VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SNÖBLANDAT

Hej snöregniga onsdag! Jag är ingen vintermänniska överhuvudtaget men ska det va så ska det va – hellre snö på marken än blött. Sen tycker jag faktiskt att snö och vinter är mycket roligare sen jag fick barn! Man minns ju själv hur kul det var att äntligen få åka pulka och ha snöbollskrig. Den veckan eller två som det var snö, om man hade tur haha. Minns vintern när jag var kring 10 år och vi bodde i lilla Gnosjö, då hade det snöat så mycket att alla skolor stängdes för många kom inte ens ut från sina hus. Snön gick långt upp på kroppen på mig kommer jag ihåg. Undrar om det blir någon sån vinter igen här nere i södra Sverige? Vintern när Elion föddes, för sju år sen alltså, var det också en riktig vit vinter. -20 grader och massa snö. I år ser jag fram emot att visa Aston snö för första gången i hans liv!


IMG_6385 IMG_6393

Minisarna för någon dag sen, Idun med skorna på fel fot som oftast <3

Dags att ta tag i hemtentan igen, börjar bli trött på den men känner mig själv och kommer inte kunna skicka in den förrän imorgon som är den sista dagen haha. Känner mig förkyld så min hjärna är inte så kvick och effektiv så tur att jag är nästan klar. Men jag fick högsta betyg på salstentan och behöver det på hemtentan också för att få VG i hela kursen så jag känner pressen att göra mitt absolut bästa. När jag skrev om prestationsångest för ett litet tag sen och att jag försöker sänka mina krav på mig själv då jag trots allt är bebis- och trebarnsmamma var ni många som kände igen er, och det var skönt på något vis. Jag önskar faktiskt att JU också hade G som max på alla tentor och alla kurser, att man bara kan få U eller G. Tror det skulle hjälpa många som har höga krav på sig själva.

Stor kram!


Kommentarer


  1. Linnea 2 november, 2016 on 12:33 Svara

    Som socionom som har provat på några olika socionomyrken samt har suttit med i uttagningen av kommande kollegor, så kan jag säga att jag har aldrig varit med om att man tittat på betygen. Däremot ber man om att få se examensbevis.

    • Malin 2 november, 2016 on 18:02 Svara

      Att ha höga betyg kan vara en bra förhandlingsfaktor jämfört med någon som just klarat godkäntgränserna. Man har ju en annan nivå av kunskap och förståelse då. Men visst brukar arbetsgivarna inte titta på betygen normalt, så det är ju inte värt att slita ut sig under utbildningen för!

      • Evelina 3 november, 2016 on 11:15 Svara

        Men det är nog det – man ser ju inte om någon precis klarat G eller om de har VG. I slutändan är det nog som de flesta skriver att bara man har ett examensbevis i sin hand är man lika attraktiva. Om det nu inte är någon speciell kurs man har som sticker ut och som är en extra merit för tjänsten, då kan jag tänka mig att enskilda kurser spelar in till viss del 🙂

    • Evelina 3 november, 2016 on 11:18 Svara

      Skönt att höra!! 🙂

  2. Marie 2 november, 2016 on 13:10 Svara

    Usch ja, jag avskyr vintern och det blir inte bättre efter att ha upplevt 38 vintrar ? därför spenderar vi alltid höstlovet och veckan innan på varmare ställe. I år och sex år tillbaka har vi varit i Dubai, kan varmt rekommendera hotellen längs The walk. Ligger i solstolen just nu och njuter! Kämpa på med studierna!!! ??????

    • Evelina 3 november, 2016 on 11:18 Svara

      Men åh, låter ljuvligt!! Tack snälla, sola för mig med 😉

  3. Inne hos Ina 2 november, 2016 on 16:51 Svara

    Jag fick faktiskt lära mig att släppa på prestationskraven under utbildningen för att orka med. Känns väldigt skönt idag att ha lärt mig att jag duger ändå, framförallt i arbetslivet. Jag hade nog gått in i väggen annars. Har fortfarande krav på mig själv men jag pressar mig inte alltid till max vilket bara är hälsosamt.
    Kram!

    • Evelina 3 november, 2016 on 11:17 Svara

      Vad skönt att du kom till den insikten. Jag har också gjort det, men det är en ständig balansgång för att inte låta prestationsångesten ta över. Men självklart vill jag göra bra ifrån mig! Även om jag tror att jag behöver få ”bara” ett G för att se att jag faktiskt överlever det också 😉
      Kram!

  4. Malin 2 november, 2016 on 18:00 Svara

    Var glad att ni bara har två godkäntsteg och inte A-E som andra program på JU har 😉 Gissar att ni inte behöver ha 95 % rätt för att få högsta betyg 😛

    • Evelina 3 november, 2016 on 11:16 Svara

      Oj! Det har jag inte hört finns alls, är det på internationella handelshögskolan då?

      • Malin 3 november, 2016 on 17:11 Svara

        Nej, det är på HHJ det med…

  5. Lamah 2 november, 2016 on 21:21 Svara

    Hej! Jag gick socionomutbildningen i Lund o där har man bara IG o G. Det va så skönt för mig med höga krav. På gymnasiet skulle jag vara så duktig o ha MVG på allt. Idag har jag arbetat som socionom i 7 år o är numera enhetschef på Socialförvaltningen. Har aldrig varit med om att man kollar på betygen utan bara att man har examensbevis. Lycka till:)

    • Evelina 3 november, 2016 on 11:14 Svara

      Åh vad skönt – jag är precis som du så hade också mått bra av det 🙂
      Kram och tack!

  6. Alexandra 2 november, 2016 on 21:52 Svara

    Det behövs inte mer än 2 betyg egentligen. Ingen har brytt som om mina g eller vgn på mina betyg från min socionomutbildning på de jobb jag fått. Utan det viktigaste är att man tagit examen? har mak tagit examen kan man ju sin grej oavsett❤

    • Evelina 3 november, 2016 on 11:13 Svara

      Så är det ju! 🙂

  7. Veronika 3 november, 2016 on 09:19 Svara

    Vad fina barn ni har! Har följt dig lite till och från sedan du var gravid med Idun. Har själv en kille som precis fyllt 8 och en tjej som är en månad yngre än Idun. Själv är jag betydligt äldre än dig? 42 år, och lever ett helt annat liv men ändå inte. Slås av hur stor och duktig Idun verkar vara. Vår tjej är ju vår lilla minsting? Och blir väl behandlad därefter? Känner så väl igen mig i dina tankar om tacksamhet och kärlek till barnen. Vi har i över 10 års tid kämpat med behandlingar och utredningar för att få våra barn. Våra två mirakel❤️❤️ Det går inte en dag utan att jag tänker på det. Det här blev ett långt inlägg, men jag vill bara tacka dig för en fin och varm blogg där du så kärleksfullt delar med dig av din vardag i med- och motgångar. Tack!!!

    • Evelina 3 november, 2016 on 11:13 Svara

      Men åh, vilken fantastisk historia du har – tack för att DU delar med dig. Att vara tacksam för sina barn är något inte alla är, även om det borde vara en självklarhet. Och du – ålder är bara en siffra sa min lillebror till mig precis när jag påpekade att JAG är såå mkt äldre än honom haha. Sant! Stor kram till dig! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna