VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

VÅRT NYTTIGARE LIV

 Jag (vi) är inne i vecka 3 på mitt nyttigare liv och det är först den här veckan som det har börjat vända rent mentalt. Under graviditeten byggde jag sakta men säkert upp ett sockerberoende och det är det som varit jobbigast att ta tag i. Nu får jag äta godis på fredagar och lördagar för jag tror inte på förbud, vet att det inte fungerar bra för mig. Däremot tänker jag minska det ännu mer till godis endast en dag i veckan när jag känner mig redo för det. Men två veckor tog det att bli av med sockersuget och jag sa till M häromdagen att det var första dagen jag inte ens hade tänkt på godis under dagen haha. Alltså det är ju helt stört att det fungerar så, socker. Som ett gift man blir beroende av.


M kör stenhårt på helt förbud av godsaker som godis, glass, kakor etc men har vin på helgen som sitt ”godis”. Tror man måste hitta det som fungerar bäst på sig själv för att hitta en långvarig livsstil! Och räkna kalorier eller bara äta vissa grejer tror jag inte heller på. Frukt räknar jag inte heller som socker som jag vet att vissa gör. Med socker menar jag just godis, glass, kakor och liknande. Jag mår bäst när jag minskar på pasta och bröd t ex, men vill jag äta det någon gång är det heelt ok. Men minska på sånt, möjligtiv även minska på portionerna, och istället äta mer grönt och nyttiga fetter. Det mättar och ja, tar bort sötsuget.




Dagens lunch, Idun äter samma fast med pasta till också.


Att banta eller gå på någon strikt diet är absolut inget för mig, men visst vill jag bli av med alla gravidkilon (har kanske 4 kvar innan jag är tillbaka på vikten när Aston flyttade in i magen och 5 kg kvar tills jag är tillbaka på startvikten innan Idun. Men siffrorna på vågen är inte det viktigaste, det viktigaste är att så småningom också bygga muskler och känna mig starkare! Däremot vet jag ju vad jag brukar väga för att må så bra som möjligt även i hyffsat vältränat tillstånd, och det är dit jag vill komma igen. På sikt. Nån gång. Ingen brådska men jag tänker ofta nuförtiden på orden att min kropp är mitt hem och precis så är det ju. Så himla viktigt det är att ta hand om sitt hem, för att orka med allt och framför allt för att må bra!



Kommentarer


  1. Elina 20 april, 2016 on 11:22 Svara

    Hihi, jag jobbar på att gå upp i vikt! Vet inte varför men ligger något lågt i BMI och för att öka chanserna för en frisk graviditet (verkar inte göra sååå stor skillnad om man väger lite för lite, men vill inte chansa) så vill jag gå upp typ två kilo. Frågan är bara hur man gör det UTAN att utveckla ett sockerberoende…. ?

    • Evelina 20 april, 2016 on 11:45 Svara

      Äter nötter kanske? ? många kalorier men bra fetter…
      Hoppas du snart cravings som ”problem” 😉 Kram

      • Elina 20 april, 2016 on 11:52 Svara

        Mår illa dagen efter att jag har ätit nötter… ? Tror att det är för fett för min matsmältning eller nåt, slår aldrig fel. Så äter inte nötter längre, iaf inga mängder…. Är inte gravid än, hade ett missfall för några veckor sen (men det hade inte att göra med min vikt, men för säkerhetskull du vet!). Kämpar på med att äta oftare? Och faktiskt blir det en del onyttigt, tror inte att det händer nåt på vågen annars… Lycka till med viktnedgången, förstår hur du menar. Man vill liksom äga sin egen kropp igen efter en graviditet och ”känna igen” sig själv, även om en del saker såklart oftast ändå aldrig blir helt som det såg ut innan. Och det är ju okej! ?

  2. Linnéa 20 april, 2016 on 15:00 Svara

    Så tänker jag också, alla fungerar olika och det är viktigt att respektera detta gentemot andra, men också mot sig själv. Dessutom känner jag att jag har perioder där jag själv varierar i vad jag mår bäst av. Jag har perioder där jag frossar och inte alls mår bra i kroppen, och då måste jag ta kontroll på något sätt, och i de perioderna är måttlighet oftast det som jag föredrar. Andra gånger (som nu!) känner jag att kroppen fått nog och vill inte ha någon skit alls, och då passar jag på att ha ett totalförbud. Jag menar, det är lätt att följa när jag inte vill ha det ändå! ?

  3. Alexandra 20 april, 2016 on 16:11 Svara

    Har också uteslutit snabba kolhydrater som jag inte tål. Gått ner 3 kg bara på det på en vecka. Till det har vi slutat dricka läsk och äta sötsaker. Det för en hel del för kroppen.

  4. Clean eating by annika 20 april, 2016 on 19:46 Svara

    För det första så håller jag helt med dig om att vikten inte är det viktiga utan det viktiga är att må bra i sin kropp och känna sig stark och hälsosam. Sen så är det så klart jobbigt med sötsug som man får kämpa med och då kan det vara bra att strikta till kosten precis som du beskriver. Jag är nyutbildad kostrådgivare och håller helt med dig om att förbud funkar för vissa men inte för alla. Jag är precis som du och det funkar inte med förbud för då blir jag bara fixerad och kan inte släppa tanken på godis eller vad det nu är. Sunda tankar från dig 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna