VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

MINNS DU TIDEN UTAN INTERNET?

Tillbaka på kontoret för någon timmes läsning, idag tänkte jag vara hemma fram tills lunch och sen vara med på eftermiddagens föreläsning. Nu har jag ändrat mig angående sociologi, introduktionen om alla gamla gubbar kändes sådär kul, men nu när vi är inne mer i hur själva samhället ser ut och varför är det roligare. Ska läsa om globalisering nu, otroligt häftigt hur snabbt allting har gått egentligen, från jordbrukssamhälle till vår värld idag. När jag läste igår stod det om informations- och kommunikationsteknikens uppkomst och om transatlantiska kablar. Jag har faktiskt länge funderat på hur allt sånt fungerar, otroligt fascinerande ändå. Jag minns ändå övergången mellan när man inte hade dator/internet hemma tills man hade det, och när ingen hade mobiltelefoner tills när alla hade det. Ni som är yngre vet liksom INGET annat. Hihi kom att tänka på när M för några månader sa till mig, ”kommer du ihåg när man spelade LP-skivor och…” Jag svarade med ett skratt, på ”min tid” hade vi ändå CD-skivor och då kändes han plötsligt rätt gammal hehe. Även om det fanns skivspelar också, så var den tiden liksom förbi. Men han är ju bara 6,5 år äldre, och det är väl ungefär samma glapp från mig till de som är yngre som knappt minns tiden utan internet?

 

En ren har fått flytta in hos oss, lite småpynt sådär. Till helgen smäller det! Vad glad jag blev av att läsa era kommentarer om att ni också pyntar tidigt hihi. Jag menar, för min del har jag svårt att förstå att man julpyntar precis innan jul och sen har kvar det efter jul. Det är ju tiden INNAN som är så himla mysig och speciell, advent och väntan.

Just ja, fick tips från flera av er om att ha ett rått ägg i havregrynsgröten. Inte vågat testa än haha. Låter lite… Udda?



Jag och min favorittjej hade en mysstund medan Aston sov sin första nap i soffan och M sov ikapp i sängen. Hon gick och hämtade kläder – jackor, mössor och vantar. Denna västen fick hon av farmor, köpt i Spanien.

Vad MYSIGT att kunna vara ledig såhär på förmiddagen. Hoppade faktiskt över ett seminarium idag, känner att jag kan läsa artiklarna själv och sådär. Jag och Idun gick och väckte M tillsammans och så låg vi tre och myste i sängen en stund. Igår var han i stugan till 23 och idag blir nog lika länge, så en nästan ledig förmiddag sitter som den ska. Bygglovet går ju ut snart så det blir mycket jobb där ute nu.

Kram!


Kommentarer


  1. Malin 22 november, 2016 on 10:50 Svara

    Haha, då är jag motvalls som tycker precis tvärt om med julpyntet. Förstår inte hur man kan vilja plocka ner pyntet direkt efter julafton, det allra mysigaste är ju när man är (var :P) ledig i mellandagarna och kan sitta vid granen och läsa sina nya julklappsböcker och gå och nalla från gottebordet som ställs fram först till julafton… I mellandagarna lägger sig lugnet efter allt som ska hinnas med inför jul, så det skulle kännas konstigt att direkt börja hetsa med att ta ner julpyntet då.

    Jag antar att det handlar om olika uppfattning om när det egentligen är jul. I mina (traditionsbundna, ja :P) ögon börjar julen på julafton (och slutar efter nyår), så jag pyntar dagen innan. För mig är det starkt förknippat med jul att vakna till doften av julgranen på julafton, då blir det ju fel att ha granen framme flera veckor innan. Då försvinner känslan av ”äntligen” när julafton väl kommer. Sen är det så mysigt att ha alla adventsljus och julgranen tindrande även över nyår 🙂 Det brukar ju vara en ganska tråkig period efter nyår, så det är härligt att förlänga myset med de extra ljusen lite då. Adventsljusen åker upp första advent för övrigt, men jag ser advent och jul som två skilda saker, advent är ljus och jul är tomtar typ 😉

    Ni som julpyntar redan i november tycker jag tar ut julen i förskott, har ni midsommarstång i maj också? 😉 Hela poängen med advent är ju att gå och vänta och längta efter jul, tills den väl kommer den 24 dec 😛 Skämt åsido, man får så klart göra precis hur man vill hemma hos sig själv 🙂 Även om vi inte riktigt förstår oss på varandra, haha 😀

    • Evelina 22 november, 2016 on 11:02 Svara

      Nej nej, inte ner efter julafton direkt – då är ju inte julen över! Men 1 januari, då känner jag att julen är förbi och det är skönt med nystarten som ett nytt år innebär, då vill jag ha ställt undan julpyntet 🙂
      Och nej, bara för att man pyntar innan jul försvinner INTE känslan av att julafton är magisk och speciell. Då skulle nog ingen pynta tidigare ;).
      Sen tycker jag att adventsstjärnor i fönstret kan vara framme längre, men tomtar och sådär känns inte riktigt aktuellt då längre. Att pynta kring advent tycker jag ändå hör julen till, medan midsommar ju inte har någon sån tydlig nedräkning hihi.
      Men som du skriver, precis som med allt annat så får man såklart tycka olika! 🙂
      Kram

  2. Janina 22 november, 2016 on 12:18 Svara

    Haha förstår att det låter märkligt med rått ägg i gröten? men det blir liksom tillagat av värmen (jag gör min gröt i kastrull, kokar vatten och havregrynen halvt klart, knäcker sedan i ett ägg och rör snabbt ihop det utan att det blir äggröra och rör konstant under tiden ca 1 minut till. Blir så krämigt och lent?

  3. Magdalena 22 november, 2016 on 12:41 Svara

    Man har ju rå äggula i Carbonara med 😉

  4. Inne hos Ina 22 november, 2016 on 18:10 Svara

    Jag är fyra år yngre än dig och minns tiden både före och efter dator/internet och mobiltelefoner 🙂 Jag fascineras över hur snabbt tekniken utvecklas, för bara några år sedan hade ju ingen en smartphone heller..

    Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna