VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

MIN BEBIS BLIR SNART STORASYSTER

img_9146.jpg


En bebis på bebismagen ♥


Det händer mycket i den här lilla tjejens kropp just nu! Hon har börjat ställa sig upp mot stöd, kan sätta sig upp från krypläge (även om hon inte kryper än utan hellre ålar sig fram eller tar sig fram sittande på rumpan haha), sätta sig upp från ryggläge och sätta sig ner från stående. Inte konstigt kanske att sömnen är lite sisådär heller om hon är i någon stor utvecklingsfas, även om den fortfarande är hur bra som helst (vill absolut inte trampa någon på tårna när jag skriver att hon sover sämre när hon sover 19-06 då hon vaknar till och sen somnar om efter en stund till klockan 08 och att det är en sämre natt för oss).


Om lite drygt en vecka blir hon 10 månader och jag njuter av att tillbringa alla mina dagar med henne. Hon är fortfarande väääldigt mammig och de senaste dagarna har jag knappt få gå 2 meter ifrån henne men samtidigt som det såklart är lite hindrande så är det rätt mysigt också. Jag vill verkligen inget annat än vara nära henne och kanske jag själv känner en extra stor närhetstörst till henne eftersom det blir konkurrens mellan två bebisar om två månader. Det snurrar en hel del tankar i mitt huvud om hur jag ska räcka till. Till alla såklart, men framför allt till Idun och lille A. Det är tur att vi är två som gör det här tillsammans, och vi håller tummarna för att lille A kanske inte blir en mammgris? Det är nog en bit bort tills Idun går, och det kommer bli en utmaning med en nyfödd och en mammagris när bara jag är hemma. Två som vill bli burna. Men samtidigt. Det här är livet för mig! Som jag älskar att vara mamma och som jag älskar mina barn! Och min man! Är helt säker på att vi kommer klara den här omställningen och det nya livet tack vare att vi är bästa teamet även om vi snart går in i en otroligt intensiv bebisperiod.


Ni som också har 1 år mellan två barn (ett krypbarn och en nyfödd), hur var första tiden för er?Kommentarer


 1. MIlla 4 januari, 2016 on 13:06 Svara

  Oj vad stor hon ser ut på denna bild. Så himla söt

 2. Tessan 4 januari, 2016 on 13:37 Svara

  Vi har oxå tätt mellan barnen, Eddie va 1.5 när Elvis kom, de va tufft verkligen men de gick vi lever. Vi ha ändå haft tur med båda barnen som sovit hela nätterna igenom från då dom varit 1 månad. Men sedan på dagarna när Jag va ensam va de svårt då lillebror ammades och storebror skulle va med, han gjorde allt han inte skulle haha. Sedan sov dom som tur va alltid eller oftast samtidigt på dagarna, så jag oxå kunde sova. Mannen pluggade och jobbade extra så va mycket ensam, men tur att min mamma ställde upp mycket och hjälpte till att passa storebror eller kom och va med oss så jag fick avlastning. I början är de tufft men sedan blir de en vardag och man lär sig hur de funka med barnen och då tycker man inte längre att de är någon match ?
  Nu är barnen 7 och 5.6 och Jag börjar längta efter 1 till men maken är mer tveksam, samtidigt så är de så skönt nu när båda är så självgående ?
  Men blir de så blir de och då är de meningen att pojkarna ska få ett syskon ?

 3. J. 4 januari, 2016 on 15:50 Svara

  Jag var väldigt lik Idun som barn, av att döma på det jag läst i bloggen. Väldigt snäll, enkel och sällan till besvär. Kunde därför följa med överallt utan problem. Men sen när lillebrorsan kom ändrades tydligen allt haha, blev svartsjuk och jobbig. Sånt går ju dock över och ni verkar förbereda er så mycket ni kan, det tror jag inte att mina föräldrar gjorde. 😉 Tror faktiskt man vänjer sig med en ”ny” vardag snabbt, så det kommer säkert gå hur bra som helst.

 4. Malin 4 januari, 2016 on 16:03 Svara

  Hej!

  Läser din blogg flitigt och tycker den är mysig.

  Gifte mig med min dröm-man i somras och i december fick vi veta att ska bli föräldrar för första gången. Bebisen väntas i början av augusti och jag går in i vecka 10 strax:) Börjar nu fatta att det verkligen händer då det känns och börjar synas. Känns galet och kul :)

  Skulle uppskatta ett inlägg med en liten checklista för oss förstagångsföräldrar. Vad ska man tänka på och när? Vad behöver man köpa och när och vad är viktigt att tänka på och göra innan bebisen kommer och när?

  Tack för en bra blogg.

  Kram!

 5. Therese 4 januari, 2016 on 16:06 Svara

  Vi har nästan 15 månader mellan våra killar. Lillebror föddes dessutom utan förvarning i V30. Det är och har varit fullt upp. Mycket som ska tajmas med mat och sömn. Planering och förbereda tex mellanmål och mat. Storebror var väldigt svartsjuk men det blev sakta eftersom bättre. Fråga gärna om du undrar något :) Ammar lillebror o skrivande stund och måste kolla till storebror, blev tyst :)

 6. Mikaela 4 januari, 2016 on 16:11 Svara

  Är Idun inte väldigt lik sin morfar? ?

  • Evelina 4 januari, 2016 on 22:16 Svara

   Ja hon har väldigt tydliga gener från morfars sida, och lik mig som bebis (jag får ofta höra jag är lik min pappa med). Men pappas ögon har hon :)

 7. Sandra valmstedt 4 januari, 2016 on 16:27 Svara

  Jag har 1 år och 14 dagar mellan barnen, första tiden gick hur bra som helst. När dom blev 1 och 2 då började det hända saker 😉

 8. Sanna 4 januari, 2016 on 17:09 Svara

  Shit va jag inte är avis på dig! Lycka till! Du har ju skön o avslappnad inställning så det kommer nog gå bra! ?

 9. A 4 januari, 2016 on 17:53 Svara

  Kan ni inte vara föräldralediga med varsitt barn så att ni kan hjälpas åt hemma på dagarna?

 10. M 5 januari, 2016 on 13:34 Svara

  Vill inget hellre än att bli gravid med nummer 2, men mensen kommer varje månad. Vill så gärna ha tätt mellan barnen men tiden bara går!! Lycka till med lilla A. Så mysigt!!!

 11. Jessica 5 januari, 2016 on 16:15 Svara

  Vad nostalgisk jag blir när jag läser detta och tänker tillbaka på hur det var för oss. Jag blev gravid med lillebror när storebror var 7 månader så 16 mån är det mellan mina grabbar.
  Storebror var en riktig vilde och gick redan vid 9 månader. Han gjorde såklart allt han inte fick när jag satt och maraton-ammade i början med lillebror. Vet inte hur många gånger stackars lillebror slets bort från bröstet och snällt fick vänta medan jag tog hand om storebrors hyss. Lillebror var en väldigt lugn och snäll bebis som sov bra och var väldigt nöjd tack o lov. Det är en sjukt intensiv period och man räcker inte till, det är bara att inse. Men man gör sitt bästa och det är gott nog. Vi är så glada nu att de har varandra och har så kul ihop, att vi gjort den där resan som var så påfrestande och jobbig men också så fin. Du kommer ha igen allt det jobbiga tusen ggr om. Nu fyller vår äldsta 7 och lillebror blir 6 i sommar och de har samma intressen och leker så bra. Jag har svårt att leka med barnen och är ingen lekparken-mamma men det behöver jag inte längre då de sköter sig själva med den biten. Nu är det bara lillasyster som blir 3 här i januari som jag måste leka med haha kanske skulle ta o skaffa syskon till henne med 😉

  P.s ni kommer fixa detta, ni verkar starka i er relation och måna om att ni båda mår bra. Det är viktigt. Att man avlastar varandra och går in i det som ett team och kommer överens om att ni ses på andra sidan så att säga 😀 ni fixar det! Man är så illa tvungen och det är tur man älskar sina små juveler.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna