VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

FRÅGEKALENDER – LUCKA 18

Hur fick Elion sitt namn? Ja de andra två också såklart? 😉

Elion ”kom till mig” en dag när jag letade namninspiration. Hade fastnat för Elliot men tyckte det var för vanligt… Så läste jag Elion någonstans och blev blixtförälskad! Det är ju lite samma namn, men slutar på -n istället för -t, alltså uttalas liknande. Lite kul att många genom åren trott att det är ett egenpåhittat namn – det är väldigt många som aldrig hört det innan – när det i själva verket är ett namn som funnits länge i Sverige. Elions gammelfarfar Seth (som Elion för övrigt är döpt efter i mellannamn) hade t ex en vän i sin barndom som hette Elion.

Idun är lite samma, jag gillade Ida men tyckte även det var för vanligt. Sen var det faktiskt min syster som hade Idun som namnförslag ifall Loke skulle varit tjej. Och när jag och M precis hade börjat försöka bli gravida sa jag att jag gillade Idun, och då sa han att han också gjorde det! Sen kom ju lilla Idun även om hon nästan hette Alice ett tag, men det kändes också för vanligt (även om jag fortfarande älskar det namnet). Jag minns jag gick en dag och låtsades att alla tjejer och kvinnor hette Idun, bara för att ”se” om det var ett namn som passade ”alla”. Efter den dagen blev jag säker på Idun igen, lite kul eftersom det var det allra första namnet vi pratade om. Och också det enda namnet vi båda älskade lika mycket haha.

Aston min lilla Aston. Blev kär i det namnet för många år sen, det var en vän som kom med det förslaget när Elion låg i magen faktiskt. Men Elion var ju redan Elion! När Aston, då fortfarande namnlös, flyttade in i min mage lite hastigt och oväntat var jag trött på att komma med tusen namnförslag som M bara nekade till, så jag sa kort och gott att han ska heta Aston om inte du kan komma på något bättre. Haha. Tyckte det var så tråkigt att komma på enligt mig massa bra namnförslag som M bara dissade, utan att sen komma med egna förslag 😉

Sen var det viktigt att alla namn klingade fint tillsammans och det tycker jag verkligen att de gör – Elion, Idun och Aston. Korta, slutar på -n och är ungefärish lika ovanliga.




Jag och min älskade Elion idag <3 Vi fick lite egentid bara han och jag, det har jag lovat mig själv och honom att vi ska ha oftare!


Kommentarer


  1. Marlene 19 december, 2016 on 08:48 Svara

    Jag tycker era barn har SÅ fina namn! Jag var själv inne på Elion med vår äldsta, men fick inte riktigt medhåll från sambon ? Våra heter Milo, Minnah och Neville ?

  2. Sandra 19 december, 2016 on 18:08 Svara

    Jag var också sååå trött på min sambo som ratade alla namn jag föreslog när jag var gravid med våran Idun. En dag hörde jag Idun på radion och tänkte att DET var sådär lagom ovanligt utan att vara konstigt. Men kom på i samma sekund att sambon säkert skulle rata det, så tänkte att jag föreslår inte ens det… Tills han kommer hem från jobbet och säger ”jag hörde ett fint namn på radion idag…” Då var det inget snack om den saken mer.. ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna