VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

MINISTÄDNING SÄLLAN

Elion är lämnad på skolan, M är i stugan och jag och minisarna har städförmiddag!

Haha det är lite komiskt att jag ofta får höra att vi har så rent och snyggt. Hemligheten? LÅDOR att förvara leksaker i och plocka undan från öppna ytor (typ bord och bänkskivor). Sen är jag den som dammtorkar kanske en gång i månaden, dammsuger en gång i veckan (skura golven ska vi inte ens prata om, händer typ aldrig utan jag torkar med rengöringsmedlen efter bebismatning typ)… Så nej, duktig på att städa är jag inte – hålla efter stöket är mer min grej ;). Så där vet ni var jag brister när tiden inte räcker till!

 

Bädda rent sängen är lika kul varje gång haha…

Är det något jag alltid har försökt tänka på med mina barn så är det att dom kan vara med på det mesta. Städar jag kan de vara med/hjälpa till (beroende på ålder), trädgårdsfix likaså osv osv. De vill ju bara vara MED och vara nära DIG – dyra leksaker är egentligen inte deras val (inte till en början) – och det är även så de lär sig om livet, vardagslivet. Samtidigt som LEK är otroligt viktigt för deras utveckling, inte det jag menar ;). Med bebis i huset är det tacksamt att ha en bärsele, så idag dammsög jag hela huset med Aston på magen och han var jättenöjd hela tiden. Han är alltid nöjd så länge man är i närheten, men lämnar jag honom i ena änden och dammsuger i andra blir han missnöjd rätt snabbt. Älskar känslan att ha rent hemma inför helgen så det passade ju bra att jag tog ”ledigt” förmiddagen! Och att dessutom lägga sig i renbäddad säng ikväll – lovely!

Det är två moment kvar av psykologikursen nu. Känns helt knas att den redan börjar närma sig slutet! Den håller liksom på halva terminen… Nästa vecka har vi redovisning av fältuppgiften och veckan därefter ska hemtentan in. Så med start nästa vecka är det alltså dags att börja skriva hemtentan! Eftermiddagen idag får gå till att läsa igenom arbetet så att den punkten är helt klar sen när det är dags att börja skriva. Jag har haft en hemtenta innan, men då skulle man svara på frågor. Denna gången är det mer en uppsats vilket såklart är lite ”svårare” då det är helt fritt men samtidigt så älskar jag att skriva och jag älskar även psykologi så det känns jättekul.

P.S. på tal om städ – alltså som jag skrattat åt diskussionerna som uppstått hos Katrin Zytomierska och Hugo Rosas kring huruvida man delar badhanddukar i familjen eller inte. Har aldrig tänkt på att det är en sån grej! Hur gör ni? Vi har typ egna handdukar kan man nog säga… M är lite noga med att ha sin egen, jag bryr mig inte om jag delar med varken honom eller Elion (tänker att man är ju ren när man är nyduschad!?) men respekterar M och låter bli hans handduk som jag vet alltid hänger längst bak på handduksvärmaren ;).


Kommentarer


  1. Marlene 21 oktober, 2016 on 13:46 Svara

    Gud så gullig hon är när hon spexar på sängen! Vilken solstråle!

    Får man önska sig en liten recension på din dubbelvagn? Vad du tycker och hur den är att ha med sig praktiskt i vardagen? Provköra i butiken i all sin ära, men roligt att höra vad andra tycker också 🙂

  2. Ulrika F 21 oktober, 2016 on 16:30 Svara

    Underbara kidsen, så fina! Om vi bodde närmare kunde jag hjälpa er med barnvakt. Det är lite tomt här hemma 🙂
    Ang handdukar… Har aldrig tänkt tanken! Man är ju nyduschad! Kram

    • Evelina 21 oktober, 2016 on 17:36 Svara

      Åhh söta du TACK!! Hihi ja jag känner samma… 😉
      Kram o trevlig helg!

  3. Emma 23 oktober, 2016 on 09:12 Svara

    Så himla mysigt sovrum och så goa barn??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna