VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ETT NYÅRSFIRANDE

D U K N I N G E N:

IMG_7803
IMG_7831

IMG_7859 IMG_7854

Man tager vad man haver fick det bli lite den här gången. Jag hade gärna köpt 2017-ballonger exempelvis men detta året fick vi helt enkelt snåla med dekoration eftersom vi prioriterade att bjuda på mat och dryck och istället använda mycket sånt vi redan hade hemma till största delen. Vilket ju i och för sig bara är jättebra ur miljösynpunkt :).

 

IMG_7814

Detta gav för övrigt mig en idé – vi satte ihop matbordet med mitt skrivbord så att alla skulle få plats. Kan vi inte göra ett liknande matbord frågade jag M dagen efter? Har önskat mig ett maffigt träbord länge men en sån här lösning skulle fungera jättebra det med! Så i nu är matbordsmakeovern i gång som ni såg i inlägget här under :)…

 

M E N Y N :

IMG_7875

Förrätt – hummer med hemmagjord citronchilimajonäs, baguette och mjukost.

 

IMG_1077.JPG

Glömde fota barnens förrätt på rätt ställe men hade den här iphonebilden mitt i fixandet av efterrätt och annat ;)… Kalkon- och honungsmelonspett fick de små, det uppskattades av alla åldrar (1-12 år).

 

IMG_7952

Huvudrätt – potatisgratäng, baconinlindad fläskfilé, sallad och rödvinsås, och prinskorvar till de minsta. Är så glad att M byggde köksön, den är PERFEKT vid såna här tillfällen!

 

IMG_7959 IMG_7958

Efterrätt – ”10-minuters-tårtan” (från Jennys matblogg), med marängbottnar, chokladlager, fluffig hallongrädde och smaskig topping. Snodde receptet här och kommer absolut göra den igen.

 

IMG_7888

Mina ”stora” älsklingar. Idun ville sitta hos de andra barnen<3

 

IMG_7897

Sen lekte alla barn hela kvällen lång! De allra minsta (Idun, Aston och Wilgot somnade dock kring 21)

 

 IMG_7901 IMG_7906  IMG_7909

Triss i världens bästa bebis aka mammagrisen (vilket jag ändå gillar att han är hihi)

 

  IMG_7948

Ett av paren som förgyllde vår kväll – Christian, Johanna och Wilgot.

 

IMG_7964

Och de andra turturduvorna som gjorde detsamma, tillsammans med deras tre barn – Karin och Boris.

 

IMG_7975 IMG_7976 IMG_7980

Efter vår middag och nattade minisar satte vi oss runt soffbordet med dryck och snacks och tjattrade tills klockan helt plötsligt var strax innan midnatt och vi fick bråttom med champangeglas och bubbel! Pommac för vår del faktiskt, jag och M hoppade faktiskt över champangen i år och drack samma som barnen :).

 

IMG_7985

Efter skålande och nyårspussande var det dags för ett fyrverkeri som gick sådär… Men VILKEN kväll trots det! Är så glad för att vi har träffat så underbara vänner här i vårt radhusområde och jag kan inte tänka mig ett mer perfekt nyårsfirande. Det blev liksom så bra med allt… Såklart tack vare bästa sällskapet och en avslappnad inställning till hela grejen med nyårsfirande med många barn :).

Mitt bästa nyårsfirande på väldigt många år, om inte bästa hittills faktiskt! Känner mig så himla rik i livet nu (fem i familjen är KÄRLEK (även om det är kaos ibland)) det har säkert med det att göra :).


Kommentarer


 1. Åh så mysigt ni verkar ha haft det 🙂

 2. Diana 3 januari, 2017 on 10:48 Svara

  Det ser jättefint ut, du strålar och ser lika vacker ut som alltid. vilka härliga färger och allt ni hade där, supermysigt.

 3. Hanna 4 januari, 2017 on 06:32 Svara

  Vilket fint firande ni fick!

 4. Magdalena 7 januari, 2017 on 23:00 Svara

  Tänkte bara tipsa om att använda kvistar av gran som dekoration. Blir jättefint som en lite större ”bukett” i en större vas och bara ett par kvistar i små vaser. Håller dessutom länge bara man byter vatten med några dagars mellanrum.
  Jag pyntade med ”granrisbuketter”, en i en stor rund vas och två i små vaser, värmeljus i små enkla ”koppar” och en sån där ljusslinga med bollar på bordet vid vårt nyårsfirande, blev jättefint och mysigt. Något gick fel i min planering så jag hann inte iväg och köpa blommor men mutade dottern så att hon gick ut och hämtade in kvistarna åt mej ? Blev att dekorera med vad jag hittade hemma och vad som gick fort att få tag på men riktigt lyckat blev det ?
  Blåbärsris är jättefint på vårvintern, det blommar då det kommer in i värmen. Brukar blanda det med tulpaner eller ha det som det är. Snyggast tycker jag det blir om man plockar en lite maffigare bukett.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna