VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

HEMBESÖK FRÅN BVC

Godmorgon från bebisbubblan!


Hembesök från vår BVC-sköterska väntar härnäst för att väga lilleman och lite sådär. För ganska exakt ett år sen var hon hemma hos oss i lägenheten och träffade en nyfödd Idun. Alltså ibland förstår jag knappt själv hur mycket som har hänt på bara ett år! Två barn, husköp och bröllop i New York… Tur att allt är väldokumenterat för det känns nästan som en dröm ibland. Speciellt New York! Huset och barnen finns ju här på alla sätt och vis varje dag.





IMG_0856

IMG_0872


IMG_0915


Jag är ganska nyss uppstigen men har fått i mig frukost så snart är jag nog med igen. Tycker alltid man blir lite groggy av att somna om sådär men ibland är det välbehövligt. Jag och Aston gick nämligen och la oss en stund igen när M gick med Elion och Idun till skolan. Vilken natt vi har haft! Det roliga är att Aston är den som väckt oss minst haha. Sover som en stock i ungefär 5-6 timmar på nätterna precis som Elion och Idun också gjorde från start. Känns otroligt lyxigt såklart! Idun har sovit oroligt fortsatt men inatt tror vi att det beror på en ond mage. Hon har blivit väldigt duktig på att kommunicera på sitt vis, vad hon vill och inte vill, men tänk så mycket det hade underlättat om hon kunde berätta varför hon är ledsen också. Gör ju så ont i mammahjärtat när man vet att men inte varför.



Kram till DIG!


Kommentarer


  1. maarit 16 mars, 2016 on 11:01 Svara

    Finaste familjen <3 stort grattis till er! Vartifrån hittar du alla dina fina toppar, jag hittar aldrig nåt 🙁 Kram!

  2. Diana 16 mars, 2016 on 12:06 Svara

    ååå alltså du fina människa, det ÄR verkligen en dröm allt du gjort och gått igenom. Din blogg är verkligen som en fairytale 😀 Och nu ska du få leva happily ever after 😉 med hela din stora fina familj. är så glad för din skull.
    vilken vacker bild på er två, söta A. 🙂 <3

  3. Suzanne Zehlander 16 mars, 2016 on 12:17 Svara

    Ofattbart så fräsch du ser ut!!
    Hoppas hembesöket går bra 🙂

    Kram

  4. Josefine 16 mars, 2016 on 12:50 Svara

    Alltså SÅ underbart smarta sovbebisar du fått! Det måste va underbart <3

  5. IMikaela 16 mars, 2016 on 13:33 Svara

    Han är så fin eran lilla kille!!
    Och skönt att han sover bra, vill dock bara lägga in en kommentar om att det INTE är varken konstigt eller för den delen jobbigt med en bebis som vaknar oftare. Små bebisar bör äta ofta, speciellt bebisar som ammas. Så en bebis som äter varannan/ var tredje timme gör precis som den ska. Speciellt i början när dom ska stimulera mjölkproduktionen.
    Jag vet att du inte vill skriva om amning och det respekterar jag verkligen. Vill bara säga det att en bebis som äter oftare än era barn inte är jobbiga bebisar.
    Är så förbaskat trött på frågan ”Får ni sova på nätterna? Jaha, ni har en tuttig bebis?!” Angående min 3-månaders. Nej, hon är ingen speciellt tuttig bebis, hon är bara hungrig med jämna mellanrum eftersom hon helammas och har en liten mage (är ingen super stor bebis).
    Bebisar som får ersättning blir ”mättare” längre eftersom ersättningen är ”tyngre”. Bröstmjölk tas upp fortare av kroppen. Därför sover ersättningsbebisar ofta längre än bebisar som endast ammas. Och nej, jag vet inte om du ammar och det har ingen betydelse. Men ja, en bebis som sover 6 h varje natt är inte en ”snällare” bebis än en som vaknar varannan timme. Dom är bara olika.
    Är som sagt bara lite trött på att det ibland verkar som att alla föräldrars mål är att bebisarna ska sova så länge som möjligt. Om dom mår bättre av att äta oftare så är ju det lika bra.

    Jaja. Behövde antagligen bara skriva av mig. Ingen kritik alls mot dig, bara själva sovhetsen precis som en del uppfattar amningshetsen som jobbig och krävande.

    Och massa beröm och kärlek till dig för din underbara blogg!

    • Evelina 16 mars, 2016 on 19:26 Svara

      Håller helt med dig! Jag blev nästan lite irriterad när jag fick höra ”vad snäll hon är” när hon sov 5 timmar i sträck nattetid även som nyfödd. Ja hon är snäll, men alla bebisar är snälla svarade jag för så är det ju.

      Sen har mina barn haft en längre sovperiod nattetid redan från start, oavsett amning eller ersättning. Och jag vet samtidigt flera ersättningsbarn som äter lika ofta på natten som på dagen, och barn som ammas som sover långa pass på natten. Alla bebisar är ju olika som sagt och så även amningen. Jag är bara glad och tacksam för att faktiskt få sova flera timmar i sträck trots nyfödd bebis, de hade ju lika gärna kunnat ha den sovperioden på dagen men då har de istället valt att äta varannan eller var tredje timme. De måste få sköta det där själva (sålänge de ökar i vikt som de ska), men vem skulle inte vilja sova på natten om man får välja!

      Tack snälla du för dina ord! Kramar

      • IMikaela 16 mars, 2016 on 20:19 Svara

        Åh så skönt att du förstod hur jag menade!
        Precis det finns bara snälla bebisar 🙂
        Det är så viktigt att normalisera allt som har med bebisar att göra. Att alla är olika och huvudsaken är att barnet och föräldrarna mår bra.

        Kramar till dig och er fina familj!

        • Evelina 18 mars, 2016 on 10:39 Svara

          Absolut! Önskar att alla kunde tänka på att man alltid gör det som är bäst för sin bebis och sin familj, jag tycker inte man nånsin ska lägga sig i hur andra gör och tänker så länge det inte är uppenbart att någon far illa.
          Kram till dig!

  6. Anna 16 mars, 2016 on 14:03 Svara

    Alltså så härligt att amma så sällan på nätterna, speciellt om storasyster sover lite oroligt. Njut! Mina har vaknat ofta för mat och speciellt innan amningen helt har kommit igång.

  7. Rosanna 18 mars, 2016 on 20:40 Svara

    Min äldsta sov hela nätter från ca 1 vecka gammal ammades. Min yngsta ammades han också men har sovit väldigt dåligt å även dagtid. Nu är han 1 är å 4 mån å sover länge på sin vila. Skönt att alla är olika 🙂 har också hört de som äter ofta som får ersättning å tvärtom de som ammas. Tack för en underbar blogg 🙂 du har en så fin familj

  8. Rosanna 18 mars, 2016 on 20:40 Svara

    Min äldsta sov hela nätter från ca 1 vecka gammal ammades. Min yngsta ammades han också men har sovit väldigt dåligt å även dagtid. Nu är han 1 är å 4 mån å sover länge på sin vila. Skönt att alla är olika 🙂 har också hört de som äter ofta som får ersättning å tvärtom de som ammas. Tack för en underbar blogg 🙂 du har en så fin familj

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna