VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

TVÅ MÅNADER TILL 30

   Lördag. Altanbygge ska fortsätta och bli färdigt (är i princip färdigt och nu är det stuprör och lite småpillkvar), imorgon väntas minikalas för Idun och M vill gärna bli klar tills dess.


Om ett par timmar är det dags för Elions första innebandymatch så han hämtas upp av F om en stund och sen går jag och M dit med småsyskonen och hejjar!

Ännu mer spets! Denna toppen fyndade jag på New Yorker för en femtilapp tror jag det var, när jag var höggravid och gick igenom butiken till parkeringshuset.


Det slog mig idag att om två månader har jag fyllt 30. TRETTIO! Alltså jag minns ju när mina föräldrar fyllde 30 och då tyckte jag ju såklart att de var urgamla och vuxna på riktigt. Nu är jag själv i den åldern. Med en man som jag älskar högre än något annat och barn som jag älskar minst lika mycket. I dom och med dom har jag allt jag behöver och att få dela mitt liv med M och barnen är det bästa jag vet. Känner ingen trettioårskris utan känner bara tacksamhet och glädje över det liv jag lever. Jag har många drömmar och visioner som jag delar med M, men jag har också drömmar och mål som bara är mina. Just nu är familj det viktigaste för oss båda, det kommer den såklart alltid att vara men just nu är prio familj på alla sätt och vis. Vi håller på att bygga upp den och nu har vi alla byggstenar som vi ska förvalta på bästa sätt. För varje dag som går växer vi oss allt starkare och jag har aldrig någonsin känt mig så trygg förut, i mig själv framför allt men jag blir också mer och mer kär i honom för varje dag som går. Har aldrig mått så bra i helheten förut. Det var nog när jag träffade M som jag först hade blivit trygg i mig själv och det är den absolut bästa förutsättningen för en hälsosam och välmående relation tror jag. Så att jag snart fyller 30 är inget som känns jobbigt. Jag vet ju dessutom att M alltid kommer vara 6 år äldre än mig hehe. Nej då, skämt åsido. Ålder är bara en siffra och jag hade aldrig någonsin kunnat föreställa mig att jag skulle ha det såhär bra redan vid 30. Det är bara yrkeslivet som har fått pausa en del men det gör ingenting för jag gjorde det för våra barns skull. Jag har ända sen Elion föddes tänkt att jag hellre har mina barn vid min sida tidigare medan jag gör saker jag vill göra (och såklart dessutom göra saker med dom) istället för att vänta på dom och göra karriär före. Men att jag skulle vara trebarnsmamma innan 30 var inget jag hade kunnat tro! Det blir definitivt inte alltid som man tänkt sig, men oftast blir det bra ändå. Och jag känner till och med att det har blivit mycket, mycket bättre än vad jag någonsin hade kunnat drömma om.


Om jag hade fått välja skulle jag vilja åka iväg på en semestervecka med min fina familj när jag fyller 30. Men tyvärr finns nog varken tid eller pengar till det, och med en nyfödd är det nog bättre att spara på en sån resa tills de små är  något större. Elion var 1,5 när han var utomlands första gången och det var SÅ roligt, för han uppskattade det ändå till max då och älskade vattenlek hela dagarna (samtidigt som han fortfarande sov ett par timmar mitt på dan vilket också gav de vuxna en chans att sola och slappa). Fördel när de kan gå och springa omkring lite själva kring pool och på stranden, samtidigt som det såklart är en fördel när de är så små att de stannar där man sätter dom.


Kram/E


Kommentarer


 1. Magdalena 19 mars, 2016 on 14:16 Svara

  Bra inlägg. Fint skrivet. Reagerade bara på att det lagts under kategorin ”ytligt” när det var allt annat än just det 😉 Hehe.

  • Evelina 19 mars, 2016 on 14:52 Svara

   Haha jamen verkligen fel! Ska ändra! När jag skriver från iPhonen är ”ytligt” förvalt som kategori av nån anledning 😉

 2. Magdalena 19 mars, 2016 on 14:16 Svara

  Bra inlägg. Fint skrivet. Reagerade bara på att det lagts under kategorin ”ytligt” när det var allt annat än just det 😉 Hehe.

  • Evelina 19 mars, 2016 on 14:52 Svara

   Haha jamen verkligen fel! Ska ändra! När jag skriver från iPhonen är ”ytligt” förvalt som kategori av nån anledning 😉

 3. Therese 19 mars, 2016 on 15:07 Svara

  härlig resa! 🙂 själv har jag gjort precis tvärt om… Är i 30-årsåldern och har precis fått mitt första chefsjobb 🙂 är stolt och glad över det jag åstadkommit… Och tänker att barnen kan komma om ett litet tag 🙂 det viktigaste är ju att man är nöjd 😀 sen vad som är rätt och fel finns nog inte… Det blir ju som det blir av tusen olika anledningar 🙂 kram

  • Evelina 19 mars, 2016 on 17:52 Svara

   Jamen precis!! Det gäller att hitta och göra det som känns rätt i hjärtat och som man blir lycklig av. Heja dig och grattis!!
   Kram

 4. Therese 19 mars, 2016 on 15:07 Svara

  härlig resa! 🙂 själv har jag gjort precis tvärt om… Är i 30-årsåldern och har precis fått mitt första chefsjobb 🙂 är stolt och glad över det jag åstadkommit… Och tänker att barnen kan komma om ett litet tag 🙂 det viktigaste är ju att man är nöjd 😀 sen vad som är rätt och fel finns nog inte… Det blir ju som det blir av tusen olika anledningar 🙂 kram

  • Evelina 19 mars, 2016 on 17:52 Svara

   Jamen precis!! Det gäller att hitta och göra det som känns rätt i hjärtat och som man blir lycklig av. Heja dig och grattis!!
   Kram

 5. Suzanne Zehlander 19 mars, 2016 on 15:33 Svara

  Så fina ni är!

  Här blev det utlandssemester för att fira våra 30-årsdagar.
  Rasmus var 4,5 månad första gången, den andra gången var han 1,4 år. Hur skönt som helst hade vi och Rasmus sov ett par timmar på förmiddagen och ett par timmar på eftermiddagen alla dagar.

  Hoppas ni hittar nånting mysigt att göra!

  Kram

 6. Suzanne Zehlander 19 mars, 2016 on 15:33 Svara

  Så fina ni är!

  Här blev det utlandssemester för att fira våra 30-årsdagar.
  Rasmus var 4,5 månad första gången, den andra gången var han 1,4 år. Hur skönt som helst hade vi och Rasmus sov ett par timmar på förmiddagen och ett par timmar på eftermiddagen alla dagar.

  Hoppas ni hittar nånting mysigt att göra!

  Kram

 7. Elina 19 mars, 2016 on 18:55 Svara

  Jag fyller 29 i år, men känner att 30 närmar sig! Lite blandade känslor. Jag kommer förhoppningsvis vara fyrabarnsmor och ”karriären” går bra ☺️ Men tycker ändå inte att det känns jättekul att gå in i trettioårsåldern, hade gärna stannat på 25 ? Haha. Men försöker tänka att man får ju vara tacksam för varje år man får såklart ❤️

 8. Elina 19 mars, 2016 on 18:55 Svara

  Jag fyller 29 i år, men känner att 30 närmar sig! Lite blandade känslor. Jag kommer förhoppningsvis vara fyrabarnsmor och ”karriären” går bra ☺️ Men tycker ändå inte att det känns jättekul att gå in i trettioårsåldern, hade gärna stannat på 25 ? Haha. Men försöker tänka att man får ju vara tacksam för varje år man får såklart ❤️

 9. Rebecka 20 mars, 2016 on 06:39 Svara

  Jag närmar mig 40 (fyllde nyss 38) och gjorde utbildning, karriär, man och barn i den ordningen. Var också lite blandad i känslorna inför att fylla 30, men känner alltmer en glädje över att bli äldre. Livet är så mycket och det finns inga rätt eller fel. Jag är glad att jag var lite äldre när jag fick barn då karriären var över och det inte fanns nån hets att gå tillbaka och jobba efter ett år. För mig var detta perfekt. Lycka till alla kloka mammor och var stolta över era val.

 10. Rebecka 20 mars, 2016 on 06:39 Svara

  Jag närmar mig 40 (fyllde nyss 38) och gjorde utbildning, karriär, man och barn i den ordningen. Var också lite blandad i känslorna inför att fylla 30, men känner alltmer en glädje över att bli äldre. Livet är så mycket och det finns inga rätt eller fel. Jag är glad att jag var lite äldre när jag fick barn då karriären var över och det inte fanns nån hets att gå tillbaka och jobba efter ett år. För mig var detta perfekt. Lycka till alla kloka mammor och var stolta över era val.

 11. Hanna Watson i Kanada 20 mars, 2016 on 08:30 Svara

  Oj jag har varit lite bortkopplad från bloggvärlden i ett par veckor och missat att det blivit bebis här inne. Stort grattis till lille Aston!! kram

 12. Hanna Watson i Kanada 20 mars, 2016 on 08:30 Svara

  Oj jag har varit lite bortkopplad från bloggvärlden i ett par veckor och missat att det blivit bebis här inne. Stort grattis till lille Aston!! kram

 13. Emma 22 mars, 2016 on 10:10 Svara

  Man blir så lycklig av att läsa det du skriver och tänker att du har ju helt rätt! Jag borde verkligen försöka tänka mer som dig! Det finns en tid för allt och istället för att stressa så njuta av det man har just nu. Själv fyllde jag 30 i januari och även om jag har precis allt jag kunnat önska mig så känner jag mig rätt vilsen. Så mycket man vill göra ju! och helst allt nu på en gång! Resa, skaffa en trea, vara mer hemma med barnen (vilket inte rimmar med resa eftersom man behöver pengar för att resa…)
  Kram 🙂

 14. Emma 22 mars, 2016 on 10:10 Svara

  Man blir så lycklig av att läsa det du skriver och tänker att du har ju helt rätt! Jag borde verkligen försöka tänka mer som dig! Det finns en tid för allt och istället för att stressa så njuta av det man har just nu. Själv fyllde jag 30 i januari och även om jag har precis allt jag kunnat önska mig så känner jag mig rätt vilsen. Så mycket man vill göra ju! och helst allt nu på en gång! Resa, skaffa en trea, vara mer hemma med barnen (vilket inte rimmar med resa eftersom man behöver pengar för att resa…)
  Kram 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna