VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

HÄLSAR DU?

Hej från högskolebiblioteket! Idag började dagen med ett seminarium där vi skulle presentera våra fältstudier. Och vi fick väldigt bra betyg och goda ord, i min grupp. Så jag är jättenöjd! Betyg kommer först senare. Arbetet handlade om att göra en observation och vi har observerat EU-migranter (tiggare är inte den termen man bör använda) och vilket de får bemötande de får från förbipasserande. Det mest intressanta var att vi gjorde två observationer för att se om det finns någon skillnad i bemötande beroende på om det är aktivt eller passivt tiggande, dvs om EU-migranten exempelvis säljer eller sjunger för att få pengar, eller om de bara sitter och hälsar på sin höjd. Det var väldig skillnad kan jag meddela. Och ni ska bara veta hur stor del som inte väljer att inte hälsa, och dessutom tittar bort. Vi blev riktigt illa till mods – vad gör det egentligen med en persons självkänsla om man liksom blir totalt ignorerad sådär? Och inte bara en kort stund, utan dag ut och dag in? Ett leende eller ett hej kostar ju INGET.

Tentaplugget fortsätter. Ska gå igenom anteckningarna igen och försöka banta ner dom ännu mer. Lär mig såklart efterhand jag läser också. Är lite svårt att ha pluggro bara känner jag, när jag vet att det är gnälligt deluxe hemma… Vet inte vad det är med Aston, han vill liksom sitta klistrad på mig, sitta brevid räcker inte, och eftersom jag i princip alltid är den han vill vara hos blev jag inte förvånad när M sa att det inte ens hjälper att ha Aston i famnen. Räcker det knappt hos mig, ja då är det något. Fler tänder kanske? Man vill ju gärna ha en förklaring hehe.

 

Idag känner jag mig blond igen.

/Avbokat tiden hos frisören (även om utväxten måste fixas inom kort men det krävs en annan tid eftersom det tar längre tid att göra folieslingor)


Kommentarer


  1. Ylva 12 januari, 2017 on 12:02 Svara

    Känner igen det du skriver om Anton, min dotter är en dag äldre och just nu är det verkligen inte bra, nätterna är sämre och det är gnälligt på dagarna… pust!! Vi får hålla tummar att det snart går över! Jag pluggar dessutom också men hinner inte läsa ett ord på dagarna och på kvällarna är man för trött! Men på nåt sätt går det ju ändå ☺️ Heja oss!

    • Evelina 12 januari, 2017 on 12:20 Svara

      Är det sant?? Tror du det kan vara någon utvecklingsfas? Aston är helt klart den som haft jobbigast med alla förändringar, och det är ju så mkt som sker för en bebis hela tiden… Varken Elion eller Idun har varit gnälliga av sig. Men man får tänka att det beror ju på NÅGOT, att man finns där att trösta och ge stöd, och att det GÅR ÖVER ;). Hoppas du får pluggro snart!
      Kram och verkligen heja oss 🙂

      • Ylva 12 januari, 2017 on 13:36 Svara

        Ja det måste ju vara en fas, hon har blivit mycket mer skeptisk mot andra bara senaste veckan, innan skrattade hon bara någon tittade på henne ? Världen har väl blivit större och läskig för di små!
        Jo, det är skönt att veta nu med andra barnet att alla faser har ett slut, nån gång iaf ?

  2. Ylva 12 januari, 2017 on 12:02 Svara

    Aston ska det ju stå… ?

  3. Annika 12 januari, 2017 on 12:07 Svara

    Jag hälsar alltid och ibland ger jag en slant:)
    För mig är det självklart att hälsa, det är en annan människa i en extremt utsatt situation det handlar om. Som du skriver: ett leende och ett hej kostar inget
    / Annika

  4. Kajsa 12 januari, 2017 on 12:30 Svara

    Kommer ihåg att dottern hade mycket separationsångest vid 8-10 mån.. Fastklistrad och fick inte lämna rummet. Kram

    • Evelina 12 januari, 2017 on 12:45 Svara

      Jamen det är det såklart! Har som sagt inte upplevt det innan, men nu när du säger det vet jag ju att det är det som sker kring den här tiden. Tack! Kram

  5. Linn 12 januari, 2017 on 13:12 Svara

    Min dotter hade nog sin värsta period i livet just runt 10 månader, odrägligt gnällig och missnöjd kooonstant! Hon som aldrig hade varit mammig/pappig innan blev det helt plötsligt, och det håller i sig än 1 år senare, haha. Det är ju ett rejält utvecklingssprång där vid 10 månader så mycket som sker i den lilla kroppen. Tyvärr kan jag meddela att hennes höll på ganska exakt 1 månad… Hoppas Astons blir kortare och mildare.
    Kram!!

  6. Isabella 12 januari, 2017 on 13:20 Svara

    Jag brukar hälsa. Men när jag åkt vissa rutter till jobbet så har det varit ganska många bara på vägen dit. 5-6 stycken. Plus de migranter vid affärerna, köpcentrum mm så jag har faktiskt blivit sämre på att hälsa. Men blir lätt 10 per dag då. Sen 5-6 på vägen hem igen. Ibland fler då en del är på tunnelbanan eller pendeltåget. De dagarna hälsar jag på de första men sen är det som att jag stänger av…

    • Evelina 12 januari, 2017 on 13:25 Svara

      Ja det är nog vanligt! Och som vi resonerade – det har blivit så normaliserat att det sitter EU-migranter ÖVERALLT, att man reagerar mer på om det INTE sitter någon utanför entréer etc…

  7. Hoppas studierna gick bra idag då 🙂

  8. Elin 12 januari, 2017 on 23:33 Svara

    Vid 9 månader börjar en stor seperationsfas. Den håller på ganska länge. Min dotter vrålade om hon inte såg lognall sin vakna tid ganska länge. Tror hon va 11 månader när det lättade.

  9. Hanna 13 januari, 2017 on 07:27 Svara

    Jag gör olika. Ibland hälsar jag och ibland inte. Det känns som att människor generellt tycker att det är ”farligt” att säga hej. Vissa föräldrar jag möter till och från förskolan stirrar bestämt ner i marken när man möts och vägrar säga hej. Inte så konstigt då att man inte hälsar på EU-migranterna. Det är en sorglig utveckling tycker jag.

  10. Ulrika F 14 januari, 2017 on 00:40 Svara

    Hälsar alltid! Hälsar eller ler i och för sig åt de flesta jag möter, det blir trevligare så. Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna