VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ATT BÖRJA FRÅN NOLL

Det svåraste OCH roligaste med att flytta in i ett hus har helt klart varit att ta tag i varje rum från noll. Ett hus som är större än lägenheten man bodde i tidigare dessutom = mer yta att fylla ut. Alltså att det inte finns möbler/tavlor/hyllor/mattor och så vidare, på plats som man kan inreda utifrån eller vad man ska säga. Nu har vi ju bott här i snart sju månader (galet!) och håller fortfarande på med att inreda och bo in oss. I och för sig har det varit rätt mycket renovering, samt ett bröllop emellan, men nu känns det äntligen som att vi nästan nästan börjar bli hyffsat färdiga.


Vårt sovrum var det första som målades och möblerades, men det var mest för att ha ett sovrum som kändes okej tills vidare. Nu vill jag inget hellre än att få det mysigt på riktigt. Så det är vårt sovrum och Iduns blivande sovrum som är mest aktuella vad gäller inredning. Även kontoret, att rensa upp där inne och bygga ihop ett skrivbord. Iduns rum kommer att delas med Lillebror sen när han är redo att flytta ut från vårt rum men tills dess är det ju hennes rum.




IMG_9607


Rummet är nu isolerat i väggen mot storebror rum samt målat och tapetserat. Nästa steg är just att möblera och inreda och så här långt kom jag idag haha. Byggde upp lektältet och möblerna (stolar och bord) från Kids Concept. Senare när Lillebror flyttar in kommer hans säng stå där lektältet står, så de har sina sängar i varsin ände av rummet.




IMG_9612


IMG_9617


Har längtat efter att få dessa möbler på plats, ögongodis i ett barnrum tycker jag.


Nu är den stora frågan när Idun ska få flytta in här? Jag vill såklart att hon ska flytta över i god tid innan Lillebror kommer, just för att det ska bli oberoende av hans ankomst, samtidigt som hon gärna får bo inne hos oss så länge som möjligt. Ska i alla fall köpa matta, gardiner och annat smått innan dess så inspirationsletande pågår för fullt!



Kommentarer


  1. Karolina 12 januari, 2016 on 13:04 Svara

    Har en dotter också som bara är en vecka yngre än Idun och vi håller också på att inreda hennes rum. När du söker inspiration till hennes rum får du jätte gärna dela med dig för behöver lite inspiration och tips.

    • Evelina 12 januari, 2016 on 16:31 Svara

      Absolut, ska tänka på det!
      Har ni tänkt att hon ska byta rum snart? Kram

  2. Annika 12 januari, 2016 on 13:36 Svara

    Har läst din blogg i många år. Får för mig att vi är ganska lika och har gått igenom liknande saker.
    Nu står jag i ett stort vägskäl i mitt liv, vi pratar om att skiljas. Har barn tillsammans, vi är 30 år gamla. Jag skulle så gärna vilja veta hur ni resonerade, men just skilsmässa är ju så oerhört privat och det är så svårt att prata om…. Därför känner man sig också väldigt ensam. Har du några tips att ge, någon klok tanke eller liknande?

    Kram

    • Evelina 12 januari, 2016 on 16:30 Svara

      Oj det är inga lätta tankar ni brottas med. precis som du skriver så år det väldigt tufft och väldigt känsligt att prata om för man blir så blottad. Men prata prata prata är nog mitt bästa tips! Varför funderar ni på att dela på er? KAN det bli bättre eller är känslorna helt enkelt borta? Kanske ni vill testa att prata med någon? Där kan ni få tips eller kanske helt enkelt få hjälp med hur ni kan gå skilda vägar. Hoppas av hela mitt hjärta att ni snart är ute ur detta, oavsett utgång. Det viktigaste är nog att ni lyssnar på magkänslan och försöker tänka vad som blir bäst i längden. Glada föräldrar är glada barn iaf, ni gör inte barnen en tjänst genom att stanna kvar tillsammans bara för deras skull. Styrkekram!

      • Annika 12 januari, 2016 on 21:26 Svara

        Tack snälla för att du tog dig tid att svara. Jag tror som du, att barnen mår bäst av glada föräldrar. Men ett så stort beslut är svårt att ta, magkänslan kan vara väldigt tyst ibland….. Hoppas och att vi snart kan komma ur detta, oavsett hur. För detta dränerar oss båda på energi. Tack för ditt svar. Kram

  3. Elin 12 januari, 2016 on 14:31 Svara

    Hej!
    Du verkar vara en väldigt bra och fin mamma till dina barn med bra värderingar så frågar därför om råd. Jag har en son på 8 mån här hemma och förstår inte hur folk hinner med så mycket när de har en liten hemma. Vart är/vad gör Idun när ni renoverar/bloggat/lagar mat osv? Tycker jag är med min buse dygnet runt och annars blir han gnällig..och de korta stunder han sover 2*45 min om dagarna ca så vilar jag/slö surfar jag mest. Kan inte vara för högljudd då han vaknar. Eller är detta ett typiskt förälder med första barnet symtom??? Älskar för övrigt att hänga med min buse❤️ (Men har liite svårt att förstå hur familjer med fler barn får ihop allt?)

    • Evelina 12 januari, 2016 on 16:25 Svara

      Haha tack snälla! Idun är rätt nöjd men har varit inne i en gnälligare period nu. Men oftast är hon nöjd bara hon får vara med. Typ i köket, när vi lagar mat sitter hon gärna och plockar i nedersta lådorna med påsar och köksredskap. När jag bloggar sitter vi ofta på golvet och jag leker varvat med att knappa på datorn. Ja en del pussel alltså men visst blir det svårare med fler barn, samtidigt som det ofta också blir lättare eftersom de kan underhålla varandra 🙂 och när Idun sover brukar jag köra på mest med datorn! Har tyvärr lite svårt att göra ingenting även om det också är nyttigt. Kram

  4. inne hos Ina 12 januari, 2016 on 20:35 Svara

    Känner igen mig i det svåra i att inreda ett hus utan att ha grejer att inreda med ;). Vi flyttade från en trea till hyfsat stor villa i december och det ekar rätt tomt överallt. Det är ju dock ett roligt problem 🙂
    Kram

  5. Joysan 12 januari, 2016 on 23:14 Svara

    Vad fint det blev med den tapeten, och möblerna ? Vi ska börja inreda Millies rum snart, ska bli fantastiskt roligt. Hon fyller ett år i början av februari så det är väl dags att flytta över henne till eget snart ?.

  6. Ellianne 13 januari, 2016 on 11:09 Svara

    Vilka fina möbler 🙂 och gulligt tält. Jag tycker att ni ska låta Idun flytta in i sitt rum så fort du/ni inrett det klart. Pinterest och Instagram har hur mycket inspiration som helst gällande barnrum. Grönt är hur fint som helst tycker jag. Det man kanske inte tänker på är att man kan inreda olika i rummet för syskon men att det ändå hålls samman. Kanske inte i dessa färger men de kanske ger lite inspo?:-)
    http://livethemma.ikea.se/dubbelrum-tack/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna