VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

EN JOBBIG NATT

Damn you vaccinsprutor! Alltså vilken natt vi har haft. Eller ja, egentligen får man ju bara tänka på att de där sprutorna faktiskt är för en bra sak, men ohh så jobbigt det kan vara med bieffekter från dom.

 

Idun hade en helgnällig dag igår och det blev bara värre och värre men hon fick i alla fall i sig välling och somnade som vanligt precis efter 19. Strax innan 23 vaknar hon ledsen men det går över när M kommer in och sitter med henne en stund. Han har redan gått och lagt sig och jag och Aston är kvar uppe men precis när hon vaknar vill han äta och jag kan inte göra så mycket. Sen somnar jag och Aston kring halv 12 och det dröjer inte länge innan Idun är jääätteledsen. Jag kan då heller inte lämna Aston för han har inte riktigt kommit till ro så skulle jag gå skulle han också vakna, han vill ju gärna ligga nära nära. Så M går in till henne men fortfarande efter 01 är Idun ledsen så då tar jag över. Vi får sitta i soffan ett tag och dricka vatten (alvedon verkar inte hjälpa helt och fullt tyvärr) och sjunga lite och till slut börjar hon faktiskt skratta och peka på lampor och ”blåsa ut” ljusen hon ser. Så hon somnar om strax innan 02. Vid halv fem är det matdags för lilleman och sen vid 06 går pappan upp till jobbet och Idun vaknar till igen men somnar om till 07 iaf. Och då var hon pigg och glad i alla fall ett litet tag 🙂 Nu är det värre igen trots alvedonpåfyllning men jag gissar att hon är riktigt, riktigt trött också efter natten.

 

En bra sak med morgonen var iaf att Aston sov till halv åtta så de ville inte ha mat samtidigt idag 🙂

 

IMG_0832

IMG_0836

 

ÄLSKAR Newbieserien! Tyvärr tycker jag utbudet på killavdelningen är något sämre än till tjejer och så är jag lite kräsen på bodysar i de här minsta storlekarna, vill att de ska ha omlottknäppning eller sån där annan öppning utan knappar på bara ena sidan.

 

  IMG_0843

 

Och ni med Tripp trapp… Glöm inte att montera tippskydden baktill!!!

 

Många soliga torsdagskramar från en mamma som längtar efter helg och sömn (men som ändå har mer energi än under graviditeten även om tröttheten är större just nu)


Kommentarer


 1. caroline 31 mars, 2016 on 08:56 Svara

  Hej!
  Har precis nästan hittat din blogg och tycker om den så mycket 🙂 vill bara ge dig lite peppar såhär efter en tuff natt! Tycker att du verkar vara en fantastiskt mamma och ni är en jättefin familj alla 5! Min lille son fick också spruta nyss, inte reagerat på de två första men denna gången blev det både feber och gnäll :/ tufft men jag tänker som du att det är för en god sak. Ha en fin dag med barnen, kämpa på snart kommer ni i de nya rutinerna och då rullar det mesta på, oftast iallafall 🙂

  Kram Caroline

  • Evelina 31 mars, 2016 on 10:34 Svara

   Åh vad roligt att höra!! Och TACK snälla du för fina ord!
   Hoppas du har rätt 🙂
   Stor kram!

 2. Alexandra 31 mars, 2016 on 09:22 Svara

  Det jag tyckte var allra jobbigast när lillen var liten var nätterna. Nu har jag vänt mig och det är bättre. Det tog hårt mig mig rent psykiskt och jag känner att jag inte hade orkat med 2 små. Alltså inte planera in 2 små. Skulle en tvåa plötsligt komma,så är det ju så. När jag läser din text minns jag tillbaka så väl. Var så trött och tårarna fanns där hela tiden. Men nu är det bättre. Har nog vant mig nu? är så känslig mot dålig sömn och vaknar av minsta lilla gny. Hoppas din dag blir lugn!

  • Evelina 31 mars, 2016 on 10:33 Svara

   Haha ja två så små är skillnad! Längtar tills alla rutiner är på plats och vet att jag får sova typ 22-05 i af 😉 Men har ju haft väldigt enkelt innan med en bebis åt gången då de sovit så långa pass nattetid redan från start och jag kunnat få bra sömn ändå. Nu är det lite svårare när dagarna dessutom är fyllda av TRE barns tider och rutiner hehe… Allt handlar ju om omständigheterna, att ha ett mer krävande barn kan ju såklart vara tuffare än två som sover bra tex.
   Är precis som du förresten, vaknar av minsta lilla pip från Aston! Så onödigt när HAN ju sover länge för att vara så liten haha… Hoppas vänja mig vid honom snart så det blir mer sammanhängande sömn 😉
   Kram!

 3. Sandra 31 mars, 2016 on 10:00 Svara

  Har ni testat ipren till Idun? Jag får oftast ta till det på mina grabbar när de är sjuka då alvedon inte hjälper fullt ut.

  • Evelina 31 mars, 2016 on 10:13 Svara

   Nej det har vi inte men ska köpa hem ifall ifall! Tack för tips!!

   • Trebarnsmamma 31 mars, 2016 on 10:44 Svara

    vår bvcsköterska varnar för att ge alvedon eftersom det minskar effekten av vaccinationen (studien gjordes bara på paracetsmol, men troligtvis gäller det även Ipren). Hoppas Lillan kryar på sig snart! Klarar du nyfödd + sjuk ettåring kommer du att klara vad som helst som mamma 😉

    • Trebarnsmamma 31 mars, 2016 on 10:46 Svara

     ps. Godkän inte min kommentar om du tyckte den kändes kritisk, den var bara tänkt för dig, som tips, inte att ”hänga ut dig” 🙂

     • Lisa 31 mars, 2016 on 11:58

      Vad konstigt för vår bvcsköterska sa att det är bra att ge Alvedon trots att barnet inte har feber direkt, i förebyggande syfte liksom. (Till trebarnsmamman)

 4. IMikaela 31 mars, 2016 on 10:01 Svara

  Tripp trapp stolen är grymt bra och känns som en kanon investering, speciellt med Newborn insatsen. Lååång användningstid!

  Hoppas Idun mår bättre snart, eller snarare genast!
  Stor kram till er och hoppas ni också får njuta av vårsolen idag!

  • Evelina 31 mars, 2016 on 10:30 Svara

   Tack snälla! Verkar lovande nu efter att hon sovit lääänge i soffan 😉
   Kram och detsamma!

 5. Anna-Karin 31 mars, 2016 on 10:24 Svara

  Det är jobbigt när de får biverkningar efter sprutorna.
  Jag inser när jag läser andras bloggar och man ”följer” andras liv att jag måste ha det väldigt förspänt trots tre barn. Vi (min man och jag) har alltid delat på nätterna oavsett om någon varit föräldraledig. Vi har alltid sett det som att två jobbar heltid även om en är hemma med barnen och således tar vi varannan gång på natten med barnen eller halva natten var (förutom med matning). Visst båda får störd sömn, men jag som är hemma har ork till tre barn på dagen och min man känner att han hjälper till på ett sätt. Att han klarar sig på mindre sömn än vad jag gör, bidrar givetvis. 🙂 Men alla familjer är olika och det viktigaste är att man hittar vad som funkar för just sig själv.

  Jag hoppas att ni får en mysig torsdag och att du får en chans till att vila idag 🙂

  • Evelina 31 mars, 2016 on 10:30 Svara

   Vad fint ni har löst det! Vi delar också väldigt bra även om jag tar något mer på veckodagarna men det är efter vad som passar oss bäst tycker jag och det är ju det viktigaste. Jag tror att det viktigaste av allt är att man inte KÄNNER sig ensam om att ha alla barnen själv kanske, då blir det nog lätt onödiga spänningar. Så jag är glad och tacksam över att min man också tar en stor del av sömnbrist även om jag mer än gärna tar en lite större del då jag vet att jag kan vila sen när han kommer hem eftersom han gör så mycket mer då. Sen är jag iofs lite jävlar anamma och tänker att det är för en kort tid nu, men ska försöka bli duktigare på att faktiskt be om att få vila jag med. Men det är ju mest mitt eget fel och bara för att jag liksom kör på och sen inser i efterhand i stället att det hade varit skönt med avlastning haha. Kram!

 6. Petra 31 mars, 2016 on 11:10 Svara

  Tipsar om Ipren, hjälper mkt bättre på våra barn än alvedon gör. Krya på!

 7. Petra 31 mars, 2016 on 11:10 Svara

  Tipsar om Ipren, hjälper mkt bättre på våra barn än alvedon gör. Krya på!

 8. anna 31 mars, 2016 on 12:47 Svara

  Tänkte också säga att alvedon+ipren hjälper bra. Jag gav till mina när dem hade hög feber eftersom enbart alvedon eller ipren verkade inte. tror att ipren kan man ge från 3 månader.
  Ni är en så fin familj. Lycka till med allt 🙂

 9. anna 31 mars, 2016 on 12:47 Svara

  Tänkte också säga att alvedon+ipren hjälper bra. Jag gav till mina när dem hade hög feber eftersom enbart alvedon eller ipren verkade inte. tror att ipren kan man ge från 3 månader.
  Ni är en så fin familj. Lycka till med allt 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna