VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

YTA

Energin som jag hade igår var oändlig jämfört med hur den varit på sistone, så jag passade på :). Gick till skolan med Elion på morgonen, till och från köpcentret vilket blir 1 mil i promenader. På kvällen tog jag mig bort till gymmet där jag sprang 2 km på rullbandet och avslutade med bröst och biceps. På kvällen när jag skulle somna kändes det så skönt, att ha varit fysiskt aktiv dagen igenom. Jag kan sakna det, som föräldraledig gick jag promenader hela tiden men nu är det så mycket sittande på föreläsningar eller vid datorn. Hoppas på ett hyffsat aktivt jobb sen! Kan inte ni socionomer som läser här inne berätta vad ni jobbar med? Tycker det är så komiskt, att i princip alla socionomer som föreläser för oss berättar att de nu jobbar med det de INTE alls tänkte jobba med haha.

IMG_0926

På söndag när vi spelar in podden tänkte vi ha skönhetstema. Jag är nyfiken på vad Josefine använder för produkter för själv är jag rätt tråkig och bara använder samma. Kanske inte så bara om man verkligen hittar något som fungerar i och för sig.

Nagellacket (bilden) köpte jag (och Idun) igår, hade jag vetat hur mycket det skulle pigga upp hade jag köpt ett nytt för längesen haha. Nagellack och läppstift är kul att variera!

IMG_0931

Detta var en alldeles perfekt nyans av rosa och persika. Får mig att tänka på mitt chanelläppstift som jag köpte till bröllopet men som nog är borta. Hmm…

IMG_0988

Ett fredagstips till – Hexter & Baines har 40% vårrea på sina klockor till söndag med koden Sale40 (du anger den i kassan). På bilden ser ni min York 36 och det finns inte många kvar så skynda fynda. Är det klockan i roséguld (Kensington 36) som lockar ser du att den är slut, MEN du får samma rabatt när klockan kommer in i lager igen om du skriver in din mailadress innan rean slutar.

Samtliga klockmodeller hittar du här.

Nu ska jag försöka effektivplugga,får låna svärföräldrarnas hus. TACKSAM! Att plugga eftermiddag är inte det bästa, heller inte i ett hus med två minisar heheheh….. Ja ni förstår nog.

KRAM!


Kommentarer


  1. Jennie, Lova och Pol 28 april, 2017 on 12:57 Svara

    Jag är socionom, tog examen 2008. Mitt mål var hela tiden att jobba som skolkurator och hade turen att få ett sådant jobb direkt fast jag var ung och oerfaren. Dock var det inte alls så kul som jag trodde. Det var mycket ”dödtid” när elever inte kom på bokade tider ECT. Jag hade ett fast schema och det var svårt att få lov att komma iväg tidigt om man behövde det tex en dag. Det var en del kvällstjänstgöring iom infomöten, evk-möten, föräldramöten osv. Och jag kände mig alltid ensam, även om jag var en del av elevhälsan så hade jag ingen kollega som gjorde samma saker som jag. Så jag tröttnade och började inom socialtjänsten istället, jobbat med ek bistånd, ungdomar och nu de senaste 4 åren på vuxenenheten med missbruk och övrigt bistånd. Fördelarna är flex, man lägger eget schema och mkt frihet. Nackdelen är att jag fick utmattningssyndrom för 2 år sedan pga hög arbetsbelastning och för lite tid att utföra jobbet på. Så ja, svårt att hitta rätt inom socialt arbete.

  2. Karin 28 april, 2017 on 13:33 Svara

    Hej!
    Jag har jobbat tio år inom socialtjänsten, utredning missbruk samt barn och unga, kort tid försörjningsstöd.
    Nu går jag vidare och ska börja som skolkurator.
    Det är toppen att det är så brett att man kan variera sig:-)
    Lycka till!

  3. Alexandra 28 april, 2017 on 13:49 Svara

    Lyssnar på er senaste podd. Det där med Aston, sådär är min son och har varit ett par månader. Natten har väl aldrig funkat. I övrigt ett enkelt barn…men jag tror att det är en fas och faserna kommer och går. Så jag biter ihop och hoppas det snart går över…hållt på dock sen januari…

  4. Maria 28 april, 2017 on 15:15 Svara

    Fin och vårig färg! Det där med att göra saker med två minisar känner jag igen.. .. håller på att flytta och greja samt flyttstäda, det är inte det enklaste med två minisar men… phew det börjar artar sig. Packa lådor, packa in två barn i bilen samt lådor och och ställa av.. Flytta in barnen i bilen igen osv…. suck. Önskar dig en trevlig helg!!

  5. Josefine 28 april, 2017 on 16:34 Svara

    Hej 🙂 jag jobbar sedan examen för två år sedan på ekonomiskt bistånd. Exakt så var det för mig med, att jag sa att jag inte skulle jobba där jag nu redan varit i två år. Tråkiga med socialtjänsten överlag är dålig lön och hög arbetsbelastning. Hög personalomsättning och mycket sjukskrivningar.

  6. Josephine 28 april, 2017 on 17:12 Svara

    Tog examen i januari som socionom, fyller 23 i december. Började direkt efter examen att jobba med ek. Bistånd, något jag från början sa att jag aldrig skulle göra men jag trivs så bra. Planen var alltid att jobba med barn, helst skolkurator men vi får väl se 🙂

  7. Linnea 28 april, 2017 on 20:19 Svara

    Jag tog examen 2011. Ville hela studietiden arbeta inom missbruk men ramlade in på ett bananskal på ekonomiskt bistånd. Trivdes väldigt bra med arbetet och kollegorna men hade fruktansvärd ledning så jag slutade. Har nu provat biståndshandläggare och Arbetsförmedlingen men kom tillbaka till ekonomiskt bistånd 2014 fast i annan kommun. Det ekonomiska är så liten del av jobbet. Handlar mycket om förändringsarbete och vara ett stöd. Man möter sjuka, missbrukare, psykisk ohälsa, invandrare, ungdomar etc. Ja man får verkligen lite av allt! Det sämsta är väl lönen, men å andra läser nog ingen till socionom för pengarnas skull?

  8. Johanna 28 april, 2017 on 20:25 Svara

    Åh jag blev lite förtjust i klockan men 1700 var inget fynd för en föräldraledig soon to be 2-barnsförälder :-). Attans :-).

    Jag jobbar med ekonomiskt bistånd :-).

  9. Helena 28 april, 2017 on 21:09 Svara

    Jag tog examen 2005 och har sedan dess arbetat med utredning barn och unga (i fem år) och nu sju år som chef – först inom familjebehandlarverksamhet/öppenvård, sen inom myndighet/handläggning. Sedan mars är jag egen företagare och arbetar som konsult, just nu som 1:e socialsekreterare. Fördelen med att arbeta inom socialtjänstens myndighetsutövning är mötet med människor, att göra skillnad och friheten i att planera sin egen tid (ffa om man arbetar som utredare, tycker jag). Livet som konsult är extra fritt och spännande! 🙂

  10. Caroline 28 april, 2017 on 21:21 Svara

    Arbetar som skolkurator som var min första tanke när jag sökte till utbildningen. Tog examen jan 2011, då 25 år gammal och fick första kurator jobbet 2013. Har även hunnit med 3 barn o föräldraledighet 🙂

    Kram Caroline

  11. Ullis 28 april, 2017 on 22:17 Svara

    Heej. Jag vill veta vilka Josefins favvo läppstift är? Nyanserna.

    Tack på förhand
    Med vänlig hälsning, Ullis

  12. Cecilia 29 april, 2017 on 23:59 Svara

    Hej!
    Jag skulle vilja höra hur ni ser på yta i ett större perspektiv, i förhållande till barnen. Jag har själv två döttrar 4 och 7 år som gärna vill sminka sig när jag gör det och som ifrågasätter varför jag gör det när de inte får osv. Hur motiverar man smink, naglar och hårfärg eller plasrikkirurgiska ingrepp som fillers botox och bröstimplantat samtidigt som man vill förmedla till sina barn att de duger precis som de är? Jag känner mig som att jag har världens dubbelmoral när det kommer till detta. Hur tänker ni?
    Tack för en trevlig och givande podd!
    Cecilia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna