VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

HUSVISNING

Vet ni vad vi gjorde igår? Haha nej klart ni inte vet. Men jag berättar såklart :).

Vi kollade på ett hus! Vi var på husvisning och tittade på en villa i samma område där vi bor idag men alltså en villa och inte ett radhus. Den senaste tiden har vi funderat på om vi verkligen ska stoppa in en miljon i det här huset (vilket nog är minst det som kommer bli när vi renoverar som vi vill även om vi då gör en del själva) eller om vi helt enkelt ska köpa ett annat hus och lägga på 1 miljon där.

Men när vi var där kände vi bara att nej. Det fanns absolut vissa grejer som var bättre än vad vi har idag – två våningar t ex så man kan ha sällskapsrum till barnen på källarplan och fler rum från start. Men det är så tätt inpå grannarna så man skulle aldrig kunna vara ”ifred” i trädgården, eftersom det är hus åt alla håll och tätt inpå. Idag bor vi med världens bästa baksida, som vi kallar vår lilla oas eftersom den är så insynsskyddad. Vill man ha mer trädgård och fortfarande bo däromkring längs vättern, ja då räcker nog knappt 2 miljoner till skulle jag tro. Det är mycket pengar. Vet inte om jag nånsin vill ha ett hus som kostar 5-6 miljoner!? Vill nog hellre lägga pengarna på att resa och sådär, än att lägga det mesta på boende. Så då kände vi att vårt lilla radhus nog är rätt bra ändå. Speciellt så länge vi har stugan med. Och det var ju inte själva huset vi köpte när vi köpte vårt lilla radhus, utan tomten och läget. Och möjligheterna. Sen kan vi i princip bygga ut hur vi vill och det kommer vi göra om vi bor kvar. Är tanken! Det är inte förrän det är dags för renovering och utbygge om några år som vi får ta ställning till det på riktigt. Men ändå nyttigt att titta runt lite tror jag (speciellt om man inte är helt säker), det är lätt att tänka att gräset är grönare på andra sidan men ofta är det inte det.


Huset låg nära vättern som ni kan se här (här står vi kanske 50 m från huset) men å andra sidan har vi nog liiite lite närmre badstranden nu. Och mataffär. Där ränner vi ibland flera gånger varje dag haha…


I <3 U


Kommentarer


  1. Fanny 27 september, 2016 on 08:49 Svara

    Spännande och roligt ändå med husvisning 🙂 Tänker att det kan vara nyttigt dessutom, just för att känna att en ändå har det rätt bra där en bor i dagsläget 🙂 Dessutom kan det ju ge en lite inspiration i sitt eget boende.
    Önskar dig en fin dag!

    • Evelina 27 september, 2016 on 09:02 Svara

      Precis! Man kanske borde gå på husvisning några gånger per år bara för att få inspo som sagt 🙂
      Kram och detsamma!

  2. Emelie 27 september, 2016 on 15:24 Svara

    Precis så gjorde vi också! Vi bor i ett enplanshus som inte uppfyllde alla våra önskemål men väldigt bra läge och framför allt billigt. Det var en hel del att renovera för att vi skulle få det som vi önskade. Kollade på andra hus och allt det där men kände till slut att gud va bra vi bor ändå! Då bestämde vi oss för att lägga tid, energi och pengar på vårt befintliga hus och just nu är vi uppe i en gigantisk renovering, jobbigt just nu men åhh så bra mitt nya stora öppna kök kommer bli, golvvärme i hela huset, min walk in closet och ett vitt fint hus. Fortfarande mycket billigare än om vi köpt ett nytt hus! Så jag är glad att vi gick på visningar där för några år sedan.
    Kram på dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna