VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

SÖNDAG & SHOPPING TILL STUGAN

Idag hände något som inte har hänt på väldigt länge. Jag vaknade pigg. Energifylld. Känner nu att jag verkligen har varit i en svacka, det blir liksom ännu tydligare ”på andra sidan”. Att vakna glad och pigg trots att klockan är 05.37 är ett sådant tecken för mig och jag har saknat känslan :). Sen försvann en stor del av den där naturliga glädjen när jag såg att det skett ett attentat igen, i underbara London… Jag tycker det är svårt hur jag ska skriva/hantera sånt här i min blogg. Det sker minst lika hemska saker varje dag i en del länder, så jag tycker det blir lite skevt att bara uppmärksamma när det inträffar nära även om det såklart är då det blir mest påtagligt. Att oskyldiga ska behöva dö. Att våra barn ska växa upp i en sån här värld. Å andra sidan, krig och hemska människor har ju alltid funnits. Jag känner bara MER KÄRLEK i världen, hur kan det vara så jävla svårt!?

Jag och Aston hade en halvtimme för oss själva innan Idun trippade ut från sitt rum och joinade oss. Efter välling frågade jag om dom ville bada, i mestadels egoistiskt syfte eftersom jag ville duscha haha. Dusch och badkar är mittemot varandra så det funkar liksom att göra så, att duscha och fortsätta ha fokus på badkaret. Sen stekte vi bananpannkakor och väntade på att klockan skulle bli halv nio så vi kunde smyga in till M och starta även hans dag. Halv nio är en sån där tid som vi tycker är lagom att få sova ut till, annars känner vi båda att det försvinner för mycket av dagen. Hur gör ni andra småbarnsföräldrar med morgonpigga barn? Å andra sidan behöver man kanske sova så mycket det bara går, men jag tycker det är jättesvårt när jag vill ta vara på dagen också.

 

img_1557.jpg

Att ha två av mycket är totalt värt det med två så små barn. De är ju som tvillingar och blir allt mer nu när Aston ”växt ikapp” Idun. Så att de får ha varsin bil och varsin blinkande boll etc, ja det spar otroligt mycket på oss alla tror jag 😉

 

img_1558.jpg

Min favorit just nu – bananpannkakor med kokos

 

Idag ska vi handla färg (det blir den mörka!) och förhoppningsvis även golv till sovrummet i stugan. Om vi hittar något men vi har kikat runt lite innan så tror vi får med oss något. Vi ligger bra till i planeringen och jag tror till och med att det kommer vara färdigmålat redan på tisdag! Golvet var inte alls med i planen i vad som ska vara färdigt innan vi åker till Grekland, men nu finns tid även till det. Tyvärr får sovrummet direkt bli ett förvaringsrum åt det andra sovrummet och vardagsrummet. Nästa steg är nämligen att riva ut hela den gamla delen av stugan och bygga in den i den nya delen. Otroligt spänande att se hur det blir. Men ni får ha tålamod, det går sakta eftersom vi tar det när tiden finns. En fördel är ju helt klart att M har börjat jobba igen. Vi har klarat oss bättre än väntat rent ekonomiskt under tiden han var föräldraledig och har till och med kunnat spara en del, men just stugan har inte direkt prioriterats.

Luncha med vänner ska vi göra också, innan vi åker ut till stugan för lite fix.


Annons

Kommentarer


 1. Madeleine 4 juni, 2017 on 13:31 Svara

  Haha, vi brukar ha sovmorgon till 07! 😄🙈 våra barn vaknar redan vid 05 (den stora tidigare ibland) så vi tycker det är jättelyxig att få sova till 7. Vid halv 9 brukar jag vara igång med ett träningspass eller en promenad. Tycker det är skönt att göra det direkt på morgonen.

  • Evelina 4 juni, 2017 on 14:07 Svara

   Ja Aston vaknar som sagt kring 05 han med, men både jag och M behöver ju inte gå upp tidigt 😆 om alla skulle få sova till 06 bara är det superlyx! 😂

 2. Sandra 4 juni, 2017 on 15:17 Svara

  Jag är alldeles för dålig på att lämna spår efter mig här, men du har ju en sån mysig blogg. Här hemma är vi glada om minsta ( 3,5år) sover till 6-6.15, varann dag på helgen går vi upp och låter den andra få sova till 8-8.30. Eftersom vi vill hinna ta vara på dagen :)

  • Evelina 4 juni, 2017 on 15:22 Svara

   Åh tack snälla! ❤️
   Jamen då är det ju som här. Aston vaknar alltid mellan 05-06 så NÅGON måste ju gå upp redan då men känns ju onödigt att båda måste det 😂

 3. Elina 4 juni, 2017 on 19:30 Svara

  Vi har sån tur just nu att vi har två barn som vaknar runt samma tid, dvs vid klockan sju. Även på helgen, och det som är tur med det är att den ena är 9 år och den andra 2. Alltså kommer nioåringen in till oss och hämtar tvååringen när han vaknar och tar med lilltjejen till soffan och teven✌️Sen går visserligen min man upp ca en halvtimme efter för att fixa vällingen. Men jag ligger kvar och ammar minstingen. Känns som en väldigt bra rutin 😄 Vår äldsta dotter måste vi dock väcka vid halv nio, nio annars sover hon för länge och kan inte somna sen på kvällen 😅

  • Evelina 4 juni, 2017 on 19:47 Svara

   Åh vad SKÖNT! Elion har äntligen börjat sova länge nu (länge som till 07 haha) så han och Idun brukar gå upp samtidigt, men de få gånger Aston sover längre än han brukar och de andra inte gör det, är det som du skriver väldigt härligt att störstasyskonet kan gå upp med mellersta och sätta på tv:n 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna