VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

UTVECKLINGSSPRÅNG

Gårdagen avslutades med ett BIG aha precis innan sovdags! Aston har inte riktigt varit sig själv de senaste dagarna, eller jag har mest tänkt att herregud jag känner ju inte alls mitt barn… Men så slog det mig att det gör jag ju om jag märker att det är något annorlunda. Och så kom jag på det. Det var precis samma med Elion – han var en väldigt nöjd bebis förutom någon dag här och där med några veckors mellanrum och jag hittade till slut orsaken. De olika utvecklingssprången. Så jag googlade just det och javisst, kring fem veckor är det första utvecklingssprånget! Idun var aaalltid glad och hos henne märktes de olika sprången inte av förrän nu framåt året, men Elion var som sagt otroligt tydlig med när det var dags för nästa språng.




MiniÄlsklingen


Idag vaknade han vid 07 och var GLAD! Så himla skönt. Verkar inte heller lika törstig på närhet men så sov han i och för sig på min arm heela natten. Myspys och det var härligt att få sova bra hela natten i princip. Får se om det fortsätter resten av dagen och om det betyder att den jobbigare delen är över för honom.


Förra veckan köpte vi sempers magdroppar förresten. Vi märkte på kvällarna att han då blev missnöjd med något. Somnade men vaknade till med jämna mellanrum och var ledsen. Bara kvällstid kring 19-21. Så höll det på någon vecka innan vi köpte hem dropparna för vi tänkte att det nog måste vara ont i magen och efter några dagar med dom blev kvällarna mer harmoniska igen. Ja fram tills i förgår då men det hoppas vi som sagt beror på det utvecklingssprånget. Nu somnade han till och med i sin babysitter så ja, märkbart mer harmonisk och trygg bebis igen.


Här kan ni läsa om de olika utvecklingssprången 🙂


Kommentarer


  1. Diana 22 april, 2016 on 09:29 Svara

    Det där är så intressant tycker jag, min äldsta tjej kunde jag följa utvecklingen som i en bok. Och jag hade en bok också, kommer inte ihåg vad den heter men det var sååå bra!! Alla veckor är uppradade, förklarade som gör det enklare för en att hänga med i svängarna. Så grymt bra. 😀 Hoppas ni får en fin fredag idag, det ser såå otroligt mysigt och gosigt med bebis i famn!

    • Evelina 22 april, 2016 on 09:32 Svara

      Ja hade samma med Elion! Att se och upptäcka världen eller något sånt?
      Hihi jaa mysigt är bara förnamnet 🙂 Kram och trevlig helg till er!

  2. IMikaela 22 april, 2016 on 11:32 Svara

    Hej,
    Åh vad känner igen det där med utvecklingsfaser. Det är faktiskt inte bara något som föräldrar skyller på ”det är nog någon fas” utan stämmer väldigt bra. I alla fall på vår dotter som är 17 veckor gammal. Vi har nu befunnit hos i fas fyra i ett par veckor. Mycket sämre nätter. Vaknat och bara varit ledsen, stackarn. Men nu ”peppar, peppar” har hon sovit bättre några nätter och oj vilken utveckling som sker. Nu sträcker hon sig efter grejer och vill iväg från famnen men ändå liksom vara i min famn och just väldigt mycket MIN famn.
    Det är helt fantastikt att få följa sitt barns utveckling, även om det är väldigt tufft och krävande ibland (ofta! 😉 ) Men en sån fantastisk resa man får vara med på!

    Trevlig helg! Kram

  3. Emelie 22 april, 2016 on 15:01 Svara

    Tips ladda ner appen wonder weeks den talar om när utvecklingssprången kommer på just ditt barn när du lägger in beräknat födelsedatum. Viktigt att det är beräknat datum och inte när barnet föddes. Men kan säga att det stämmer nästan på dagen på min dotter! Iaf när hon var mindre nu vid snart ett år märker jag inte det lika tydligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna