VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ONT I MAGEN AV MAJS?

Status på familjen Strand idag är trötta föräldrar, i plural, och trötta bebisar. Inatt har nämligen Idun haft ont i magen gissar vi på. Hon åt väldigt mycket majs för första gången igår och från 23 och då och då under natten har hon varit ledsen. Trött och ledsen i sömnen nästan. Precis som att det har krampat i magen för det har inte hjälpt med klapp på pannan och hon har inte varit varm eller törstig eller tappat bort nappen. Så M har gått upp till henne flera gånger under hela natten. Jag matade Aston och sov mellan midnatt och nästan 04 iaf och sen var det en liten kille som bökade och inte var riktigt nöjd brevid mig. Känns som att vi kör lite varannannatt med okej sömn just nu men det är ju faktiskt bättre än inga nätter 😉


 

Ja lite har han allt växt under de här fyra veckorna vår lille Aston! Fast fortfarande har han 50 på de flesta plaggen. Haha ser att jag har fläckig tröja men är bara vattenstänk efter att ha diskat…

 


Lära-gå-vagn? Neee sittvagn sa Idun haha. Men hon har faktiskt börjat gå längs möbler nu iaf :) Som jag skrivit innan gick visst inte jag förrän jag var typ 1,5 och verkar ju som att Idun gör likadant. Inte helt oväntat kanske eftersom hon är väldigt lik mig som liten!? Aston känns redan mer som Elion och ”står” på benen så kanske han går vid 9 månader som storebror. Det är så spännande att få följa sina barns utveckling från start, när ett leende känns lika stort som att vinna på lotto. Allt som sker för allra första gången.

 

 

La ner lillebror efter att han ätit och rapat och direkt är Idun där och pussar och håller handen. Alltså jag dör vad gulliga de är. Ser framför mig hur de kommer leka tillsammans under alla år. Det har jag kunnat sakna med Elion, ett mer jämnårigt syskon. Även nu, när han har kompis hemma och det alltså är 4 barn här tycker jag det är lättare än våra 3 för då har han också en jämnårig att leka med. Jag räcker liksom inte riktigt till alla gånger just nu när mata bebis och byta blöjor tar största delen av min tid. Men i helgen har jag lovat Elion att vi ska spela fotboll nere på ängen, bara han och jag. Måste även bli bättre på att vara med bara Idun också! Det tror vi är viktigt både jag och M, att man fortsätter ha tid med varje barn för sig precis som innan trots att en ny familjemedlem har utökat familjen.


Idag hämtar vi Elion efter skolan, han hade pappanatt inatt, och sen är vi samlade allihop till söndag igen. Då ska det bli finare väder igen, tjohoo vad jag längtar!Kommentarer


 1. Hanna - Pilates och träningstokig 7 april, 2016 on 09:35 Svara

  Det är verkligen inte lätt att räcka till för alla barnen…

  • Evelina 7 april, 2016 on 09:37 Svara

   Största utmaningen med många barn helt klart!

 2. Hanna - Pilates och träningstokig 7 april, 2016 on 09:35 Svara

  Det är verkligen inte lätt att räcka till för alla barnen…

  • Evelina 7 april, 2016 on 09:37 Svara

   Största utmaningen med många barn helt klart!

 3. Ma 7 april, 2016 on 09:57 Svara

  De är så roligt att titta in här när man har tid, extra roligt för att min minsta tjej är född samma dag som Idun… hon går inte heller än trots att stora syskonen gick vid 7 månader och 11 månader. Min tjej sitter och står även hon i lära gå vagnen.. dock går hon mycket efter möbler, står själv långa stunder och klättrar upp i soffan. Så härligt att höra en till som inte är stressad över att barnet fyllt 1 och inte går. Ha en fortsatt fin dag. Så söta barn ni har :)

 4. Ma 7 april, 2016 on 09:57 Svara

  De är så roligt att titta in här när man har tid, extra roligt för att min minsta tjej är född samma dag som Idun… hon går inte heller än trots att stora syskonen gick vid 7 månader och 11 månader. Min tjej sitter och står även hon i lära gå vagnen.. dock går hon mycket efter möbler, står själv långa stunder och klättrar upp i soffan. Så härligt att höra en till som inte är stressad över att barnet fyllt 1 och inte går. Ha en fortsatt fin dag. Så söta barn ni har :)

 5. Linnea 7 april, 2016 on 10:09 Svara

  Jag märkte på min son när vi provade ge honom majsvälling istället för vanlig välling att han fick jätteont hela natten stackarn! Han gillade den vällingen bättre dock så jag avvaktade ett tag och gav mindre mängd och då märktes inget. Samma när han fick prova majskolv… Majs är svårsmält och deras magar är väl inte van antar jag!
  Ha en bra dag ❤️

 6. Linnea 7 april, 2016 on 10:09 Svara

  Jag märkte på min son när vi provade ge honom majsvälling istället för vanlig välling att han fick jätteont hela natten stackarn! Han gillade den vällingen bättre dock så jag avvaktade ett tag och gav mindre mängd och då märktes inget. Samma när han fick prova majskolv… Majs är svårsmält och deras magar är väl inte van antar jag!
  Ha en bra dag ❤️

 7. Josefin -Happy Days- 7 april, 2016 on 11:39 Svara

  Sista bilden, såå mysig! Syskonkärlek!

 8. Josefin -Happy Days- 7 april, 2016 on 11:39 Svara

  Sista bilden, såå mysig! Syskonkärlek!

 9. Christel 7 april, 2016 on 12:25 Svara

  Jag har också tre barn men aldrig upplevt det som många :)
  7 barn har Satu på bloggen Me & My Baby Dolls och där kan du säkert få tips på att underlätta vardagen
  http://mybabydolls.se/

  • Evelina 7 april, 2016 on 13:23 Svara

   Haha sju barn är många barn! Tre känns perfekt :) men med inte ens ett år mellan minstingarna krävs lite tid för att komma in i vardagen for sure!

   • Christel 7 april, 2016 on 13:46 Svara

    Ja och sju barn på sju år har hon :)

    • Malin 7 april, 2016 on 14:43 Svara

     Och @chloeandbeans (instagram) har 6 barn, den äldsta fyllde fyra i dagarna… Det finns alltid någon som är värre men tre barn kan säkert kännas tillräckligt intensivt utan att man ska behöva jämföra med andra!

     • Evelina 7 april, 2016 on 14:56

      Ja varför ska man göra det?! Allt är ju relativt och även om dom har det ännu mer intensivt med så många barn så är ju detta intensivt och ovant för oss.

 10. Christel 7 april, 2016 on 12:25 Svara

  Jag har också tre barn men aldrig upplevt det som många :)
  7 barn har Satu på bloggen Me & My Baby Dolls och där kan du säkert få tips på att underlätta vardagen
  http://mybabydolls.se/

  • Evelina 7 april, 2016 on 13:23 Svara

   Haha sju barn är många barn! Tre känns perfekt :) men med inte ens ett år mellan minstingarna krävs lite tid för att komma in i vardagen for sure!

   • Christel 7 april, 2016 on 13:46 Svara

    Ja och sju barn på sju år har hon :)

    • Malin 7 april, 2016 on 14:43 Svara

     Och @chloeandbeans (instagram) har 6 barn, den äldsta fyllde fyra i dagarna… Det finns alltid någon som är värre men tre barn kan säkert kännas tillräckligt intensivt utan att man ska behöva jämföra med andra!

     • Evelina 7 april, 2016 on 14:56

      Ja varför ska man göra det?! Allt är ju relativt och även om dom har det ännu mer intensivt med så många barn så är ju detta intensivt och ovant för oss.

 11. Christel 7 april, 2016 on 15:51 Svara

  Det handlade från början inte om att jämföra utan att få tips för att underlätta i vardagen
  Att sedan svaret kom på att det inte ens var ett år emellan… svarade jag med att Satu har fått sju barn 2008-2015

  • Malin 7 april, 2016 on 18:38 Svara

   Men vad ville du ha sagt med det? Det lät mest som att Evelina inte fick berätta om sin upplevelse för att någon annan har det ”värre”. Satu gör säkert ett imponerande jobb men det gör väl inte skillnad för Evelinas situation?

   • Christel 7 april, 2016 on 21:28 Svara

    Om du inte förstår vad jag menade med att man kan få tips från någon annan som har små barn och tätt emellan dem… så strunta i det jag skrev ! För du tycks tolka det på ditt egna lilla vis … och verkar inte vilja förstå ändå !!
    Jag har inte påtalat att någon har det värre än någon annan !! Det är ovant i alla familjer när någon ny familjemedlem anländer och det tar sin tid att komma in i en vardag men för den sakens skull kan man kanske få lite tips från andra

    • Malin 9 april, 2016 on 09:17 Svara

     Kombinationen av att du inte tycker att dina tre barn är många (vad det nu har med saken att göra för det första) och att du trycker på att någon annan har många barn på många år fick det att låta som tre barn inte är något som får kännas utmanande, och att två barn på ett år inte är något särskilt när man inte har ”många” barn tätt.

     Hade du uttryckt dig i stil med ”kolla in den här tjejens blogg, hon har också barn tätt så du kanske kan få tips där” hade undertonen varit en helt annan. För då hade du inte lagt vikt vid antalet barn vilket antyder att du jämför.

     Slutligen upplevde jag inte att Evelina bad om tips om hur man hanterar att få fler barn i det här inlägget. Jag kan inte tala för henne om hon vill ha oombedda råd eller inte men det är inte alla som vill ha det…

     • Evelina 9 april, 2016 on 09:53

      Jag vet ju att ord kan missuppfattas väldigt mycket, men din kommentar satte verkligen ord på hur jag också upplevde Christels kommentar. Även om jag inte egentligen tror att hon menade något negativt.
      Kram och trevlig helg!

     • Christel 9 april, 2016 on 16:03

      Vad bra att du vet hur man uttrycker sig men jag har inte bett om råd från din sida
      Det största problemet är att du tolkar det som du vill
      Tack !
      Ha en trevlig helg :)

 12. Christel 7 april, 2016 on 15:51 Svara

  Det handlade från början inte om att jämföra utan att få tips för att underlätta i vardagen
  Att sedan svaret kom på att det inte ens var ett år emellan… svarade jag med att Satu har fått sju barn 2008-2015

  • Malin 7 april, 2016 on 18:38 Svara

   Men vad ville du ha sagt med det? Det lät mest som att Evelina inte fick berätta om sin upplevelse för att någon annan har det ”värre”. Satu gör säkert ett imponerande jobb men det gör väl inte skillnad för Evelinas situation?

   • Christel 7 april, 2016 on 21:28 Svara

    Om du inte förstår vad jag menade med att man kan få tips från någon annan som har små barn och tätt emellan dem… så strunta i det jag skrev ! För du tycks tolka det på ditt egna lilla vis … och verkar inte vilja förstå ändå !!
    Jag har inte påtalat att någon har det värre än någon annan !! Det är ovant i alla familjer när någon ny familjemedlem anländer och det tar sin tid att komma in i en vardag men för den sakens skull kan man kanske få lite tips från andra

    • Malin 9 april, 2016 on 09:17 Svara

     Kombinationen av att du inte tycker att dina tre barn är många (vad det nu har med saken att göra för det första) och att du trycker på att någon annan har många barn på många år fick det att låta som tre barn inte är något som får kännas utmanande, och att två barn på ett år inte är något särskilt när man inte har ”många” barn tätt.

     Hade du uttryckt dig i stil med ”kolla in den här tjejens blogg, hon har också barn tätt så du kanske kan få tips där” hade undertonen varit en helt annan. För då hade du inte lagt vikt vid antalet barn vilket antyder att du jämför.

     Slutligen upplevde jag inte att Evelina bad om tips om hur man hanterar att få fler barn i det här inlägget. Jag kan inte tala för henne om hon vill ha oombedda råd eller inte men det är inte alla som vill ha det…

     • Evelina 9 april, 2016 on 09:53

      Jag vet ju att ord kan missuppfattas väldigt mycket, men din kommentar satte verkligen ord på hur jag också upplevde Christels kommentar. Även om jag inte egentligen tror att hon menade något negativt.
      Kram och trevlig helg!

     • Christel 9 april, 2016 on 16:03

      Vad bra att du vet hur man uttrycker sig men jag har inte bett om råd från din sida
      Det största problemet är att du tolkar det som du vill
      Tack !
      Ha en trevlig helg :)

 13. Nina B 7 april, 2016 on 19:42 Svara

  Vet inte hur jag ska formulera mig för att inte låta dryg. Men när du blev gravid med A hade du tanken att I skulle gå när han föddes eftersom E var tidig med att gå?
  Tror också det är bra att ibland kunna dela upp sig och ha egentid med varsitt barn.

  • Evelina 7 april, 2016 on 22:46 Svara

   Aston var inte alls planerad, så tänkte inget alls om att Idun skulle gå när hon blev storasyster om det var så du menade? Men när jag visste om Aston hoppades jag absolut lite på att hon skulle börjat gå när han kom, eftersom det hade underlättat en hel del. Det känner jag fortfarande men samtidigt är det ju som det är och hon får självklart ta det i sin egna takt :)

 14. Nina B 7 april, 2016 on 19:42 Svara

  Vet inte hur jag ska formulera mig för att inte låta dryg. Men när du blev gravid med A hade du tanken att I skulle gå när han föddes eftersom E var tidig med att gå?
  Tror också det är bra att ibland kunna dela upp sig och ha egentid med varsitt barn.

  • Evelina 7 april, 2016 on 22:46 Svara

   Aston var inte alls planerad, så tänkte inget alls om att Idun skulle gå när hon blev storasyster om det var så du menade? Men när jag visste om Aston hoppades jag absolut lite på att hon skulle börjat gå när han kom, eftersom det hade underlättat en hel del. Det känner jag fortfarande men samtidigt är det ju som det är och hon får självklart ta det i sin egna takt :)

 15. Annie 7 april, 2016 on 22:29 Svara

  Hej Evelina! Jag är sjuksköterske studerande och när vi läste anatomi så var det en läkare som föreläste för oss om mag-tarm systemet. Jag ställde en fråga kring om kött är svårsmält för hade nämligen hört att det kan ligga kvar i tarmen i upp till tre veckor innan det helt försvinner och om det faktiskt stämde. Då kom han in på att Maijs är ett livsmedel som faktiskt inte kan tas upp av kroppen, förutom lite socker som det ju också innehåller. Han menade att det ofta orsakar gaser och att kroppen försöker få ut det så snabbt som möjligt. Kanske var det därför Idun fick ont i magen? Lär ju vara ännu värre för små barn… Jag tänkte inte på det då och är ledsen över att jag inte frågade hur det då kommer sig att majs är något av det första som man brukar introducera för barn? Det är lite konstigt tycker jag ☺️

  • Evelina 7 april, 2016 on 22:41 Svara

   Tack för din kommentar! Läste nåt om att det är svårt att bryta ner kärnan om man inte tuggar majskornen bra, och det gör hon ju inte riktigt.. Majspuré blir kanske en helt annan grej då? Så är nästan säker på att det var majsens fel och kommer definitivt vara försiktig med det framöver! Elion åt majs ofta men kände inte av det, men det är såklart olika hur man reagerar. Kram!

 16. Annie 7 april, 2016 on 22:29 Svara

  Hej Evelina! Jag är sjuksköterske studerande och när vi läste anatomi så var det en läkare som föreläste för oss om mag-tarm systemet. Jag ställde en fråga kring om kött är svårsmält för hade nämligen hört att det kan ligga kvar i tarmen i upp till tre veckor innan det helt försvinner och om det faktiskt stämde. Då kom han in på att Maijs är ett livsmedel som faktiskt inte kan tas upp av kroppen, förutom lite socker som det ju också innehåller. Han menade att det ofta orsakar gaser och att kroppen försöker få ut det så snabbt som möjligt. Kanske var det därför Idun fick ont i magen? Lär ju vara ännu värre för små barn… Jag tänkte inte på det då och är ledsen över att jag inte frågade hur det då kommer sig att majs är något av det första som man brukar introducera för barn? Det är lite konstigt tycker jag ☺️

  • Evelina 7 april, 2016 on 22:41 Svara

   Tack för din kommentar! Läste nåt om att det är svårt att bryta ner kärnan om man inte tuggar majskornen bra, och det gör hon ju inte riktigt.. Majspuré blir kanske en helt annan grej då? Så är nästan säker på att det var majsens fel och kommer definitivt vara försiktig med det framöver! Elion åt majs ofta men kände inte av det, men det är såklart olika hur man reagerar. Kram!

 17. Marie 8 april, 2016 on 08:13 Svara

  Jag är också sjuksköterska och vill varna för att ge majs i stor mängd till små barn! Eftersom majskornen är svåra att bryta ner kan de förutom att ge rejäla buksmärtor även ge upphov till ileus (tarmvred) vilket kan få allvarliga komplikationer. Samma med ärtor och apelsinklyftor med hinnorna kvar. Pratas väldigt lite om detta, så svårt att känna till men väl värt att tänka på. Med vänlig hälsning

 18. Marie 8 april, 2016 on 08:13 Svara

  Jag är också sjuksköterska och vill varna för att ge majs i stor mängd till små barn! Eftersom majskornen är svåra att bryta ner kan de förutom att ge rejäla buksmärtor även ge upphov till ileus (tarmvred) vilket kan få allvarliga komplikationer. Samma med ärtor och apelsinklyftor med hinnorna kvar. Pratas väldigt lite om detta, så svårt att känna till men väl värt att tänka på. Med vänlig hälsning

 19. C 8 april, 2016 on 20:05 Svara

  majs är hårdsmält så de små kan säkert få magknip av det

 20. C 8 april, 2016 on 20:05 Svara

  majs är hårdsmält så de små kan säkert få magknip av det

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna