VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ALLA BÄCKAR SMÅ – DEN ROSA MÅNADEN

Godmorgon fredag! Vi har haft ännu en förkyldbebisnatt men det känns ändå som att det börjar bli bättre! Idag är jag nästan helt ledig, ljög lite igår för jag har nämligen en liiiten uppgift kvar innan jag tar tredagarsledigt.

Vi ska strax lämna Elion på fritids, han har studiedag idag men ville såå gärna dit ändå så då får han det medan jag ändå har lite grejer att styra med.

IMG_6196 2

Ingen har väl missat att det är Oktober och den rosa månaden? Jag fick hem ett urval av alla rosa produkter som kommer att säljas till förmån för Cancerfonden. Hur bra är det inte att man kan vara med och bidra till Cancerforskningen genom att handla sina vanliga varor, i matbutiken till och med?

Alla bäckar små är kloka ord i många sammanhang och inte minst när det gäller  för att komma framåt vad gäller att bekämpa cancer! I vår familj har vi den ständigt runt hörnet då min svärmor drabbades av en aggressiv cancer för några år sen. Hon är fortfarande inte friskförklarad och hon äter fortfarande starka mediciner som hindrar henne från ett ”vanligt” liv på många sätt pga biverkningarna. Jag blir ledsen bara jag tänker på det men också TACKSAM för att det ändå finns så mycket kraft i att vinna över en av de fulaste sjukdomarna som finns…

Hittar du inte någon produkt du vill köpa går det självklart att skänka en värdefull slant också.

IMG_6199

Du kanske vill unna dig ett nytt nagellack till helgen? 😉

Stor kram!


Kommentarer


  1. Fanny 14 oktober, 2016 on 13:47 Svara

    Många bäckar små – de flesta kan bidra på ett eller annat vis ♥ Jag köper t.ex. alltid minst ett Rosa Band (såklart), köper de rosa plastpåsarna på ICA istället för de andra. Och väljer alltid de rosa produkterna, istället för de andra. Viktigt att bidra där man kan.
    Stor kram och trevlig helg ♥

  2. Milla 14 oktober, 2016 on 13:54 Svara

    Köpte ett rosa bandet armband på Lindex där allt gick till rosa bandet,sen lite saker på ica men där va det ju typ 0.75:- som gick till rosa bandet.

  3. Iiinas 17 oktober, 2016 on 21:55 Svara

    Jättebra att ge bidrag till Cancerfonden. Men…
    Inte med att köpa saker som bidrar till att många får cancer. Cancerogena ämnen finns i SÅ många prudukter och hade gjorts bäst i att inte tillverkas/produceras/besprutas osv öht.
    Ta ett paket vindruvor som har en fin rosa etikett nu i oktober. Är inte vindruvorna ekologiska innehåller de fortfarande ca 27 olika bekämpningsmedel. Medel vi hade gjort bäst i att inte få i oss alls.
    Jag kanske låter hårt/flummig och sur.
    Här är en bra text som sätter ord på vad jag menar:
    http://kurera.se/rosa-oktober-bluffen-gatt-pa-den/

  4. Iiinas 17 oktober, 2016 on 22:02 Svara

    (Opps råkade skicka förtidigt)
    Jag menar att man kan ju ge pengar ändå.
    Men visst ska man ändå köpa sakerna så är det ju en bonus att det går till något bra.
    Men man ska inte köpa något bara för att det är märkt med rosa. Hoppas du förstår hur jag menar.
    Länken beskriver det som sagt bra.
    Och ger tips på vad vi skulle lärt oss i oktober ?
    Ha en fin kväll!

    • Evelina 18 oktober, 2016 on 10:02 Svara

      Absolut! Många bäckar små som sagt, det är ju bättre att köpa diskborsten som ger lite till cancerforskningen, än att ta den brevid som inte gör det.
      Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna