VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

MONDAY MORNING

Jag och Idun njuter av morgonen inomhus, med tänd brasa, nyhetsmorgon och no plans.


  

Havregrynsgröt till frulle för mamman och det är ju så GOTT! Egentligen vill jag ha röda äppelbitar i, men rårörda lingon fick funka idag. Vet inte om jag sagt det, men mjölk är bland det äckligaste jag vet. Skulle aldrig kunna dricka det (men oboy funkar och funkade nästan lite för bra när jag var gravid med Idun) och ska jag ha det till gröt etc är det endast liite som gäller.


Lilla älsklingen blir SJU MÅNADER idag ♥


Lilla lyckopillret kallar vi henne och vi tror nästan inte det är sant att hon är så enkel och smidig med allt. Speciellt sömnen. Har sovit hela nätter i princip sen start (precis som storebror gjorde) och sover sina 19/20-07/08 utan att vakna. De senaste dagarna har hon börjat göra fler olika ljud och det är ju talträningen som startat. Tänk att vår lilla sessa snart kommer kunna säga vissa ord!? Krypa och stå är däremot inget hon har bråttom med, inte sitta helt själv heller men hon klarar sig med endast lite stöd och även korta stunder utan. Men så är det som att hon blir rädd och blir alldeles spikrak i kroppen haha. ÄLSKAR att leka tittut och gör det flera gånger varje dag. Lite försiktig av sig men fortfarande alltid glad kan vi sammanfatta henne med vid sju månader!


Idag har vi som sagt inga planer, bara en promenad som jag inte har bestämt längden på ännu. Vet att jag ska ta det försiktigt med mitt bäcken men är samtidigt väldigt sugen på en riktigt långpromenad. Kanske ska tajma in det med när M slutar jobbet så att han kan hämta upp oss med bilen ifall det behövs 😉



Kommentarer


  1. Linn 12 oktober, 2015 on 08:43 Svara

    Så himla mysigt med brasa! Jag har en tjej som är två veckor yngre än Idun och alltså det är ju SÅ häftigt att följa utveckligen! Speciellt nu efter 6 månader tycker jag det hänt massor, helt plötsligt är hon en liten person? Det är verkligen en ynnest att få följa ett litet liv, ens egna lilla bebis dessutom *dör lite av kärlek just nu*?

  2. Alexandra 12 oktober, 2015 on 09:33 Svara

    En helt annan fråga som inte rör inlägget, eller jag kom på det när jag såg er brasa! Vad har ni för uppvärmning i ert hus? Kör ni mestadels med brasan?

    • Evelina 12 oktober, 2015 on 10:27 Svara

      Vi har fjärrvärme men kaminen kommer hjälpa till rätt mycket i vinter då vårt lilla hus är kasst isolerat 😉

  3. Sanna 12 oktober, 2015 on 09:34 Svara

    Lyxigt att er tös sover hela natten! Ammar henne inte? Min 4 månaders tös fixar inte sova själv så hon får ligga hos mig jobbigt nog. ? Hur ”lärde” dig Idun att sova själv så bra i egen säng? Jag börjar bli desperat då sover så dåligt…

    • Evelina 12 oktober, 2015 on 10:29 Svara

      Nej hon ammas inte. Men båda mina barn har sovit hela natten oavsett matintag ;)… Har alltid börjat med att de får sova i egen säng som är ihopsatt med min. Sen efter några månader till egen säng i samma rum och därefter eget rum. Denna gång körde vi med babynestet, så hon hade liksom ”sin” doft med sig oavsett om det var i vår säng, soffan eller sin säng hon sov. Du kanske ska testa det?

  4. Elin 12 oktober, 2015 on 10:19 Svara

    Havremjölk till havregrynsgröten är godast tycker jag, eller mandelmjölk.. Har du testat det till? 🙂

    • Evelina 12 oktober, 2015 on 10:30 Svara

      Nej det har jag inte men alltså… Är det så stor skillnad? Är liksom lite äcklad av konsistensen om man säger så 😉 Kan äta grädde och smör och yoghurt, men mjölkkonsistensen är inte min grej!

  5. anna 12 oktober, 2015 on 10:26 Svara

    Jag har men samma problem med mjölk urk men vad säger du till Elin för han gillar mjölk eller? Vad dricker du istället?

    • Evelina 12 oktober, 2015 on 10:38 Svara

      Ja han älskar mjölk! Jag säger väl ingenting om det, jag dricker ju vatten istället och han får välja mellan båda och väljer också både beroende på vad han är sugen på 😉 Vi behöver ju inte dricka mjölk heller, så känner inte att jag är en dålig förebild som inte dricker mjölk direkt. Och M dricker mjölk ibland han med!

  6. Sandra 12 oktober, 2015 on 12:31 Svara

    Jag dricker heller inte mjölk som den är (sen jag var 7 år och tog efter min storasyster). Oboy går bra, flingor och mjölk med (men som du så tar jag inte mycket mjölk).

    Smör äter jag heller inte på mackor, ryser bara av lukten. Min dotter härmar mig ibland med att vilja vara utan smör (sambon blir galen på mig då) så jag har fått börja låtsas att jag tar smör på mackan. Mjölk älskar både dottern och sambon så det är inga problem där.

  7. Sandra 12 oktober, 2015 on 12:46 Svara

    Hej! Tack för en härlig och ärlig blogg! Och grattis till graviditeten! En fråga: den barnstolen som man ser på bilden(med olika färger på) var är den köpt? Tack!

    • Evelina 12 oktober, 2015 on 18:49 Svara

      Tack för fina ord!!
      Stolen är från ikea 🙂
      Kram

  8. Rebecca 12 oktober, 2015 on 14:11 Svara

    Oj sovit hela nätterna sedan start? Har du gett extra mycket mat då på kvällen, tänker att jag trodde man ska väcka bebis var 4-5 timma den första månaden/månaderna iaf, vad jag fått till mig men kanske olika rön där då? 🙂

    • Agneta 12 oktober, 2015 on 17:44 Svara

      Jag har tre barn. Pojkarna sovit rätt uselt lång tid, ätit flera ggr varje natt. Flickan sov hela nätter från att hon var ett par veckor. Vi matade aldrig på natten, men hon åt mkt dagtid och var en liten knubbis som liten. Pojkarna som ätit nattetid var långsmala i formen. Jag tycker så att sover barnet och växer och mår bra så låt denne sova! Så gjorde vi och det är ju ljuvlig skönt när de sover på natten.

    • Evelina 12 oktober, 2015 on 18:49 Svara

      Nej de har bara gjort natt naturligt direkt liksom. Från början sov de typ 23-04, sen 23-05, sen 22-05, sen 22-06 osv. Skulle aldrig väcka mina barn för mat på natten så länge det inte fanns en speciell anledning till det 😉 Elion väckte vi ju ex var tredje timme när han var inlagd på neonatal de första tio dagarna men det var för att han skulle bli stark och frisk! Sover de på natten tycker jag bara man ska tacka och vara glad för det. MEN man får självklart göra det som man själv anser är bra för ens barn, nu säger jag bara hur jag själv känner för och tänker kring det.

  9. Sandra 12 oktober, 2015 on 15:57 Svara

    Haha kom på att du skrivit en gång tidigare att du inte dricker mjölk. Och jag minns vilket liv det blev i ditt kommentarsfält. Anna (hockeyfrun) och hennes vapendragare Emma härjade på för fullt 🙂

    • Evelina 12 oktober, 2015 on 18:44 Svara

      Haha jasså berodde det på det? 😉

  10. malin 12 oktober, 2015 on 16:07 Svara

    älskar att läsa din blogg! kikar in lite varje dag för att se om det kommit något nytt inlägg 🙂 vi fick vår tjej samma dag som Idun fast 7 veckor för tidigt. Så slutade faktiskt läsa din blogg ett litet tag över sommaren då Idun gjorde så mycket framsteg som inte vår tjej gjorde, fast det ju inte är konstigt! Men nu har jag mognat lite mer som mamma och vet att alla barn är olika! men jag hade faktiskt en liten fråga, hur ser du med tv-tittande? man hör ju tusen olika saker beroende på vem man kollar på. vår tjej är otroligt enkel och kräver inte jätte mycket, så har aldrig satt henne framför ex.babblarna. Jag börjar alltid morgonen i sängen tillsammans med henne och nyhetsmorgon, hon kikar ju inte aktivt men ser ju att tvn står på. Men sen kollar jag inte på tv resten av dagen. Men för att komma till saken.. en del dagar vill jag inget hellre än se en film eller ett avsnitt av ngn serie. Får alltid dåligt samvete för att jag inte är aktivt med henne eller att hon oxå tittar mot tvn. Hur tänker du kring detta? Kram!

    • Sandra 12 oktober, 2015 on 17:41 Svara

      Malin om du vill se på tv ibland så gör det 🙂
      Du är ingen sämre mamma för det heller, låt ditt barn leka på golvet framför dig med sånt hon gillar. Eller passa på medan ditt barn sover. Sen får du säkert full fart på dagarna så då finns ingen tid att se på tv 😉

      Barn mår inte dåligt över att inte lekas med hela tiden. När min dotter var liten så fick hon ligga på en filt på golvet, eller låg jag bredvid henne och sminkade mig. Hon fick ligga på golvet på filt/ sitta i matstolen/ sitta i babysittern medan jag lagade mat.

      Det där med tv för små barn, min åsikt är att inte ha på barnprogram förrän de verkligen intresserar sig för det. De hinner se på tv tids nog ändå 😉

    • Evelina 12 oktober, 2015 on 18:44 Svara

      Åh söta du, tack!!
      Jag tycker inte heller det är hela världen med TV på, jag har det för min skull. Nyhetsmorgon och efter tio är ju perfekta bakgrundsprogram! Brukar ha Idun på sin lekmatta och vara där med henne och leka med henne samtidigt så sitter inte med henne mot TVn så hon kollar om du förstår. Sen när hon sover inomhus brukar jag kolla nån serie emellanåt och ligga med henne i soffan och mysa :). Gör som känns bäst för dig, då blir det bäst för er!
      Kram

  11. Erica - Stugan på fjället 16 oktober, 2015 on 03:30 Svara

    Så mysigt ni har fått det inne i huset! Och härligt med brasa 🙂

    • Evelina 16 oktober, 2015 on 21:49 Svara

      Jaa brasan är det bästa med huset tror jag 😉
      Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna