VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ETT SPONTANT SKOLBESÖK



Idag stannade vi kvar en stund extra på skolan, och tittade på när alla barnen hade röris på fotbollsplanen. Därefter var det dags för utflykt så vi vinkade hej då! Men har lovat att vara med fler dagar. I vanliga skolan och på idrotten. Så himla roliga att få vara en del av den delan på dagen där föräldrar vanligtvis har lämnat över till skolpersonalen. Tänk vilken viktig del de har i våra barns liv!? Är glad och tacksam för att Elion älskar skolan och fritids!


Nu äter vi mellis (Idun tränar på att äta smörgåsbitar själv haha) och sen blir det sovstund för henne i soffan. Jag ska passa på att vila jag med, när vi var i affären innan fick jag en sammandragning som gjorde väldigt ont så det är bara att lyssna på kroppen antar jag. Lugnare bebis i magen nu igen och det ökar på min oro. Jag känner ju honom, men jämför såklart med Idun i magen som är så färska minnen och hon var karatekid nummer ett. Hur mycket känner ni era bebisar kring vecka 24?


Kram/E



Kommentarer


  1. Sofie 18 november, 2015 on 10:58 Svara

    Vad roligt att få vara med en stund under skoldagen, hade gärna varit med min tjej på förskolan en dag men vet inte om man får det faktiskt…
    Ang rörelser så kändes min minsta inte mycket alls så ”tidigt” i graviditeten och absolut inga sparkar utan snarare att jag kunde känna att hon vred sig eller sträckte ut sig lite försiktigt. Och så fortsatte det hela grav, såklart gjorde hon starkare buffar och sparkar ju större hon blev men i jämförelse med storasyster så var hon väldigt lugn, stillsam och försiktig i magen. Var tom inne på FL en gång för ctg och kontroll då jag var så orolig men allt såg bara fint ut och ut kom sen en frisk pigg liten tjej! Jag förstår din oro, jag var extremt orolig denna grav och kunde inte njuta av att vara gravid alls de sista månaderna, helt i onödan visade det sig ju sen. Jag försökte tänka att jag gör allt JAG kan för att liten ska må bra och mer kan jag ju inte göra, men vet det är svårt att släppa tankarna helt (alls)…
    önskar dig bästa dagen och Tack för en mysig blogg!

    • Evelina 18 november, 2015 on 11:14 Svara

      Gud vad din kommentar gör mig lättad! Precis vad jag behövde höra, så tack!! Precis så tänker jag med, och att det är dumt att oroa sig, men det är såå svårt att släppa de tankarna som snurrar. Just detta gör att jag inte heller njuter som av graviditeterna med Elion och Idun, tyvärr!
      Kram och tack igen, och för att du läser 🙂 <3

      • Alexandra 18 november, 2015 on 12:45 Svara

        Jag hade också sådär, med att barnet vände sig emellanåt. Inte så mycket sparkar. Väldigt lugnt i magen. Jag tänkte som så att det var min bebis sätt att vara-lugn. Och så länge har gjorde något påminnelse om att han var där någon gång per dygn blev jag lugn. Oftast kände jag bara att han rörde sig på kvällen. Inte så mycket övriga dagen, men precis o slutet när det var trångt.

  2. Louise 18 november, 2015 on 11:00 Svara

    Jag väntar mitt första barn och går snart in i v 29. I v 24 så kände jag henne med jämna mellanrum under dagen, oftast vid 7-tiden, 10-tiden, lite vid lunchtid, sedan vid 15-tiden och så verkade hon sova mer under kvällen och vaknade till när jag la mig på kvällen. Hon har ungefär samma rutin fortfarande, hårdare sparkar bara.
    Jag har ingen aning om det är mycket eller lite, eftersom det är mitt första barn. Vet inte riktigt vad som räknas som lugn/vild bebis.. Min lilla är vild när hon är igång, men verkar gilla att mysa emellanåt också.

    • Evelina 18 november, 2015 on 11:12 Svara

      Ja det där är ju så svårt! Lillebror är kolugn jämfört med Idun, men jämför jag med det lilla jag minns av Elion i magen i samma tid så tror jag ändå att det är rätt likt med då. Han rör sig då och då, men inga såna där kickar som Idun gjorde. Vet ju dessutom att han gillar att ligga och sparka neråt/inåt och det ska visst vara svårare att känna. Grattis till första barnet!! Du har en så spännande tid framför dig 🙂 Kram

  3. Nina 18 november, 2015 on 11:29 Svara

    Båda mina pojkar har varit väldigt lugna i magen.

  4. Sandra 18 november, 2015 on 11:59 Svara

    Jag är i V 26 och har haft/har en livlig bebis men som vissa dagar är väldigt lugn- jag blir också orolig trots att detta är mitt 6:e o vet hur olika det kan vara. Vissa dagar är det inte en lugn stund men som idag så var det bara nån spark/rörelse inte ens när jag satt ner o pluggade var det speciellt mkt liv trots att de brukar vara så…
    Men så tror jag också att oavsett så kommer vi oroa oss<3 Våra barn utanför kan vi se o då lugna oss genom det medans bebisarna i magen bara känna o höra hos BM- och instinkten i en som mamma ja den gör en nog orolig oavsett! Fast det är skönt att höra att en inte är ensam o den!

  5. Anne 18 november, 2015 on 12:38 Svara

    Jag hade ju precis som du ett antal blödningar under graviditeten och hade en väldigt lugn bebis i magen. Var så avis på alla som kunde filma sina magar när bebisen sparkade som en tok! Min tjej var otroligt lugn och ibland kände jag henne inte på flera dagar och så var det hela graviditeten. Och särskilt hårda blev sparkarna aldrig, trots att jag hade moderkakan i bakvägg. Så var det för mig! Men ut kom en fullt frisk och livlig tjej som har världens humör och energi haha. 🙂

    • Evelina 18 november, 2015 on 12:45 Svara

      Förstår att det var riktigt jobbigt, men såhär i efterhand ska du veta att det du skriver lugnar MIG massa! 😉 kram

  6. Helena 18 november, 2015 on 12:45 Svara

    Min pojke var otroligt lugn i magen medans min dotter sparkade så jag grät av smärta. Jag fick göra fostervattensprov med dottern, allt gick bra men var orolig hela graviditeten. Det är lätt att jämföra men ingen graviditet är den andra lik. Det är ju olika individer i magen med olika personligheter. Allt kommer gå bra ska du se!

  7. Malin 18 november, 2015 on 12:48 Svara

    Hej! Jag har Matteo 9 månader, han springer fram, med hjälp av att hålla mamma och pappas hand, han kryper, ålar sig ur famnen när han är less och är allmänt galen ?
    I magen kände jag han knappt. Alla andra pratade om dom tydliga sparkarna, dom fanns inte alls. Jag kände han ibland men det var absolut inte varje dag. Var också sjukt orolig, men försökte tänka bort det och längtade istället till varje gång man fick höra dom där snabba hjärtslagen som fick en att glömma bort all oro för en stund. Kram

  8. Sandra 18 november, 2015 on 13:01 Svara

    Jag förstår du blir orolig, när ska du träffa bm nästa gång? Hon kanske kan ge lite tips på hur du ska tänka för att vara lugnare?

    Min dotter hade sina lugna perioder, jag fick fara in till förlossningen en gång och kolla då jag inte känt henne alls på flera timmar. Och hade känt mindre dagen innan.
    Usch så stressad och orolig man blir, men sen lugn (en stund åtminstone).
    Jag läste rådet om en äggklocka, att man kunde sätta den på magen och när den ringer så brukar bebisen vakna till. Haha kanske inte världens snällaste knep men det fungerade när jag blev orolig.
    Behöver jag säga att min dotter ogillar ljudet av ringade äggklockar än idag flera år senare? 😉
    Jag hade mage innan magen om man säger så, vet inte om man känner mindre rörelser av att vara rundare redan från början.

    Hoppas du kan njuta av din graviditet och att du hittar något tryggt att luta dig mot.
    Kramar

  9. Jenny 18 november, 2015 on 15:07 Svara

    Hej!
    Gillar din blogg jättemycket men är lite extra kul att läsa då vi är på exakt samma ställe i graviditeten 🙂 (jag har BF den 11 mars) . Jag började inte känna någonting förrän i v 22 ungefär. Och det är inga kraftiga rörelser direkt utan mer små buffar och fladder. Ibland blir jag orolig men samtidigt så känns allt annat bra så då borde det vara bra med henne också 🙂 men förstår att du blir orolig! Men jag tror att så länge du känner honom någon gång varje dag typ så har han det hur bra som helst 🙂 kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna