VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

NY VECKA x 2

2016 är här på riktigt känns det som, med vardag igen. Hos oss betyder det att pappan i huset åker hemifrån strax efter 06 så idag är det bara jag och Idun hemma fram till eftermiddagen. Natten var bättre, la en extra kudde under henne inatt så hon kom upp lite för jag tror att det är en förkylning som stört henne nattetid. Precis som mig. Men jag flyttade över henne vid 06 och vaknade strax innan 08 av att hon låg på mig haha.

 

Morgonen startar med att stå i telefonkö till försäkringskassan. Alltid lika roligt ;). Verkar som att funktionen att de ringer upp har tagits bort? Det är ju annars himla smidigt så man slipper vänta i telefonen de där 129 samtalen som är före. Ska fråga om föräldrapenningen för lillebror, vad jag vet får man samma föräldrapenning om man får barn inom en viss tid men jag har ändå fått papper för att fylla i angående inkomst. Tänkte fråga om jag verkligen måste göra det helt enkelt.

 

IMG_9542

 

Igår fotade jag mina två killar in action. Den store bygger på till köket och den lille ville minsann också snickra. Han ska göra nånting till M som fyller år på torsdag, så himla gulligt. Ville ha en träbit att utgå ifrån så jag frågade om det kanske funkade med en vedbit och det gjorde det.

 

IMG_9556

 

IMG_9559

 

Igår gick vi även in i graviditetsvecka 31! Gravidklänning från Mom2Mom, skynda fynda! Jag har den även i blått från graviditeten med Idun.

 

Jag börjar bli gravid även mentalt nu hehe. Eftersom jag mår så bra fysiskt har jag emellanåt hittills liksom glömt av att jag är gravid, speciellt med tanke på hur lugn lillebror var i början. Men nu känns han hela dagarna och magen känns den också. Den känns när jag ska ta på mig skorna och den känns när jag kryper på golvet med Idun. Med Idun i magen kändes inte magen av på samma sätt, men jag tror att det har att göra med att jag mådde mycket sämre då – illamående halva graviditeten, lågt blodtryck som gjorde mig yr resten, foglossning som verkligen hindrade mig. Jag tror helt enkelt att jag inte märkte av hur en ”bara” en stor mage kändes! Nu har jag inga andra besvär så då är det ju det jag märker och känner. Allt är verkligen relativt ;).

 

Har haft svårt att andas till och från den sista veckan, framför allt när jag ligger ner. Något som jag haft denna graviditeten men inte alls med Idun och en gång med Elion är kryp i benen. Det kommer när jag ligger i soffan på kvällarna, så inget som stör nattetid. Så det är en rätt behaglig graviditet so far, med undantag för blödningarna och oron. Jag sa till M igår att det är nog tur att det har varit så, för jag har verkligen kunnat och orkat njuta av bebistiden med Idun, även om jag varit trött såklart.

 

Lillebror börjar bli stor nu! Cirka 43 cm lång och väger kring 1,6 kg. Nu ska han mest växa till sig på bredden. Det står även att den gravida nu börjar förbereda sig inför förlossning och att man vänder uppmärksamheten alltmer mot sitt ofödda barn. Och det stämmer nog rätt bra för mig! Känner att jag tänker mycket mer på honom än innan. Undrar hur han ser ut (tror fortfarande på en liten miniM, tänker på att möta honom. Börjar faktiskt bli lite pepp på en förlossning till. Det är himla coolt att föda barn, men att göra det inom ett år igen är ju rätt tätt inpå minst sagt så det finns nog en mening med att kroppen sköter en del av det där själv 😉

 

 


Kommentarer


  1. Josefine 4 januari, 2016 on 11:58 Svara

    Alltså GOSMAGEN! Snart är ni trebarnsföräldrar finis. PUSSAR

  2. emelie 4 januari, 2016 on 12:01 Svara

    Jag ska ha barn nr två nu i februari när sonen blir två år så jag har koll ang. Din fråga hos försäkringskassan då jag undrade samma sak. Anledningen till att man ändå ska skicka in inkomstuppgifterna är för att dom ska fastställa sgi:n Isak man blir sjukskriven tex under föräldrarledigheten. Och om man skyddat den så ser dom även det när man skickar in detta. Föräldrarpenningen får du samma som med idun eftetsom du blev gravid inom 1 år och 9 månader.

  3. Kim 5 januari, 2016 on 23:21 Svara

    Angående dina myrkrypningar i benen! Jag hade samma sak och det visade sig vara järnbrist. Hb låg ok om än lite lågt, men mina järndepåer var låååga! Blev plötsligt dålig av det och fick en järninfusion på mvc, nån vecka efter det försvann myrkrypningarna! Kan vara värt att kolla upp, speciellt med tanke på att det är andra graviditeten på kort tid. Ser så mysig ut! 🙂 Stort lycka till med allt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna