VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

50 NYANSER AV GRÅTT

På en av min och Ms första dejter var jag med ute i stugan och hjälpte till att lägga tak. Sen har jag varit med och målat utvändigt, men jag har inte kunnat göra speciellt mycket med gravidillamående med Idun och med två bebisar inom ett år. Så M har gjort i princip ALLT. Vilket nog är bäst, det är ju hans ”lilla” hobby. Utan den klättrar han på väggarna, även om det blivit bättre sen vi köpte radhuset för två år sen, det tar ju såklart en del tid också.

Nu när Aston blivit lite större märks det en viss skillnad – det finns små stunder då vi båda kan göra annat än att leka aktivt med honom och Idun. I helgen hjälpte jag till att spackla i taket t ex! En liten del av allt spacklande, men kändes ändå bra eftersom jag vet att spackla (framför allt slipa i och för sig) är bland det värsta min kära man vet. Likaså att måla, så det är något jag har lovat göra när det är dags för det nu i sovrummet. Eller han ska måla taket och jag väggarna. Vi siktar på att vara färdiga innan vi åker till Grekland, dvs innan nästa söndag.

 

img_1244.jpg

Här ser ni lite av sovrummet när man tittar in. Nya badrummet ligger brevid detta rummet och tillsammans bildar de den nya delen. Den gamla delen ska renoveras så den ”matchar” den nya delen. Ett ganska stort projekt som också kommer att ta tid. Men vi har bestämt att det får prioriteras framför ny altan hemma på baksidan eftersom färdigställd stuga är ett måste för renovering av radhuset sen. Och den vet vi inte när den blir riktigt. Förhoppningsvis om ungefär 2-3 år när jag har fått ett jobb, men det skulle vara så att avloppet eller något rör går sönder som gör att vi måste göra det direkt, och då vill vi såklart ha stugan att kunna bo i för den totalrenoveringen plus utbyggnaden av radhuset tar många månader.

 img_1303-1.jpg img_1302-1.jpgimg_1316.jpg

Nu är det slut på vita sovrum i vår familj! M vill ha vitt överallt men jag vill faktiskt ha annat i just sovrummen. Grått i vårt sovrum och någon pastellfärg i barnens lutar det åt i stugan.

Men HUR ska jag kunna välja rätt grå? Jag skriver jag för det är jag som får bestämma haha. Jag tänker en lite mörkare grå, men inte för mörk, kanske med lite blå ton i… Inte för mörk och inte för varm alltså, men ändå kontrast.


Kommentarer


 1. madeleine 30 maj, 2017 on 12:51 Svara

  Vi har ett grått sovrum. Dock blev det väldigt mycket mörkare än vad vi trodde. Tycker det är svårt att få en helhetsbild på dessa små ”rutor”. Trots att det blev mörkare än vad vi tänk så känns rummet ”mysigt mörkt” och det är superskönt att krypa ner i sin sköna säng på kvällarna :)

  • Evelina 30 maj, 2017 on 13:12 Svara

   Exakt den känslan är jag ute efter! Mysfeeling så man liksom slappnar av där :) Men det är svårt!

 2. Elina 30 maj, 2017 on 15:53 Svara

  Kolla in färgen duggregn, finns på Bauhaus. Den har vi hemma hos oss och den är lite sådär gråblåaktig!

  • Evelina 30 maj, 2017 on 15:57 Svara

   Får kolla om det finns liknande hos Flügger :)

 3. Sara 30 maj, 2017 on 16:09 Svara

  Skönt att höra att fler har samma beslutsvånda som jag. Vi har precis valt gråfärg på husfasaden vilket leder till att man lätt slår knut på sig själv. Det blev 3502-y men lite gult i sig fastän jag drar mer åt det blå, neutrala hållet. Men i dagsljus blev det för blå-lila. Hur som har jag målat vägg inne med 3500-N som jag tycker blev bra, mörk men inte för mörk så tips på den!

 4. Evelina 30 maj, 2017 on 18:02 Svara

  Jag tycker det kan hjälpa att köpa små provburkar och måla bredvid varandra på plats.
  Glöm förresten inte att medans M har fixat i stugan har ju du haft hand om barnen ensam, det räknas också :)

  • Evelina 7 juni, 2017 on 07:52 Svara

   Ja det är ju sant! Men ändå kul att kunna bidra med något där ute igen 😊 Framför allt att vara där tillsammans mer!

 5. Karin 30 maj, 2017 on 22:02 Svara

  Ett tips: googla på kalkstensfärg(tänker i en grå nyans till sovrummet)! Du kommer inte att ångra dig!!!

 6. Jenny Nilsson 31 maj, 2017 on 21:36 Svara

  Vi har just målat med färgen ”kalkgrå”, jotuns kulör men går att blanda till för andra också. Blev mycket nöjd men vet inte om det är den gråfärgen du är ute efter. Den har både lite gult och lite rött i sig, en så kallad ”greige” färg. Otroligt fin till nude och ljusrosa.

 7. Madde 1 juni, 2017 on 01:14 Svara

  Älskar house ofta philias egen specialblandade kulör Grey hos Nordsjö. Spana in hennes instagram! :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna