VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

BESÖK I ETTAN & RECEPT PÅ BEBISMAT

Vilken kul grej, att vara med en förmiddag i ettan! Passande nog var tjejen som vanligtvis sitter brevid Elion på semester, så jag fick bästa läget under svenskalektionen, mellan Elion och en annan klasskompis. Jag blev galet imponerad över hur duktiga de är! En annan tjej vid samma bord ville att jag skulle göra mattetal till henne innan samlingen och hon var nästan bättre än mig på huvudräkning….

Sen var det dags för gympa, och då frågade jag om jag också fick vara med. Jaaa utbrast alla barnen och fröken sa självklart. Såå roligt! Funderar nästan på att vara med varje fredagmorgon, lite lagom träningspass sådär hihi. Jag var en person som INTE gillade idrott i skolan, när jag var yngre. När jag började på gymnasiet fick jag en lärare som hade inställningen att det skulle vara just KUL att röra på sig, och då blev det också kul med idrott även för mig. Jag tror verkligen på att göra rörelse och hälsa till något roligt – inte ha för mycket krav och prestationsinriktning i idrotten i skolan utan bevara leken och lekfullheten. Allvar får man nog av längre fram i livet ändå. Elion verkade uppskatta att ha mamma med också. Ska defintivt vara med fler gånger, får passa på nu innan jag blir pinsam hehe…


IMG_5987

Det blev ett gäng burkar med mat till Aston! Jag har inte ork att göra ALL mat själv, men med Idun hade jag målet att i alla fall varannan burk skulle vara hemlagad. Så det känns rimligt att ha ungefär samma mål nu. Man sparar ganska mycket pengar (en burk hemlagad kostar ca 3 kr istället för 10 kr köpt och om bebisen äter två burkar om dagen blir det rätt mycket i månaden) men framför allt vet man vad som är i och var råvarorna kommer ifrån.


Recept på rotfrukter med torsk till bebis:

Skala och tärna 3 stora potatisar, 1 stor morot, 1 stor palsternacka, en liten bit kålrot och koka upp detta tills det börjar bli mjukt. Lägg då i 400 gram torsk i bitar och låt det koka ca 5 min. När fisken är klar flyter den upp till ytan och är vit. Häll av liite vatten, men behåll det mesta. Tillsätt en klick smör, rapsolja och dill… Kör med stavmixern tills det är slätt och så häll upp i burkar. Hur smidigt som helst! Dessa burkar brukar vi även frysa och ta upp lite efterhand.


Kommentarer


  1. Lisa 30 september, 2016 on 16:40 Svara

    Som lärare blir jag glad att läsa att du hälsade på ditt barn på skolan. Kul att se sitt barn i den miljön! ☺
    Men när jag läser att du funderar på att vara med varje fredagmorgon vill jag bara i all välmening säga att du isf kollar ordentligt innan med läraren att det är okej. Det är inte alltid det passar att en förälder hälsar på. Ibland kan en vikarie vara i klassen och inte alls känner sig bekväm med att en förälder är där. Och vissa elever tycker det är otroligt jobbigt när andra vuxna är i klassrummet. Så hela dagen blir helt förstörd om en förälder helt plötsligt dyker upp. Kan gå bättre om man kan förbereda dem redan dagen innan. Sen om du är där varje vecka så ser du ju saker hos andra elever som kanske inte alla föräldrar vill att du ska veta om. Men det är så olika mellan olika skolor och grupper och lärare så är ju bara att kolla med Elions lärare hur hon resonerar.
    Vill inte du ska ta den här kommentaren som besserwisseraktig. Skriver bara utifrån min erfarenhet och för barnens bästa. Vet att du är otroligt mån om barn men kan vara svårt att veta sånt här när man inte jobbar i skolan.
    Kram

    • Evelina 30 september, 2016 on 17:26 Svara

      Haha nej men jag skojade ju bara om att vara med varje fredag!!! Syftade lite skämtsamt på att det hade varit bra träning en gång i veckan med deras gympa 😉 tack ändå för omtanken!
      Kram

  2. Emma 30 september, 2016 on 19:49 Svara

    Hej!
    Lagom med varannan hemlagad ☺.
    Hur har du gjort med Idun med att fasa in eran mat? Vår lilla Meya blir 1 år i helgen och funderar en del på det här med maten ☺.

    • Evelina 30 september, 2016 on 23:14 Svara

      Hon fick våran mat helt och hållet från ca 1 år tror jag, innan dess fick hon som Aston ungefär – vår mat med mindre kryddning i burkar. Typ när vi gjorde spagetti och köttfärssås eller ris och korv stroganoff gjorde vi samma mat till henne i annan kastrull/stekpanna. Sen efter 1 visade hon tydligt att hon ville äta VÅR mat (inte ihopgojsat i burkar haha) så då slutade vi med såna storkok och gav henne helt enkelt vår mat 🙂 så gott det gick/går. Men vi har börjat efterkrydda vår mat istället så att hon får samma. Ni kommer hitta det som passar er och henne 😉 kram

  3. Mikaela 30 september, 2016 on 21:28 Svara

    Vi har introducerat mat till vår dotter genom BLW-metoden så hon har ätit vår mat sen start, dvs 6 månaders ålder. Så otroligt roligt sätt att introducera mat på och smidigt då hon äter själv ?

    Men alla ska förstås introducera mat på det sättet som passar deras familj bäst!

    Hoppas ni får en härlig helg!

  4. sandra 1 oktober, 2016 on 09:01 Svara

    Åh va bra, fler recept tack! Börjat med mat till lillkillen här hemma och jag tycks ha glömt allt gällande bebisar och mat sen lillasyster var i samma fas för tre år sedan ?

    • Evelina 2 oktober, 2016 on 21:05 Svara

      Haha ja vi glömmer hela tiden här vad som hände med Idun förra året haha! Men tänk att det inte är så himla krångligt ändå, de kan ju äta det mesta som vi äter men i mosad form 🙂 Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna