VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ENKELT MIDDAGSTIPS!

Lunchtid och solen skiner utanför. Borde ha sovit medan Idun sov, Aston sover ju mest hela tiden fortfarande han. Men som vanligt passar jag på att göra annat! Dålig vana… Har så svårt att slappna av när jag tänker att ”tänk om hon eller han vaknar..” Borde egentligen bara lägga mig ner och blunda och ta det som det kommer såklart.


Måste tipsa om en egenkomponerad pasta-med-laxrätt som jag gjorde första gången igår. ENKLA maträtter är ju liksom det som gäller på vardagarna med barn, jobb, skola, träningar etc. Eller ja, såna rätter gillade jag även innan barn. Och på helger hehe. Snabbt, smidigt och gott är ingen dum kombination när det gäller matlagning tycker jag. M står för de där långkoken som får puttra i flera timmar på söndagarna… 😉

 


Ingrediener och hur jag gjorde:


Hackade en purjolök (rätt liten) som jag stekte till i en djup stekpanna innan jag tillsatte ungefär 3dl grädde och 1 burk creme fraiche med paprika/chilismak. Tillsatte salt, peppar, lite limesaft, dill och några skivor ost och kokade upp under omrörning. När det kokade la jag i tärnad lax (4 portionsbitar) och ett gäng broccolibuketter (frysta som fått tina). Efter några minuter med laxen i är det klart! Pastan (fettucine) tog jag ett halvt paket och den fick koka under tiden.


Detta blev sex portioner (till mig och M igår + fyra lunchlådor) och tillagningstiden är minimal 😉Nu ska jag försöka underhålla Idun med en promenad, hoppas att vi ser många hundar idag!! Det är det roligaste hon vet när vi är ute, att titta på och vinka till hundar.


Kram!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna