VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

JULKLAPPSLEKEN

Puh, vilken effektiv dag trots min ”man cold” (kallar den det så M ska förstå allvaret haha). Det bästa av allt är att jag äntligen fick ett härligt flyt i min hemtenta som liksom haft världens längtsta uppförsbacke hittills! Oh så bra det känns. Ännu bättre kommer det kännas från och med nu och fram till den 9 januari då nästa föreläsning är, för nu ligger jag väldigt bra till i tiden, vilket innebär mycket ledig tid med familjen! Jag har tänkt att sitta en eller två dagar till med hemtentan innan dess bara.

Efter det pluggpasset var jag tvungen att åka iväg en sväng och köpa en julklapp till (till M, kom på en bra grej igår) och handla småklappar till morgondagens julklappslek. Det var riktigt jobbigt faktiskt, helt matt efteråt. Men då var det bara att slå in 22 små klappar med två vilda bebisar runt sig haha. M åkte nämligen till stugan och är där fortfarande. Han har visst gömt mina julklappar där och så frågade han om det var ok om han monterade toastolen ;).


IMG_7455

Vi firar nämligen lilljul hos min pappa imorgon, och då brukar vi ha en paketlek. Det är tradition sedan jag vet inte hur många år… 17 kanske? Ja så länge som pappa och Maria har varit ett par skulle jag tro. Det är ju ännu längre än så… Hur länge som helst! Kanske att det varit något glapp något år men jag minns faktiskt inte det.

Det till så att det är just småklappar man ska bidra med. Kan vara allt från en tandkräm till en godisbit eller en pocketbok. Alla sätter sig runt ett bord med klapparna i mitten, hjälpmedel för att kunna spela är en klocka/äggtimer och en tärning. Man slår tärningen i ordning som man sitter vid bordet och när man får en sexa får man välja ett paket från högen. Sen håller man på så tills paketen i mitten är slut, då börjar man istället att ta paket från varandra! När tiden är ute (ex 20 minuter) får man behålla paketen man har framför sig. Vi brukar ha så många småklappar att det blir i alla fall två omgångar.

Detta är extra roligt för oss vuxna nu när vi inte byter julklappar med varandra länge, även om det ofta är väldigt praktiska saker. Men det blir ett kul spel – christmas style.


Kommentarer


  1. Maddo - 1,5 år som mamma, nybliven hundägare 22 december, 2016 on 21:37 Svara

    Vi kör med julklappsleken sedan några år tillbaka. På min sida kör vi två klappar/person, och så ska varje klapp ha ett värde på minst 100 kr.
    På min sambos sida ska klapparna också ha ett värde på minst 100kr/styck samt vara ät eller drickbar.

  2. Karin B 23 december, 2016 on 12:41 Svara

    Vi ska också köra julklappsleken!

  3. Helena 23 december, 2016 on 13:34 Svara

    Vi har också kört julklappskalender de senaste året. Vi spelar med två tärningar. När man får 2 st 4:or får man ta paket från mitten, när alla är slut är det dags att försöka sno åt sig så många som möjligt ca 15 min. Vid 2 st 4:or så får man sno ett paket, vid två stycken 6:or så flyttas allas julklappshögat ett steg åt höger. Brukar bli hysteriskt roligt. Kan sluta med att du snott åt dig en massa klappar och så får någon två sexor så förlorar du allt du samlat. Som sagt hysteriskt och väldigt roligt!!!

    • Evelina 27 december, 2016 on 20:12 Svara

      Hihi kul twist på det hela – att man kan bli av med alla paket! Känns inte så passande med mindre barn med i spelet kanske?! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna