VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

BRRR…

Det är kallt om morgnarna nu alltså! Vårt lilla ”oisolerade” radhus blir en igloo när det är kallt ute och ett tält när det är varmt ute. Så ja, vi älskar vår kamin lite extra just nu!

Vi har börjat äta havregrynsgröt till frukost igen men jag undrar hur nyttigt det är, egentligen? Få kalorier men hur mycket nyttigare är det än hembakat fullkornsbröd tex? Nån som vet får gärna upplysa mig :). Älskar mat som är både nyttig och mättande! Att gå på diet och banta är inget för mig direkt… Snart dags att dra ut min andra visdomstand och jag tänker på senast, det var det jobbigaste att inte kunna äta haha. M skrattade åt mig och sa samma sak – dieter är inte min grej.

 

IMG_6564

Idag väntar föreläsningar hela dagen och jag känner mig pepp. Gillar det. Skulle vilja ha fler föreläsningar för det ger mig så mycket att anteckna samtidigt som någon kunnig pratar. Hur många föreläsningsdagar har ni andra som pluggar/pluggade på socionomprogrammet (vet att det är några av er som läser här i alla fall :))? Vi har ungefär två dagar i veckan Så har det varit i alla kurser hittills, med undantag från den allra första kursen (men då tror jag det var mer än hjälp att komma in i allt) och i kurserna kring jul då lärarna lägger schemat med stor hänsyn till just jul och nyår.

Vi har Elion några dagar extra den här veckan och det är förstås jättehärligt! Ser redan fram emot att hämta honom efter min skola i eftermiddag, de där timmarna när vi alla är tillsammans är de bästa jag vet. Och ibland de jobbigaste haha. Men mest härliga ;).

Morgonkram!

 


Kommentarer


  1. Janina 17 november, 2016 on 09:43 Svara

    Ett ägg i havregrynsgröten för att få upp proteinet och mer mättnad och så samarbetar det lite mer ?

  2. Marie 17 november, 2016 on 14:18 Svara

    Håller med ovan. Ägg i gröten eller en klick mandelsmör och så på med pumpakärnor och något bär, osockrade förstås.
    Mjöl är inget som bör ätas enligt mig, om det inte är mandelmjöl ?

  3. Sarah 18 november, 2016 on 14:55 Svara

    Jag instämmer med ovan, havregrynsgröt med ett ägg i och lite bär samt mjölk till är en komplett frukost och både väldigt näringsrik samt hälsosam ur många aspekter. Både för barn och vuxna 🙂 /hälsningar en såndär jobbig hälsojunkie

    • Evelina 18 november, 2016 on 15:07 Svara

      Jag har aldrig hört det där med ägg så tack tjejer! Måste testa /havregrynsgröt- och äggälskaren

  4. Emma 18 november, 2016 on 21:30 Svara

    Ännu en som kan intyga att ett rått ägg i havregrynsgröten är fantastiskt gott! Gröten blir liksom len/krämig och ordentligt mättande. Jag har i lite solroskärnor under tiden jag kokar också för att få lite tuggmotstånd.

    Numera har jag dock övergått till lågkolhydratkost och äter därför inte havregyn, men har börjat göra falsk mannagrynsgröt. Gillar du mannagrynsgröt? I så fall måste du prova! Smält smör (20-30 g), vispa i ett ägg, 2 msk kokos- eller mandelmjöl, 1/2 tsk fiberhusk, lite salt. Späd med grädde, mjölk, mandelmjölk eller vad du nu föredrar. Supergott och mättande!

    • Evelina 21 november, 2016 on 20:46 Svara

      Tack för tips! Har faktiskt inte fastnat för mannagryn så värst men kanske får ge det en chans till 🙂
      Kram!

  5. Sara 7 december, 2016 on 22:55 Svara

    Hej! 🙂 vi har haft lite olika som du skriver beroende på kurs. Den som jg läser nu, IGUS har varit lite konstigt upplagd, med mkt ”ledig” tid för att sedan köra en intensiv vecka med tunga föreläsningar under varje dag i en vecka… efter jul har dom gjort så att vi har två redovisningar på varandra… för att avrunda den veckan har vi tentan…. jag som pendlar (4timmar blir det ToR) skulle uppskatta några tunga heldagar än 2-3 timmar varje dag. Man får se hur dom lägger upp nästa kurs… 🙂 vilken termin läser du? 🙂 har inte hunnit så långt bak i din blogg att jag sett det än 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna