VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

RECENSION: BE SAFE IZI PLUS

Inlägget är i samarbete med Jollyroom.

Det är dags för en ny produktrecension i Jollypanelen där jag ansvarar för bilstolar och barnvagnar. Den här gången testar vi ytterligare en BeSafe stol, BeSafe iZi Plus. Du kan läsa recensionen av BeSafe iZi Kid i Size här.


IMG_9453

Första tankar: Det har varit roligt att testa och jämföra två BeSafe-stolar med varandra. De största skillnaderna mellan de här två stolarna är att iZi plusen inte har isofix och att den är godkänd för upp till 25 kg istället för 18 kg (som alla stolar med izofix är). iZi plusen känns rymligare än iZi Kiden och ja den är ju något större också. Passar alltså längre barn men tar också något mer plats i bilen.

Allmänt: BeSafe iZi Plus är en bakåtvänd stol som används från ca 6 månader och fram till ca 4 år. Den är godkänd enligt plustest upp till 25 kg. Bilstolen har blivit bäst i test flera gånger vilket jag faktiskt kan förstå – detta är en stol som erbjuder både säkerhet, comfort och lång användningstid. Stolen kan fällas under färd precis som BeSafes andra stolar.

IMG_9463

IMG_9490

Montering – är enkel och man får trygghet av att. Stolen installeras med bilens trepunktsbälte, fästband vid bilens golv, stödben med installationsindikator samt frontbygel. Frontbygeln är ett extra monteringssteg som BeSafe har på sina stolar för att stolen ska ”pumpas” fast vid stolen och därmed sitta extra stadigt. Stödbenet med installationsindikatorer tycker jag är toppen, det lyser grönt när det är korrekt, och piper om det blir fel. Känns tryggt att veta.

Man kan öka barnets benutrymme genom att justera frontbygeln (mindre eller mer mellanrum mellan den och stolen) vilket gör att stolen kan ”växa med barnet”.


IMG_9470 IMG_9475

Tyget – exklusiv känsla, rejält liksom. Finns inget att klaga på faktiskt. Det medföljer en ”body hugger” till BeSafes stolar, en sorts extra sittdyna så att även de minsta barnen kan sitta bra i stolen.


  IMG_9479IMG_9477

Internbälte  – Fempunktsbälte justeras både genom att förlänga banden och att flytta nackstödet uppåt eller nedåt. En sån där lyxgrej som ändå är ganska skön är magneterna i sele och stol som gör att bältet hålls unden när man ska sätta i och ta ur barnet.


IMG_9485

Det bästa med stolen – att man kan luta stolen under färd, att den är rymlig och att man kan anpassa i monteringen hur mycket plats den ska ta i bilen, och alltså att barnet kan växa med stolen. Men även om denna modell är något större än iZi kiden tycker jag inte att den känns mycket störra i bilen om ni förstår vad jag menar.

Det sämsta med stolen – M saknar isofixen från iZi kiden och ja isofix är skitmidigt vid montering men samtidigt är izi plusen istället godkänd för 25 kg vilket jag tycker jämnar ut det hela. Så kanske prislappen då, samtidigt som jag tänker att en dyrare stol är en stor engångskostnad ja men sen har man den i flera år och då blir det inte någon hög dygnskostnad direkt. Sen är det ju som med mycket annat, att man får vad man betalar för. Jag gillar MaxiCosi mobi som vi också har testat, och rent funktionsmässigt gillar jag dom ungefär lika mycket MEN det går inte att sticka under stolen (haha) med att BeSafe har högre standard på tyger och comfort för barnet.

Sammanfattning – en grym stol och jag förstår varför den ofta får bäst i test. Att BeSafe dessutom pluskrocktestar sina stolar är något många uppskattar så säkerhet och comfort är två ledord jag skulle beskriva den här stolen med. Vi ger den 5 av 5 bilstolsstjärnor för jag kan inte komma på ett ”vettigt” minus faktiskt ;).


Kommentarer


  1. Intressant att läsa 😀

  2. Marlene 28 februari, 2017 on 19:27 Svara

    Så ett par extra frågor 😀

    Om du skulle köpa själv idag till Aston, denna eller Mobi? Vilken tror du Idun får plats i längst, denna eller Mobi?

    Jag har Mobi till min dotter idag men tänker att sen när lillasyster ska flytta ur babyskyddet så kanske jag borde köpa en sån här till henne. Men jag är riktigt nöjd med min Mobi till stora tjejen så det talar ju för att jag skulle köpa en till Mobi 🙂

    Som du säger, pengarna är ju inte så stor skillnad med tanke på användningstiden. 🙂

    • Evelina 4 mars, 2017 on 11:55 Svara

      Åh det är en riktigt svår fråga faktiskt!
      Det jag älskar med båda är att man kan fälla under färd, de är rymliga och barnen sitter skönt i dom.
      Mobin kanske är något mer rymlig med tanke på Besafens nackstöd, men Besafen är skönare i tyger och comfort. Det skiljer en slant så då är såklart Mobin väldigt prisvärd. Tror Maxi Cosin tar mer plats i bilen däremot så kanske de kompletterar varandra bra, om ni också behöver två? Vi har mobin mitten bak och besafen fram, det känns toppen och blir mycket plats till oss som inte sitter i bakåtvända stolar ;).
      Vet inte om jag svarar så bra på din fråga egentligen, men du får helt enkelt tänka om du tycker det är värt lite mer pengar för en stol som är mer exklusiv i tyger etc. Jag TROR att de är lika rymliga faktiskt, Idun och Aston byter stolar nu beroende på vem som kör och sådär, och jag tycker de upplevs lika rymliga :).

      Kram!

  3. Sofie 28 februari, 2017 on 19:47 Svara

    Precis denna stol har vi och är sååå himla nöjda! Som du säger tar den lite extra plats i bilen men är väldigt rymlig och min långa 4,5 åring sitter fortfarande riktigt bra i den 🙂

  4. Nathalie 22 december, 2019 on 20:45 Svara

    HUR justerar man den så den blir mindre! Jag blir tokig hittar ingenstans! Hjälp hjälp hjälp

    Mkan öka barnets benutrymme genom att justera frontbygeln (mindre eller mer mellanrum mellan den och stolen) vilket gör att stolen kan ”växa med barnet

    • Evelina 22 december, 2019 on 20:55 Svara

      Hej! Du sätter stolen närmre eller längre ifrån bilens stolsrygg innan du monterar stolen och ”pumpar” fast den, då blir ju benutrymmet för barnet i bilstolen också mindre eller större ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna