VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

PRESENTER & ”NYA” KÖKET

Vad härligt det är att kunna bjuda in till kalas en torsdag, lite halvspontant och halvoplanerat och så blir det ändå helt kanon. Kanske just därför, för att det inte var någon som helst stress eller press? Det behöver ju faktiskt inte vara så himla avancerat och välplanerat tycker jag, det viktigaste är ändå sällskapet. Och som jag trivs med Ms bröder med familjer!


Vi bjöd på tacobuffé, det gillar ju liksom alla, och eftersom en är vegeterian gjorde vi endast quornfärs men det blev ju jättebra ändå, även om alla bröderna är riktiga köttälskare. Vi var sex vuxna, tre barn och en bebis och även om vi fick plats runt vårt middagsbord så känner jag ändå att ett större bord skulle sitta fint! Nu har vi plats för tre stolar på varje långsida, men fyra på varje vore mycket bättre.


Tårta blev det också och den var otroligt omtyckt, den bästa jag gjort sa M och det var nästan så att alla slogs om de sista smulorna haha. Även maten räckte sådär precis, inte ofta man lyckas planera lagom med gäster tycker jag.


IMG_9580


Detta var en av presenterna M fick av mig, en skärbräda med styckschema på designad av Petra Lundberg för Scandinavian Design Factory. Sen fick han även en parfym, Ralph Lauren Ralph Lauren Polo Red Intense, som han sniffade på redan i New York men aldrig köpte.


Elion hade också presenter! Han var så söt så jag började skrattgråta när han frågade mig om han fick ta med sin plånbok till affären för att köpa en present till M, hur mycket pengar han hade. Klart du får och du får räkna sa jag. Vad kostar en öl svarade han? Haha alltså, jag brukar köpa en god IPA (tycker M alltså) till min man ibland och Elion vet ju att öl är något som M tycker om, så det var ju faktiskt en himla fin present ändå med en god tanke bakom. Han fick förstås köpa en öl och slå in och sen kom han även på att han ville ge honom ett paket med ingenting! Så han slog in just ingenting och var så stolt över sitt skämt haha. Himla kul kille vi har här hemma och det är alltid lika fint för mig att se hur de två skämtar med varandra. Elion kunde verkligen inte ha fått en finare eller bättre bonuspappa och det är alldeles underbart att se hur fäst Elion är vid honom.


IMG_9570


IMG_9573


Har ju glömt visa er köksön som står mot väggen mellan kök och vardagsrum. Hittade dessa bilder i kameran från förra veckan. VI ska köpa två barstolar och byta handtagen innan det är färdigt. Ja ni ser att handtagsbytet är på gång i köket, det blir enkla silverfärgade istället, för en lite mer soft look. Även inuti köket är det stor skillnad när vi har flyttat på kyl och frys och satt in ett extra skåp (på andra sidan tv-väggen). Dessa små förändringar har gjort underverk och gör så att jag gillar köket mycket mer tills det är dags för en lite större renovering där.



Kommentarer


  1. MIlla 8 januari, 2016 on 09:59 Svara

    Åh så fint köket är

  2. så fint ni har de

    • Evelina 8 januari, 2016 on 12:58 Svara

      Det börjar bli mysigt nu 🙂

  3. Elina 8 januari, 2016 on 10:33 Svara

    Åh vad fint det blev med köksön! 🙂 Gulligt av Elion också 🙂

  4. C 8 januari, 2016 on 12:41 Svara

    Haha barn är så påhittiga. Min son på 6 år slog in en banan till sin morbror när han fyllde år ?

    • Evelina 8 januari, 2016 on 12:58 Svara

      Hahaha vad var motiveringen till det? 🙂

  5. J. 8 januari, 2016 on 12:46 Svara

    Vilken fin skärbräda! Älskar när man ger riktigt användbara presenter som också är personliga, och en med styckschema känns ju som att det passar M bra. Har Idun och lille A(lve hihi) kusiner på pappans sida eller är det barn sen tidigare förhållande? Om det är ok att jag frågar. 🙂

    • Evelina 8 januari, 2016 on 12:57 Svara

      Haha sötaste du! De har inga kusiner genom blod på den sidan, men Ms ena bror har två bonusbarn 🙂
      Personliga presenter är det BÄSTA! Älskar när man kommer på såna där klockrena. Denna passade ju bra ihop med globalkniven M fick i julklapp med.

  6. Joysan 8 januari, 2016 on 12:55 Svara

    Så snyggt med köksön! Vi är också inne på att ha en köksö, snyggt och praktiskt! Vi har en bänkliknande historia i köket nu som vi sa var det första vi skulle riva när vi flyttade in för tre år sedan…men alltså jösses vad denna bänk har varit bra att ha…exakt samma med ne köksö tror jag, fast ännu bättre för att man får mer förvaring, så nu kommer den bänken få göra plats för just en sådan ?. Fin presenter du hade ordnat, och så roligt med Elions ”ingenting-present” ?, skrattade högt här hemma! Hoppas ni har en mysig dag! Kram

    • Evelina 8 januari, 2016 on 12:59 Svara

      Förvaring kan man aldrig få för mycket av! Har jag lärt mig på ”äldre” dar haha ;)…
      Detsamma till dig! Kramar

  7. maria 8 januari, 2016 on 12:56 Svara

    Men så gulliga presenter 😀 Och att bara smälla upp en köksö sådär – vilken karl du har! 😉 Blev ju jättefint!

    • Evelina 9 januari, 2016 on 23:42 Svara

      Ja han är fantastisk på alla sätt och vis 🙂 tycker med det blev hur bra som helst!

  8. Sara 8 januari, 2016 on 14:11 Svara

    Vad fint köket blir och speciellt fint blir det med de nya handtagen, vilken skillnad!
    Jag som är baknörd undrar ju naturligtvis vad tårtan innehåller, min man fyller också år snart och jag behöver tips och inspiration?

    • Evelina 9 januari, 2016 on 23:41 Svara

      Ja små detaljer gör stor skillnad 🙂
      Den har ett tjockt lager med vaniljkräm och ett tjockt lager med grädde/jordgubbssylt.
      Du som är baknörd får gärna tipsa mig om goda ENKLA bakverk 😉
      Kram!

  9. Cissi 8 januari, 2016 on 14:49 Svara

    Brukar mest kika på instagram men brukar gå in och läsa bloggen då och då och nu var ett sådant tillfälle. Då min minsta sover och egentid finns ? Jättefint med köksön. Gillar öppen planlösning som ni har och skulle gärna sett att det fanns i vårt hus med.

    Kram kram

    • Evelina 9 januari, 2016 on 23:40 Svara

      Glad jag blir av att du kikar in även här 🙂
      Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna