VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

BEHÖVER MAN EN SINGELVAGN OCKSÅ?

 Igår var det en speciell dag, det var nämligen dagen då Idun reste sig upp (mot mig som låg på golvet) och släppte taget! En sekund senare satt hon på rumpan, men så coolt ändå. Sen efter det ville hon resa sig upp mot allting, men balansen när hon släpper taget får hon helt klart träna lite till på hehe…



Även en bild från igår, när jag tänkte ta en bild på oss tillsammans men fick oväntat en puss istället ♥


Jag har ätit en mellismacka och Idun sover i soffan brevid. Efter lunch sen ska vi in till stan en sväng med Karin. Även idag är vädret hur fint som helst, så det får minsann bli en prommis senare idag med. Det är då verkligen det bästa med att vara föräldraledig tycker jag, att kunna gå ut när man vill och tajma in det när vädret är som bäst.


Jag har börjat fundera rent praktiskt på hur livet med Lillebror kommer att bli. Vi säljer vidare vår Kronan City och har köpt en Emmaljunga double viking 735, men ni ser ju lite utifrån och har frågat om vi inte ska ha kvar en enkelvagn också. Min första tanke har varit att det räcker med dubbelvagn, eftersom det inte kommer bli någon förskola för Idun innan även Lillebror ska börja, så de kommer vara hemma tillsammans alltid. Men faktiskt så kan ju vardagen ändå innebära att man kanske går till affären med bara ett barn? Eller delar upp sig på andra sätt vissa dagar. Så kanske vi ändå behöver en singelvagn också? Vad säger ni med två barn med ungefär ett års mellanrum? Vagnar kan jag ju, men livet med två bebisar är jag helt obekant med i några veckor till 😉




148062


En Babyjogger City Mini (detta är dock en GT) hade Elion en period och jag kan lätt tänka mig den vagnen igen. SÅ smidig med ihopfällningen då vagnen blir ett platt paket på bara en sekund.


Något liknande (läs väldigt väldigt smidigt) blir det i alla fall om det nu blir en vagn till!



Kommentarer


  1. Malena 5 februari, 2016 on 11:16 Svara

    Skulle aldrig kunna tänka mig en bättre vagn än Babyjogger city mini! Tror faktiskt jag skulle vilja ha en enkelvagn när det bara skiljer 1 år mellan syskonen.

  2. sandra 5 februari, 2016 on 11:26 Svara

    Tyvärr ingen erfarenhet att bidra med men TROR ju att det i så fall är ett väldigt fåtal tillfällen det handlar om. Är ju bara att köpa en singelvagn OM ni känner att behov uppstår. Låter kostsamt och onödigt att köpa något på förhand.
    Spännande i alla fall att det närmar sig nu. Jag gick själv in i vecka 35 i onsdags med vårt andra barn, men här kommer det bli nästan precis 3år mellan syskonen.

  3. Sandra 5 februari, 2016 on 11:40 Svara

    Jag fick också mina tätt och hade de hemma tillsammans. Jag personligen saknade aldrig en singelvagn utan använde enbart syskonvagnen. Mitt tips är att avvakta och känna efter vilka behov ni har. Tror ni märker rätt snart om ni saknar en singelvagn.

  4. Agneta 5 februari, 2016 on 11:50 Svara

    Mina två första barn är det tätt mellan. Vi hade både dubbel- och enkelvagn. Båda användes. Så jag rekommenderar helt klart att ha både och!

  5. Annie Fors 5 februari, 2016 on 12:06 Svara

    Vi ville inte lägga ner pengar på en dyr vagn så vi köpte en begagnad Phil och Teds syskonvagn. Vet att många tycker att de är jättefula men det kom att bli den bästa vagnen som jag haft. När den lilla var spädis låg hon undertill och somnade alltid av det lätta vaggandet i ”hängdelen”, storebror fick sitta fram och se allt han ville se. Den stora har alltid varit väldigt aktiv så när den lilla ville sitta så gick han själv mest hela tiden. När han blev trött i benen ville han gärna sitta bak (trots att sikten är lite skymd). Behövde man iväg med ett barn så kändes inte vagnen jättestor. Nu när storebror hellre går själv har vi helt enkelt plockat bort ena sätet och vi har en smidig och underbar promenadvagn som inte alls är stor och otymplig som många syskonvagnar kan vara. Älskar att det var en vagn vi kunde växa med och att det dessutom gick att köpa en begagnad i ett superskick. Jag vet att det inte är för alla och att de flesta vill ha nya, snygga vagnar men om man vill ha en prisvärd syskonvagn som funkar i alla konstellationer är de fantastiska. Mellan mina barn är det 1,5.

  6. Therese 5 februari, 2016 on 12:46 Svara

    Nu har jag ingen erfarenhet, men väntar andra barnet i juni och då blir äldsta 21 månader. Vi kommer köpa en syskonvagn, men även ha en enkelvagn åt båda barnen. Storasyster går ju på förskola här, och känns opraktiskt att gå runt med syskonvagn om bara bebis är med på promenad tex, plus att storasyster kanske är iväg på egna äventyr ibland o behöver en vagn. Men skulle nog avvakta och se vad för behov som finns framöver. 🙂

  7. Sofia 5 februari, 2016 on 12:50 Svara

    Jag har 17 månader mellan mina flickor. Vi har en bugaboo donkey men även två singelvagnar. Dock hade de räckt med en singelvagn men efter en resa så tog vi två enkelvagnar istället för dubbel. Vi använder både dubbelvagnen och enkelvagnen. Det är väldigt skönt när man har barnvakt att båda har vagn 🙂 och att vi föräldrar kan va på varsitt håll och ha vagn båda 🙂

  8. Clara 5 februari, 2016 on 12:59 Svara

    BJ city mini är verkligen en bra vagn! Tipsar också om babyproffsens vagn city travel eller liknande. Liknande BJ men smalare och lite lättare! Känns ännu mer som en liten och smidig vagn, vilket man kanske också vill ha om den inte används varje dag utan ska stuvas undan!

  9. Carolin 5 februari, 2016 on 13:08 Svara

    Väntar andra barnet i april, blir 15 mån i mellan och stora kommer vara hemma hela tiden också. Vi behåller helt enkelt vagnen som stora har nu, där har vi liggdel till om det skulle behövas. Vi har de senaste veckorna fått låna min systers babyjogger som vi haft när vi varit i köpcentrum eller andra ställen där det känns lättare med en mindre vagn. Gissar att vi kan låna den ytterligare ett tag sen, då hennes barn är lite äldre. Så: vi kommer ha både syskonvagn och enkelvagn. MEN, hade vi inte fått låna babyjoggern hade jag nog inte köpt en nu, utan avvaktat och sett vad som behövs.

  10. Therese 5 februari, 2016 on 14:07 Svara

    Har tätt mellan våra pojkar och vi hade en syskon vagn plus 2 enkla (lite billigare) vagnar, dels som du skrev att man kanske tar 1 barn med sig? Ibland ville ju storebror gå så då tog vi 1 vagn om de va en kortare bit, längre då tog vi syskon vagnen ifall han inte orkade gå. Men mitt tips köp ingen utan avvakta och se ifall ni behöver enkel vagn oxå, onödigt att stå med fler vagnar ifall ni känner att behovet inte ens finns. Snart dags för lillebror att kika ut, spännande att se vem han är och vilken namn han får. Stort lycka till

  11. Petra 5 februari, 2016 on 15:01 Svara

    Vi väntar vår tvåa i mars, blir 15mån mellan våra.
    Vi har köpt en babyjogger dubbelvagn samt har en springvagn sedan innan som vi behåller. Den är tanken att man ska kunna ta om man bara vill ha med sig den stora, man behöver ju inte springa med den utan den funkar ju även bra som ”vanlig vagn”.
    Vi har ju även möjligheten att bara ha ett barn i vår babyjogger eftersom man kan klicka i och ur sitsarna/liggdelen som man vill och då blir det ju enkelvagn men smaken är ju som baken när det kommer till vagnar man föredrar.
    Jag hrt fått rådet av alla jag pratat med som har tätt mellan sina barn att ha en singelvagn.

  12. jenny 5 februari, 2016 on 15:33 Svara

    Vi gjorde faktiskt så att vi skippade syskonvagn helt och hade två enkelvagnar. Har 1,5 år emellan tvåan och trean och eftersom vi inte fick in en syskonvagn i vår bil så gick det inte. Så när jag har varit ute med båda så har vi använt oss av enkelvagn till stora och haft bebisen i bärsele. Och när de nu blivit 1 och 2,5 år så har vi ståbräda till stora. Funkar ju dock inte att gå på riktiga långpromenader med denna lösning… ☺

    • Evelina 5 februari, 2016 on 16:39 Svara

      Ne precis. Och ofta är en själv med båda barnen också så syskonvagn är ett måste hos oss med bara 1 år mellan, speciellt med tanke på att Idun känns rätt långt ifrån att gå ute själv 😉

  13. Therese 5 februari, 2016 on 15:42 Svara

    Hej! Vi har 15 månader mellan våra söner. Enkelvagn är bra att ha, vi använder den tex om storebror ska få sova ute, när lillebror åker sele och vi hämtar lillebror eller när man ska med ett barn någonstans. Smidigare och man tar inte upp hela bussrn/vägen 🙂

    • Evelina 5 februari, 2016 on 16:38 Svara

      Ja precis, sele finns ju också för kortare turer 🙂

  14. Ia 5 februari, 2016 on 15:49 Svara

    Absolut två vagnar. Har 1 år och 3 mån mellan mina äldsta och trodde att bara dubbelvagnen skulle användas. Storebror vägrade att åka vagn utan skulle absolut gå så det blev enkelvagn med ståbräda.
    Och begagnatmarknaden är ju stor så köpa nytt om ni är tveksamma till användandet ter sig lite onödigt.

    • Evelina 5 februari, 2016 on 16:37 Svara

      Hihi ja det kan nog ofta vara så med det äldre syskonet, men finns liksom inte att Idun inte skulle vilja åka vagn och jag tror det kommer vara så länge till 😉 hade det varit Elion, absolut mer troligt! Han sprang omkring ute själv redan vid 10-11 månader men vår livsstil med många långpromenader hade ändå inneburit syskonvagn länge.

  15. Ponnie 5 februari, 2016 on 19:09 Svara

    Vi hade både dubbelvagn och två enkelvagnar. Ibland på helgen åkte jag med bebisen till en kompis och min man tog ”stora” till affären eller lekplats. För även om man som mamma kanske är hemma själv med båda på vardagarna tyckte i alla fall jag att det var skönt att kunna ha bara bebisen en stund på helgen.

  16. Amanda 5 februari, 2016 on 19:25 Svara

    Dubbel plus en varsin singel säger jag ? Har 18 mån mellan mini o trots att min stora helt hår är detta ett måste i vår familj 🙂

  17. Emelie 5 februari, 2016 on 20:02 Svara

    Vi har 22 månader mellan våra. Vi hade dubbelvagn men jag tyckte de var klumpigt o köra den. När liggdelen bytes ut så sålde vi den.
    Har en baby jogger elite o den funkar toppen för båda. När svea var mindre så hade jag henne antingen i vagnen eller bärsele till o från dagis. Astrid kunde då antingen gå eller sitta i vagnen. Nu kör vi ståbräda och vagn.
    Vardagen måste vara enkel o bara haft dubbelvagn hade jag fått panik om vi skulle på varsitt håll. De händer oftare ön vad man tror. Helst när vi har barn som älskar sina vagnarkr Nu har vi kronan sulky och en BJ. Funkar toppen o känns som vi aldrig mer behöver köpa en vagn. Tyvärr?

  18. Nina B 5 februari, 2016 on 20:04 Svara

    Har iofs 2 år mellan våra pojkar och har en donkey plus en sulky och använder allt.
    Hur är det funkar dubbelvagnens delar på vikings enkelvagn? Då känns det som ett smidigt alternativ

  19. Therese 5 februari, 2016 on 20:16 Svara

    Kan du inte köpa ett löst Vikingchassi till då? eller är det smalare ligg/sittdel på 735? Om det går så finns det säkert en stor begagnatmarknad på det ☺️
    Jag har ingen erfarenhet (vi har en 3 åring) men tror inte heller ni har så stor användning för enkelvagn också..

  20. Malin S 5 februari, 2016 on 22:45 Svara

    Älskar vår Babyjogger City mini GT!

  21. Elin 5 februari, 2016 on 23:33 Svara

    Vi har 18 månade mellan våra och har en bugaboo donkey som går att ha som singelvagn, men även en Emmaljunga enkelvagn. Skulle inte klarat oss med bara en dubbelvagn. Det är guld värt att ha enkelvagn också och vi har använt både buggan i enkelläge massor, men också emmaljungan. Så jag röstar absolut för två vagnar 🙂

  22. Anne 5 februari, 2016 on 23:36 Svara

    Vad kul, jag har själv tänkt massor på detta dom senaste dagarna.. Singelvagn eller inte.. Det kommer bli 1 år och 4 månader mellan våra. Intressant att läsa kommentarerna!

  23. Hanna 6 februari, 2016 on 08:01 Svara

    Vi körde syskonvagn Men även 2 singel vagnar.
    Va toppen att ha singelvagn vid utlån av barn till farmor/mormor eller egentid med en av oss föräldrar. Syskonvagnen användes helt klart oftast. Men singelvagnarna fick sin motion med;)
    (sen att jag kanske är hel knas som haft/har alldeles för många vagnar är en annan sak) hehe.
    Du kan ju vagnar som sagt , men va de beträffar bj så hade jag nog valt en gt framför en mini. Själv haft en. Gtn känns mer ”användbar” , stabil o tålig och hillar de flesta underlag jömfört med minin.

    Känn ni efter, rusa inte o köp om du inte tror behovet kommer finnas.

    Trevlig helg!:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna