VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

HEJ TRÄNINGSVÄRK!

Hej tisdag och hej träningsvärk!

Idag har jag bestämt träff med två tjejer i min klass, vi ska fika och bestämma hur vi ska dela upp inför redovisningen av vårt arbete på torsdag. Och gå igenom begrepp och sådär i del två av kursen, inför hemtentan.

Jag har härlig träningsvärk efter i söndags. Sprang 4 km och körde sen hemmaövningar med min egen kroppsvikt i trädgården som avslutning. Hittills har jag bara sprungit 2 km för att inte vara för hård mot kroppen såhär efter två graviditeter. Lika bra att vara snäll och försiktig, jag har ju resten av livet på mig att träna ;). Springa kanske är fel ord till och med, jogga kanske stämmer bättre överrens med mitt tempo? Eller finns det en uppdelning efter det? Nu hoppas jag på att det faktiskt ska bli en tillsvidareträningsform – att springa. Jag har sagt upp mitt gymkort tillfälligt för att spara pengar under tiden som M är föräldraledig, så då är det hemmaträning som gäller. I helgen pratar vi om att ge oss ut och springa ALLIHOP! Det skulle vara roligt att testa. Minisarna i joggingvagnen och Elion springer med oss. Men då blir det också bara en kort runda såklart, med tanke på att han är med.


Stång och vikter hemma är härligt tycker jag – det är inga tungviktargrejer jag har men det är liksom tillräckligt för att hålla igång så smått. Jag blev en bodypumptjej för många år sen och det är liksom det jag brinner för i träningsväg, men många av dom övningarna går ju köra hemma. Och det finns ju en hel del övningar man kan göra med egen kroppsvikt också, men t ex knäböj gillar jag att köra med stång på axlarna.

Hur tränar du just nu? Och just det – kom GÄRNA med tips på låtar som är ”springvänliga” 🙂


Kommentarer


  1. Jessica 25 oktober, 2016 on 10:11 Svara

    Hej!

    Inte ofta jag kommenterar tyvärr. Men nu tänkte jag att jag har något att bidra med 😀

    Jag brukar köra listan ”cardio” på spotify när jag är ute å springer. Listan är från spotify själva och uppdateras en gång i veckan. Blandning mellan dagens hits och nya låtar. Superbra 😀

  2. Nicole 25 oktober, 2016 on 10:41 Svara

    Vart köpte du den stången+vikterna? Är på jakt efter en med 🙂 Kram till dig!

    • Evelina 25 oktober, 2016 on 10:43 Svara

      Hmm, XXL är jag ganska säker på! Det var kampanj just då men de brukar ju ha kanonpriser i vanliga fall med 🙂
      Kram!

    • Martina 25 oktober, 2016 on 10:55 Svara

      Jag har liknande, köpte mina på bodystore.se där finns det mycket att välja på 🙂 bara ett litet tips!

  3. Ida 25 oktober, 2016 on 11:00 Svara

    Jag kör crosstrainer, promenad/jogg utomhus o just nu almenäspokalen några gånger i veckan, googla på det! Om du lyssnar på träniningspodden har du kanske hört om den.. Jag springer en liten runda på 2 km med mina pojkar ibland (7 o 5 år) det är jätte mysigt!

  4. Therese 25 oktober, 2016 on 12:11 Svara

    Hejsan!
    Jag kör också hemmaträning nu när jag ammar. Skivstång, pilatesboll och en mjuk matta är super.. Finns på nätet. Kolla även Olga Rönnbergs mammafitness eller Lofsans mammabok. Lofsans bok om löpning är också att rekommendera. Musik via Spotify såklart!!

  5. Therese 25 oktober, 2016 on 14:21 Svara

    Är jätte kul att springa med barnen. Oliwer som är lika gamal som Elion springer utan problem 5 km och jag är helt död Hahah

  6. Madeleine 25 oktober, 2016 on 14:32 Svara

    Både jag och min man tränar hemma. Vi har nog världens minsta träningsrum men vi har mätt och ställt ut allt så bra att vi preciis får rum. Vi har löpband, träningsbänk, hantlar 1 – 20 kg, stänger, ”träningsbur” och andra redskap som har köpts in under åren, som kettlebell, box, viktväst osv.

    Förstår många som tycker det är skönt att komma hemifrån och träna, men för mig och min man är det guld värt att kunna träna hemma med barnen. På så sätt hoppas jag även att de kommer få ett intresse för träning när de ser och är med oss.

  7. Marie 25 oktober, 2016 on 20:57 Svara

    Jag kör promenader med min dotter i vagnen, jogging med vagnen och styrketräning med vikter hemma. Det blir även något spinningpass ibland. När jag tränar lyssnar jag faktiskt inte på musik utan på poddar. Då är träningspodden given eftersom den ger så mycket pepp.

  8. Jessica 26 oktober, 2016 on 22:46 Svara

    Jag tränade crossfit i många år innan jag blev gravid med våran lilla Olle som är 7 månader november! Jag hade kommit bra igång igen lite i somras med det; men då min man fick diagnos testikelcancer och genomgår just nu cellgifter så fick jag säga upp mitt medlemskap där för att vi inte har råd just nu! Jag försöker vara ute och gå mkt och köra mamma mage övningar! jag hoppas komma igång sen när denna mardröm är över! Just nu är ju ont träningen första prioritering!

    • Evelina 27 oktober, 2016 on 11:26 Svara

      Åh… Kärlek till er och HEJA din man!! <3 Förstår verkligen att ni inte prioriterar träning och det gör ni ju helt rätt i!
      Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna