VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

FRÅGEKALENDER – LUCKA 17

Har du tränat under alla dina graviditeter?

Nej det har jag inte. Med Elion var inte träning en del av mitt liv och jag gick upp mycket i vikt vilket gjorde att det var väldigt tungt och jag hade svårt att ens gå promenader mot slutet. Men framför allt var det nog för att det inte var en del av mitt liv, jag hade liksom inte förstått vad mycket bättre man mår av att röra på sig.

När Idun flyttade in i magen tränade jag mer än jag någonsin gjort i mitt liv och det var framför allt bodypump som gällde. Men eftersom jag mådde såå illa med henne, i 20 veckor, och sen hade så lågt blodtryck att jag nästan svimmade resten av graviditeten, varje dag, gav jag upp bodypumpen. Då lånade jag istälet en träningscykel av svärmor och cyklade hemma framför tv:n plus tog mig ut på promenader trots extrem foglossning. Var på gymmet lite då och då men lyssnade på min kropp och vilade MYCKET.

Som ni vet blev jag gravid med Aston när Idun var tre månader så då hade jag självklart inte kommit igång med träningen igen, däremot började jag gå på gymmet i ungefär samma veva. Framåt hösten kom jag in i en svacka och fick någon form av identitetskris som gjorde att jag kände mig vilsen. För att ta mig ur den svackan tvingade jag mig själv att göra sådant som jag visste att den gamla Evelina tyckte om, och träning var en av dom sakerna. Så då började jag gå på gymmet en gång i veckan och jag märkte hur bra det var för mitt bäcken exempelvis. Tränade inte alls för att bli starkare utan bara för att underhålla kroppen och det funkade verkligen! Hade ingen foglossning och mådde inte illa med honom, så då var det såklart mycket lättare att hålla igång. Sen blev det många korta promenader också, det kommer man långt på som gravid! 🙂


IMG_4854

Ett bodypumppass med Idun i magen


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna