VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

EN ANNAN KVÄLL

Idag blev det ett frisörbesök kring lunch, sist blev det lite för mörkt kring ansiktet kände jag så nu justerade hon det med några fler blonda slingor. Känns MYCKET bättre! Och äntligen tror jag att jag har hittat en ”ny” frisör som jag trivs helt med, som ”förstår” mig och mitt hår haha. Trodde att jag hade gjort det för ett tag sen men så bytte hon arbetsplats till en annan stad, buhu. Fast detta är ännu bättre faktiskt – det tar bara 5 minuter att gå dit hemifrån.

Därefter tog jag med min tunga sociologibok och satte mig i bibblan på högskolan. Vid 18 hämtade familjen mig så att jag fick sista timmen med minisarna innan vällingdags. Dagarna går så himla snabbt! Vet att jag skriver det ofta men jag förstår verkligen inte hur dagarna kan springa iväg som de gör!?

 

 

IMG_6423

En annan kväll, i lördags närmare bestämt, hade jag ordnat med en vinprovning. Typ, ish. Inget fancy sådär utan bara en kul grej eftersom vi båda gillar rödvin men inte kommit iväg på en riktig.

Så min överraskning den här månaden (vi kör varannan månad den 6:e som är vårt datum) blev en vinprovning på hemmaplan och ost, kex och annat smaskigt därefter. Jag hade köpt sex olika sorters rödviner i småflaskor, skrivit ut namn, land och lite sådär på lappar. Sen smakade vi på alla och gav individuella betyg som vi sen plussade ihop. Lite småmysigt en lördagskväll sådär!

 

 

IMG_6434  IMG_6445

IMG_6462

IMG_6463

Jag måste säga att det är en av mina bättre idéer faktiskt, det här med överraskningar varje månad. För vår del handlar det om att inte glömma bort varandra mitt i bebislivet och vardagspusslet (vi är rätt bra på att göra mycket men är rätt dåliga på att vara lediga tillsammans) och jag tror att M tycker det är bra att få lite inspiration till kommande överraskningar. Han tycker visst att det är svårt att komma på presenter till mig ;). Men tanken är ju att det inte behöver vara något stort utan mer handlar om att planera något speciellt för den andra, att fira kärleken, oavsett hur. Det kan vara en aktivitet, det kan vara en utflykt eller det kan vara en liten present. Just nu behöver vi nog ännu mer partid egentligen, för det har varit onödigt tjafsigt den sista tiden, men jag tror att dessa månadsdagar är bra för att liksom påminna oss om att vara Magnus och Evelina också, att det är ju är VI längs vägen trots att vi just nu är trötta och gnälliga ;).

Kram & Kärlek!

(känns som att det behövs extra mycket en dag som denna)


Kommentarer


 1. Linda 10 november, 2016 on 07:35 Svara

  Tack Evelina för att du vågar skriva om verkliga livet. Har tänkt skriva det tidigare men det har aldrig blivit av. Jag tycker att många bloggar/instagram är rosa moln hela tiden att man ibland funderar vad man gör fel när man själv inte alltid har rosa moln i sitt förhållande. Du har verkligen en fin och ärlig blogg och det är nog därför jag läst den i…… jättemånga år (när du och F planerade bröllop). Du och din blogg känns äkta. Fortsätt med det! ❤

  • Evelina 10 november, 2016 on 22:14 Svara

   Tack snälla du! Det är en svår balansgång och även om jag absolut inte vill framstå som att jag lever på rosa moln så är det lättare att skriva helt ärligt om det som är bra. När det är mindre bra är det lätt att någon blir sårad och ja, det känns mer privat när känslorna är jobbiga. Kram!

 2. Madeleine 10 november, 2016 on 08:00 Svara

  Ser jättemysigt ut! Hoppas ni får lite mer partid den närmaste tiden för att ”ta igen lite”.

  Jag och min man är ”dåliga” på att hitta på saker tillsammans utan barnen. Vi myser ju nästan alltid till det i soffan när barnen somnat men då blir det ju mest filmtittande och inte så mycket prat. Förra veckan var vi dock iväg tillsammans, (barnfria) bodde på spahotell och var ute och åt osv. Så mysigt, och det är först när vi verkligen är iväg som man (jag) känner att detta vill jag göra oftare.

  • Evelina 10 november, 2016 on 22:13 Svara

   Åh vad HÄRLIGT för er!!

 3. Natalie 10 november, 2016 on 11:50 Svara

  Så mysigt. Jag föreslog detta med era speciella dagar för sambon och han nappade direkt. Men skulle du inte kunna tipsa om lite olika aktiviteter och sånt som man skulle kunna hitta på som heller inte blir allt för dyrt?

  • Evelina 10 november, 2016 on 22:12 Svara

   Åh vad roligt att ni är fler som hängt på!! Ska skriva ihop en lista om jag kommer ihåg ??

 4. Elina 10 november, 2016 on 12:42 Svara

  Jag och min man har sällan tid för varandra. Vi samarbetar bra och får vardagen och ekonomin att gå ihop. Vi är riktiga kämpar tror jag. När vi båda är trötta, har mycket med jobb/skola och börjar bli på dåligt humör mot varandra, då behöver vi knyta det där kärleksbandet mellan oss lite starkare, och det blir alltid så att vi ”myser” helt enkelt. Det sker naturligt och all dålig stämning är som bortblåst efter. Det här var inget mönster som jag märkte de första åren, men nu ser jag det tydligt. Och hinner ibland tänka att vi behöver ha lite närhet med varandra för att komma över det dåliga humöret. Skulle vi ha tid skulle vi så klart försöka ha mer tid för varandra också, men vårt ofta omedvetna knep har funkat i över tio år 😉

  Jag skriver ju anonymt, till skillnad från dig Evelina så du behöver inte bemöta den här ganska privata kommentaren. Men tänkte att det kan vara ett knep som andra kanske har nytta av. Jag tror att det är viktigt mitt i allt att komma ihåg varför man kämpar tillsammans med vab, jobb/skola och allt annat som ibland kan bli stressigt i vardagen som småbarnsföräldrar. Och är det inga stora problem i förhållandet utan mer tjafs som kommer när man är trött och stressad så tror jag att det är viktigt att relativt enkelt (tycker jag iaf) påminnas om varför man valde att vara tillsammans från början och hämta styrka ur det. Att börja med utflykter själva utan barn eller styra upp kvällar med aktiviteter för bara oss skulle tyvärr skapa en ytterligare stress just nu och så kanske det är för andra också. Därför ville jag dela med mig av vad som funkar för oss 🙂

  • Madeleine 10 november, 2016 on 13:08 Svara

   Måste bara säga att jag tror mycket på det du säger Elina. Närhet och ”mys” är jätteviktigt för mig. Det skulle inte spela någon roll hur snäll min man var mot mig, hur mycket han ”hjälpte till” i vardagen eller sa fina saker till mig. Hade han inte visat att han fortfarande var attraherad av mig så skulle jag inte känna att han älskade mig. Mer sex åt småföräldrarna:)

   • Jonna 10 november, 2016 on 14:40 Svara

    Jag måste bara fråga… När ni skriver ”mys”, menar ni sex då? Känns enklare att bara skriva det i så fall. 😉

    • Annika 10 november, 2016 on 15:40 Svara

     ja, jag funderade också över det 🙂
     Hursom så är det jätteviktigt att ta sig tid att se varandra. jag har varit gift med min man i 15år nu(var 20 när vi gifte oss) lätt att man tar varann förgivet ibland

    • Elina 10 november, 2016 on 16:30 Svara

     Trodde det var underförstått? 😉

    • Madeleine 10 november, 2016 on 18:21 Svara

     ja, jag menar sex, som jag skrev i slutet av kommentaren (även om ett ord föll bort, småbarnsföräldrar skulle det stå) 🙂

   • Evelina 10 november, 2016 on 22:12 Svara

    Sant, närhet är jätteviktigt!

  • Evelina 10 november, 2016 on 22:11 Svara

   Jag tror du har rätt! Kanske är det vad som fattas för oss just nu ;). Förmodligen haha! Tack för att du delar med dig. Kram!

   • Elina 11 november, 2016 on 08:10 Svara

    Alltså, när barnen har varit jättesmå så har det inte varit ett knep som vi har använt oss av speciellt ofta! Då har vi inte riktigt kommit igång med sexlivet än… Men nu är ju vår yngsta två år om några månader ?

    • Evelina 11 november, 2016 on 22:51 Svara

     Det är ju det där med tiden… ?
     Men som du säger – viktigt ATT ta den!! TACK för att du delar med dig! Kram

 5. Cornelia 10 november, 2016 on 19:18 Svara

  Men vilken bra idé med vinprovning hemma! Vi har precis börjat med datenights en gång i månaden inspirerade av er. Vi ska också köra varannan gång och jag började med restaurangmiddag och sedan chokladprovning i en liten chokladfabrik i lördags.Väntar med spänning på vad/hur/när nästa datenight blir ?

  • Evelina 10 november, 2016 on 22:15 Svara

   Så KUL! Ja visst är det spännande hihi… Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna