VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

HEMMAPLUGG IT IS

Fredag och jag får sitta hemma och plugga! Mannen och minisarna traskade bort till farmor för ett tag sen, det går verkligen inte plugga hemma när dom är här. Men å andra sidan är det annat som tar uppmärksamheten från datorn när det är plugg på hemmaplan som gäller – helt plötsligt tvättar jag sängkläder och dammsuger. Inte riktigt det som var tanken haha. Å andra sidan får jag sinnesro på en helt annan nivå när det känns ordning och reda runtom. I alla fall så är det mjukisbyxor som gäller idag, härligt att inte behöva åka in till skolan alltid.

Igår kväll var det dags för träningsmaraton igen – vi har kommit in i racet att när den ena av oss tränar så tränar den andra. Om det passar såklart. Igår mötte jag Karro på gymmet först innan M och hans kompis gick iväg. Jag har sagt till både M och Karro att det är så skönt att komma igång med träningen för då blir jag inte lika godissugen, att det liksom håller ihop mitt nyttigare liv på något sätt. Men dom förstår inte alls haha. Är det bara jag som känner så?


IMG_8067

Tror inte jag har visat Astons blivande krypin?


IMG_8063

Jag älskar Alice & Fox och har inrett mycket med det på barnens rum. Nyast in är vägghyllorna. Så pass nya att jag inte fyllt fotoramen (från H&M) ännu. Det kan väl iofs ta ett tag hihi.


IMG_8069

Idun har likadana vägghyllor fast i vitt.

Min tanke är att det ska vara en vit sida och en svart, för att dela upp rummet lite. Näst på tur att fixa är en likadan hylla brevid sängen hos Aston, och måla den svart. Sänglampor spanar jag också efter men det känns inte så bråttom. Och det hade varit SÅ fint att göra golven vita men det känns som ett lite för stort projekt med tanke på att de ska bytas ut sen när huset ska renoveras. Och det vet vi ju inte när det blir. Kan bli om 3 år, kanske 5. Kanske imorgon. Då vill vi inte göra för stora projekt som kommer vara i onödan.

NU ska jag dyka in i sociologins flummiga värld igen.

KRAM!


Kommentarer


  1. Lina 13 januari, 2017 on 13:21 Svara

    När kommer resultatet av filur-namnlappstävlingen?

  2. Johanna 13 januari, 2017 on 13:28 Svara

    Du är inte ensam, jag känner också så när jag tränar. Då blir jag motiverad till att äta bra, dricka bra osv. Är inte alls sugen på godis och liknande. När jag är inne i en period där jag helt enkelt inte orkar (bipolär)träna så går jag runt och småäter HELA tiden.

    Lycka till med pluggandet idag fina du! Trevlig helg 🙂 kram

  3. Jennie - mamma till W&A 13 januari, 2017 on 15:32 Svara

    Åh, vilket mysigt rum barnen har! Har inrett båda mina gossars rum i en svart/vit bas med gula eller turkos detaljer ?. Nu vet jag inte vad ni har för golv, men vi har furugolv i vårt hus (som vi slipade när vi flyttade in). Nu, när vi skulle fixa till 6-åringens rum såg vi att golvet såg taskigt ut på vissa ställen. Tanken är att vi ska byta golv i hela huset så småningom (drömmer om vitoljat/vitvaxat ekgolv ?). Så nu gjorde vi en quick-fix: ruggade upp ytan med sandpapper, kvistlack på, grundfärg och sen vitmålade vi golvet. Visst syns märken och annat tydligt, men blev så nöjd! Det är ett litet rum som plötsligt kändes så mkt bättre! Har samma i vårt sovrum och det ska få sig en ommålning när vi ändå ska byta sängar. Ett litet tips ?.
    Ha en fin fredag!
    Kram

    • Evelina 13 januari, 2017 on 18:43 Svara

      Ja exakt så har vi pratat om att göra (har samma typ av golv) men att det ändå känns onödigt? Räckte det med sandpapper alltså? Och vilken sorts färg använde ni? Blir sååå sugen nu ? Maila gärna bild ?
      Detsamma till dig och kram

      • Jennie - mamma till W&A 13 januari, 2017 on 20:23 Svara

        Tydligen sandpapprade vi (mannen) inte ens golvet först. Han gjorde det sovrummet, men tror inte att det gjorde nån större skillnad. Så först kvistlackade han, sen en häftgrund (tror att det heter så) och efter det en vit golvfärg. Han rollade golvet, men det är en smaksak ?. Mailar bild imorgon när det är bättre ljus ?. Jag skulle vilja göra det även i yngste sonens rum. Visst, alla märken syns ju (och allt damm), men det är det värt!
        Kram

        • Evelina 13 januari, 2017 on 20:49 Svara

          Åh spännande, tack snälla för att du vill visa! Kram

  4. Caroline 13 januari, 2017 on 15:53 Svara

    Jag är likadan! Det känns som att när jag inte tränar längtar jag efter nån slags kick som ersätter den där sköna känslan man får av att träna, o istället för endorfinkickar blir det lätt att man tar till sockerkickar istället då. 🙂

    • Evelina 13 januari, 2017 on 18:40 Svara

      Haha jamen så kan det vara! Det ständiga kicksökandet ?

  5. Rebecca 16 januari, 2017 on 08:15 Svara

    Så fint rummet!? Tack för inspo❤️
    Två frågor-hurdan madrass har du när det går att göra sängen mindre o större?
    Är du inte rädd att han ska snurra in fötterna i gallret?

    • Evelina 16 januari, 2017 on 12:36 Svara

      Finns att köpa madrass för växasäng på IKEA, den är i tre delar.
      Aston sover inte i sängen ännu! Han sover i spjälsäng brevid mig 🙂 Men Idun har sovit i sin säng ett bra tag nu, och hon har aldrig fastnat med benen. Den är snarare toppen eftersom det är delvis sidoskydd men också en liten öppning så de kan gå ur sängen själva 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna