VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

FLER FRÅGOR & FLER SVAR

Tänker du plugga klart sen?

Självklart! Kommer återuppta studierna nästa höst eller våren därefter.

 

 

Vad inom det sociala vill du jobba med efter din examen och har drömyrket ändrat sig genom åren?

Jag vill jobba med barn och ungdomar och det målet har alltid varit detsamma. Sen vet jag inte riktigt hur, men jag tror att jag vill arbeta som kurator i slutändan. Mitt mission i livet rent yrkesmässigt känner jag är att fylla upp kvoten av vuxna som lyssnar på barnen, den är alldeles för liten. Jag har själv varit i den situationen att socialarbetare inte lyssnade på mig, och det FÅR INTE HÄNDA. Barn ljuger inte om så hemska saker som att ens förälder misshandlar sina barn. Punkt slut. Och det är inget tecken på att barnet ljuger bara för att denne gör bra ifrån sig i skolan tex, som verkar ha varit en anledning till att de inte trodde på mig och det jag berättade. För är man duktig i skolan och inte ”agerar utåt” finns inga problem? Barn som växer upp i såna hem kan lika gärna lära sig att gömma detta på insidan och det blir liksom pinsamt att öppna upp sig för utomstående, till och med ens vänner. Så att inte lyssna på ett barn som tar mod till sig och berättar gör otroligt mycket skada.

 

 

Har läst att du är en förhållande-tjej, så hur många seriösa förhållanden har du haft?

Egentligen bara tre – ett innan F på nästan två år, sen F i 8 år och nu med M. Träffade ju en kille ganska länge mellan F och M men vi sa aldrig att vi var tillsammans och sen har jag såklart dejtat fler men inte mer än så. Där precis innan M var jag på några olika dejter men sa till vänner att jag inte orkade gå på dejt nummer två ens om det inte kändes helt hundra på en gång. Orkade inte med dejtandet längre och var nog istället väldigt redo för ett nytt förhållande igen och att då gå all in. Så när jag träffade M och gick på dejt nummer två direkt visste de närmsta att jag verkligen trodde på honom och oss.

 

Du skrev för ett tag sedan om att bli sviken i sin relation. Känner du att du blev sviken av F?

Nej verkligen inte! F är en av två människor (M är den andra) i hela världen som aldrig någonsin har svikit mig. Han är på riktigt den snällaste mest omtänksamma mannen i världen. Vet inte vem jag menade hade svikit mig då? Kanske han jag träffade ett par månader mellan F och M? Han var ju inget annat än ett svek visade det sig (även om min magkänsla hela tiden sa att något inte stämde). Han träffade sitt ex i början när vi träffades utan att jag visste om det och hade mycket kontakt med den tjejen han har nu i slutet när vi träffades (har sett att de firar årsdag innan han sov hos mig för sista gången till exempel). Det är nog bara han som svikit mig när det kommer till parrelationer men å andra sidan tror jag på något sätt att det var bra att det hände för jag hade innan dess bara träffat väldigt snälla och fina män och var nog lite för naiv. Det har dessutom helt klart gjort att jag uppskattar M på alla vis så mycket mer, för jag vet vilka douchebags det finns där ute.

 

Hur ställer du dig till att kolla sin partners mobil?

Inget man ska göra eller känna att man behöver, men på tal om han jag skrev om här över visste jag ju att han dolde en hel för mig och även om jag aldrig kollade så fick jag ju som sagt bevis för att min magkänsla stämde till slut ändå. Men som sagt. Man ska inte ha något behov av det för då litar man inte på sin partner och bör kanske fråga sig själv (och partnern) varför det är så.

 

Är du svartsjuk eller har någon form av negativa känslor när M är ute med vänner/krogen?

Nej jag litar på honom till en miljon procent ungefär 🙂

 

Har du någon kontakt med Jimmy och Veronica nu för tiden? Minns att du var med på deras fl?!

Jag pratar faktiskt en del med Veroica just nu, men de har ju flyttat tillbaka till skåneland. Veronica är också gravid med deras tredje barn och har BF bara några dagar efter oss så vi har pratat en hel del graviditet på sistone. Ni som bor kring Helsingborg borde besöka henne på Vår Vråå nästa gång du behöver fixa håret! Hon har precis börjat där och ni som hängt med länge vet ju att hon alltid tog hand om mitt hår på bästa sätt när vi bodde nära :).

 

Vad är din största fasa o skräck i livet?

Att det ska hända mina barn, M eller mig något.

Vilken bokstav börjar lillebrors namn på? =) vet att du skrev ”I” med Idun och jag har för mig att jag trodde STENHÅRT på en Ines, haha! Så kul att gissa ju.

A <3

 

 

Kan du avslöja hur många bokstäver det är i lillebrors namn?

Nej haha. Jag skriver inte A för att starta någon gissningslek, utan för att vi kallar honom vid namn. Precis som jag skriver M istället för Mange, men jag förstår ju att ni blir nyfikna… Snart mars!! 🙂

 

Vad gillar ni för pojknamn, utöver det lillebror ska heta? Har ni tänkt något på andranamn?

Levi var mitt andra favoritnamn men det dissade M rejält. Precis som de flesta av mina (enligt mig) coola och lagom ovanliga namn 😉 Andranamn har vi nog bestämt tror jag. Han kommer få två släktnamn som det ser ut nu!

 

Som jag förstått det har ni inte haft något dop eller namngivelse för Idun? Hur kommer det sig? Har Idun och Elion några mellannamn?

Nej inga dop och ingen namngivelse för någon av barnen. De får ju sina namn lika mycket ändå! ? Dop handlar om välsignelse och kristen tro, inte om att ge någon namn, och vi har valt att det ska vara deras egna val i framtiden hur de vill göra med tro. Elion heter Elion Seth Love (Seth efter gammelfarfar och Love för att han lärde mig mycket om kärlek och han är för mig) och Idun heter Idun Anna Viktoria (Anna efter mitt andranamn men även farmor Anna och Viktoria efter min ”extramamma” Vicki som tillsammans med alla hennes hästar på många vis var min räddning under min uppväxt).

 

Vad är du mest stolt över hos dig själv?

Att jag har lärt mig att lyssna mer och mer på magkänslan. Den har SÅ ofta rätt!

 

Hur är din personlighet? Är du skämtsam? Ironisk? Allvarlig eller hur skulle du beskriva dig själv?

Jag är sjukt ironisk många gånger. Alltså nästan så det är för mycket ibland tror jag. M som ändå pratar samma ”språk” sa för ett tag sen ”du är så ironisk att man inte vet om du är ironisk… Kan leda till viss förvirring hos en sexåring om man säger så haha, han har på sistone ofta frågat vad jag menar med det och det haha.

 

Kommer du ta upp ridningen i framtiden eller kanske skaffa egen häst?

Det tror jag nog! Hoppas på att någon av barnen blir hästintresserade så vi kanske köper en häst en dag men det är långt bort i så fall. HUS och STUGA och RESA massor kommer först.

 

Vad önskar du dig i julklapp?

Oh vet inte. Önskar mig så mycket, allt och inget typ haha. Presentkort så jag kan köpa massa nya kläder efter bebis är ute. Ny parfym. Yankee candle (Cleen cotton, åh..). Presentkort på ticket till resa stor som liten. Presentkort överlag är bra tycker jag!

 

Har du en stark politisk åsikt? Du behöver självklart inte säga vad för åsikt då.

Ganska stark tror jag ändå men är inte politisk engagerad. Röstar självklart!

 

Vilken stad skulle du kunna flytta till i teorin om du var tvungen att välja en?

Göteborg! Älskar den staden! Och var faktiskt på väg dit men den där starka magkänslan sa Jönköping ändå. Motiveringen var att Jönköping innebär ett smidigare vardagsliv (mindre pendling mest troligt) och Göteborg kan man ju faktiskt besöka några gånger per år ändå eftersom det bara är 15 mil mellan.

 

Vad tror du blir den största utmaningen när lillebror kommer?

Att få tiden att räcka till! Städar liksom lite mindre för varje barn till exempel 😉 Och att få allt med två så små att klaffa. Jag menar Idun har ju sina rutiner och det är ju inte jättstor chans att Lillebror vill matcha hennes mat och ättider exakt haha. Så om dagarna går fort nu lär de nog kännas ännu kortare då! Men jag längtar! Tänker samtidigt på hur KUL dom kommer få tillsammans, även om jag förstår att första tiden kommer gå åt till att komma in i nya rutiner och framför allt hitta rutiner så gott det går :).

 

 

 

Är M svartsjuk?
Inte det minsta.

 

Är du svartsjuk?

Nej inte direkt men absolut mer än M om någon måste vara mer den som är mer än den andre 😉

 

Får ni ordning på allt strul med huset?

Det var inte så mycket strul egentligen men var helt klart lite too much med flytt, försäljning av lägenhet, bröllop, bebis, ny graviditet och så ett gammalt hus som vi hoppas håller några år till. Men det var ingen fuktskada som tur är och det räckte med att byta några delar på fjärrvärmepumpen. Silverfiskarna har minskat men inte försvunnit, och det kommer de nog inte göra förrän vi storrenoverar med att byta avlopp och sådär.

 

Drömresa?

Road trip genom USA samt Thailand. Thailand har jag aldrig haft någon önskan om att besöka, men tror det har att göra med att jag blivit flerbarnsmamma och verkligen skulle uppskatta en låång sol och badsemester med turkosa hav och god mat där barnen kan uppskatta det med.

 

Nöjd med ditt giftermål?

Ja, helt otroligt nöjd. Det hade inte kunnat bli bättre/vackrare/kärleksfullare och jag skulle inte göra om någonting. Ett destination wedding var ju precis det vi skulle ha så jag är glad att vi faktiskt gjorde det!

 

Kan ni tänka er en sladdis i framtiden, typ när du är färdigutbildad?

Jag tror verkligen inte det, just nu känns det som att tre är helt perfekt! Alltså, jag skulle kunna tänka mig oändligt många barn bara för att det är så häftigt att vara gravid och att få möta sitt barn och sen följa deras utveckling. Men jag vill samtidigt räcka till åt alla, inklusive mig själv, och hoppas istället på många barnbarn i framtiden ;). Nu känns det lite som att vi har skapat vår familj, som vi vill att den ska se ut, och resten av våra liv ska vi ägna åt att bygga upp och uppleva tillsammans. För i och med att vi har alla familjemedlemmar redan nu kommer vi ju alla följas åt genom livet och det är det finaste jag kan tänka mig av livet.

 

lovebyemelie_evelina-magnus641webb

lovebyemelie_evelina-magnus727webb

Hand i hand, tillsammans genom livet ♥

 

 Foto: Emelie Ohlsson / Love by Emelie

 

 

 


Kommentarer


  1. Samdra 9 november, 2015 on 16:16 Svara

    Minns inte vad han hette som du skrev om ovan. Men minns hur förvånade många av oss läsare blev när du visade honom på bild. Han verkade så självgod, hela han kändes fel till dig på något sätt. Kunde inte riktigt sätta fingret på det men hela han kändes fel. Tur det blev bra sen 🙂

    • Jennie 9 november, 2015 on 22:04 Svara

      Exakt så kände jag också. Märklig känsla eftersom jag inte känner någon av dem, men såg direkt (och det Evelina skrev) att han inte var rätt! ☺️?

      • Evelina 10 november, 2015 on 11:21 Svara

        Haha ja ibland ser man inte så tydligt själv just där och då även om alla andra gör det 😉

    • Evelina 10 november, 2015 on 11:20 Svara

      Haha jaa det var nog ingen i min närhet som sa annat än just det heller, men som sagt så var jag nog inte redo för världens bästa M just då 🙂

  2. MIlla 9 november, 2015 on 18:20 Svara

    Underbara bilder

  3. M 9 november, 2015 on 22:09 Svara

    Knyter sig i min mage när jag läser det du svarade att ”barn ljuger inte om att de blivit misshandlade PUNKT SLUT”. Mitt barn ljög ihop en historia att vi (mamma och bonuspappa) misshandlat honom fysiskt, på grund av en psykiskt sjuk pappa som tvingat honom att göra detta…
    Det blev en utredning som tog över ett år, sanningen kom fram nästan direkt och detta var troligtvis för att vi fick en underbar ”soc-tant” som jobbat i över trettio år som var duktig på att läsa av människor och stämningar. Vi hade inte ens fått träffa vårt barn efter så ”kort” tid som det ändå blev om det inte vore för henne. Och då var vi ifrån varandra i en hel månad…
    Allt är inte alltid som det ser ut, och det går inte att ha några absoluta sanningar i det jobbet. En tanke som kan vara bra att bära med sig.
    Förstår samtidigt din inställning med tanke på din historia. Men det är så lätt att det blir fel. En soc-tant med den inställningen i vårt fall hade varit totalt förödande och ingen hade lidit mer för detta än vårt barn.

    • Evelina 10 november, 2015 on 09:02 Svara

      Usch vilken hemskt tråkig historia och jobbig situation! Självklart finns undantag, det gör det ju alltid! MEN, det jag menade var bara att till större del är det barnens röster som kommer i skymundan och det är nog ännu mer förödande. Allt är verkligen inte som det ser ut, som sagt så var det absolut INGEN som ens har anat hur jag hade det hemma av mina skolkamrater. Jag kan lova att man som barn som vuxit upp i ett sånt hem får men för livet och det tar lång tid innan man lär sig hur livet ”ska” vara. Det jag vill arbeta för är just det som fått allt mer plats inom socialtjänsten – att lyssna på barnen. Jag tror det var 2004 senast som socialtjänstlagen ändrades till barns fördel så det har allt för länge varit mer fokus på vad vuxna säger, och det blir fortfarande allt viktigare att lyssna på vad barnen har att säga. Tidigare var inte de lika ”viktiga” i en utredning men tack vare att BBIC (barns behov i centrum) tror jag att våra barn har fått bättre förutsättningar för att faktiskt få hjälp. Kan tycka att hellre att man som socialarbetare kollar upp lite för mycket, än lite för lite. I nästan alla fall finns det ju faktiskt riktiga orsaker till att ett barn sträcker ut en hand för att få hjälp, men är man van vid den vardagen är man också väldigt uthållig och lär sig leva med det, tycker det är normalt på något vis, så det kan vara jättesvårt att faktiskt be om hjälp.

      • M 10 november, 2015 on 22:09 Svara

        tack för det fina svaret 🙂

  4. Evelina 10 november, 2015 on 11:24 Svara

    Ville bara skriva ett svar till Anonym som bad mig att inte publicera kommentaren.
    Förstår dig absolut och hoppas att du en dag kanske känner dig redo för att dela med dig mer öppet, för du kan säkert hjälpa många.
    Det är ju just det, det finns FÖR MÅNGA som helt enkelt inte TROR på att barn faktiskt kan utsättas för så hemska saker av de människor som egentligen ska ta hand om dom. Det är så gömt utåt många gånger, alltså det syns inga varningssignaler, så att då inte lyssna på någon som försöker bli hörd är verkligen en fruktansvärd reaktion men många gånger den enklaste vägen. Kram på dig och all styrka <3

  5. Samdra 10 november, 2015 on 12:27 Svara

    Fint svar till anonym Evelina.
    Gullig du är.
    Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna