VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

TRE BARN RENT PRAKTISKT…

Idag tog vi tjuren vid hornen, åkte till mitt jobb för att testa bilbarnstolar och syskonvagnar i vår Audi A4. Ingen jätteliten bil, men heller absolut ingen stor bil när det kommer till tre barn, två vuxna och det behövs två bakåtvända bilbarnstolar, en framåtvänd samt en syskonvagn.

 

Vi behåller såklart babyskyddet (Axkid babyfix) som vi har till Idun nu, till bebisen i magen. Hon behöver en ny senast när det är dags för att bli trebarnsfamilj så då får lillsyskonet ärva det. Men Elions framåtvända Brio Boso är för bred och klumpig så den måste vi byta ut. Det bästa blir att ha Iduns framtida bilstol i passagerarsätet fram, babyskyddet där bakom och så Elion bakom förarsätet. Vilket betyder att när vi åker alla fem, (som oftast är den som inte kör) ska jag få plats i mitten bak. Och det blir rääätt tajt minst sagt, men funkar tills vi har sparat ihop ihop pengar så vi kan byta upp oss till en större bil. Men vette tusan om det hjälper så mycket på bredden egentligen? Är en A6 bredare än en A4 eller bara längre med större bagage t ex? Och vilken har bäst utrymme mellan en A6 och en Passat? Minibuss är ganska så förbjudet här om ni frågar min man…

 

 

Vi tog med oss halva butiken ut för att pussla 😉 Tur man har bästa kollegorna att spåna med!

 

 

Och så var det syskonvagn! Idun godkände sitt framtida åk.

 

Vi hade tänkt Kronan syskonvagn eftersom vi är så nöjda med vår City, och den blir precis som alla kronans vagnar väldigt små ihopfällda. Men vi insåg att det nog får bli en Emmaljunga viking double 735. Mest plats att växa i för barnen. Och vi vill ha barnen på bredd eftersom det är så tätt mellan dom, jag tänker att det är annat om det äldre syskonet är kring 3 år och kanske inte vill åka vagn hela tiden, då hade jag hellre haft en super viking med syskonadaptern. Finns ju en stor fördel att kunna göra om den till en enkelvagn på det viset, men nu kommer vi ju behöva en syskonvagn i rätt många år eftersom det bara kommer vara ganska exakt ett år mellan dom.

 

Efter idag känns det ändå rätt mycket enklare att det ”bara” är en bebis i min mage och inte två, som det först fanns tankar om. Det är nog så svårt nu att få rum med alla! Fast hade det varit tvillingar skulle vi såklart bytt bil för att få en sittplats till vilket självklart hade underlättat ;).

Nu blir det soffläge i vardagsrummet med tänd brasa – höstmys deluxe! Tyvärr mest för att vi saknar värme i elementen (men vi har fått två värmefläktar också som tur är) då rörmokaren som skulle avslutat sitt jobb i fredags inte kom idag heller, suck. Det pågår ju utredning om läckage någonstans och det har väl dessvärre inte hänt så jättemycket på den fronten ännu. Hoppas på besked imorgon så vi kan gå vidare med att åtgärda fel eller helt enkelt bara gå vidare!

 

Kvällskramar!


Kommentarer


  1. Emelie 5 oktober, 2015 on 19:50 Svara

    Vi har en ford mondeo och kan bli helt fulla i skratt när vi semesterpackae bilen full – och den ändä är halvtom! 🙂 Så kan ni tänka er överge dyra Audi kan jag verkligen rekommendera den! Helt otroligt vilka UTRYMMEN barnen har, den i mitten i bak har, och bagaget!! 🙂 Så ni kan säkert byta in er mindre audi mot en billigare men större 🙂 som gått lika långt/lika gammal 🙂

    • Evelina 6 oktober, 2015 on 07:42 Svara

      Semesterpackade ni med barnvagn då med menar du? Det är inte dåligt! Vi fick faktiskt ändå en liten ficka att packa på nu med en syskonvagn i så det tyckte vi var bra haha. Ford är dessvärre inget alternativ dock 😉

  2. Martina 5 oktober, 2015 on 20:09 Svara

    Oj va många val 😉
    En a6 är större än a4 på alla sätt och vis. Vi har en a6 och svägerskan har en a4 och vår är mycket bredare och bekvämare. Nu har vi inga barn men skulle vi har två barnstolar bak tänker jag att det inte skulle bli trångt 🙂 men om ni står och väger mellan en passat och a6 kan jag nog säga att ni lika gärna kan behålla a4 för passaten är inte mycket bredare. Kanske större bagage men inte mycket 🙂
    Hoppas ni kommer fram till något 🙂

    • Evelina 6 oktober, 2015 on 07:40 Svara

      Tack snälla för att du delar med dig! Då lär det nog bli en a6 här sen skulle jag tro om M läser här ;)…

  3. Johanna 5 oktober, 2015 on 20:11 Svara

    Vi har haft en Audi A6a och mina föräldrar har en A4a och JA det är stor skillnad på storleken på baksätet, bredden och allt. Samt bagage utrymmet!

    • Evelina 6 oktober, 2015 on 07:40 Svara

      Ah good to know! 🙂 Tack!

  4. Emma 5 oktober, 2015 on 20:18 Svara

    Kan verkligen rekommendera gruppen Bilbarnstolar på Facebook där kan du få hjälp och tips om allt vad gäller bilbarnstolar, pusslande i bilar mm. 🙂

    • Evelina 6 oktober, 2015 on 07:40 Svara

      Tack för tips!

  5. Therese 5 oktober, 2015 on 20:29 Svara

    Skoda superb ska tydligen vara väldigt rymlig. Inte direkt en Audi, men samma koncern iallafall 😉 Vi har en passat och är nöjda med den. Vet inte hur mycket som skiljer mot en A6 dock.

  6. Veronica 5 oktober, 2015 on 20:38 Svara

    Vi fick överge vår A4 direkt tvåan kom. Helt omöjligt att klämma in en bakåtvänd 3-åring i baksätet och när han var placerad fram så fick inte jag och bebisen i babyskyddet plats bakom framsätena.. ? Åker V70 sen dess och där har vi fått plats med både vagn och bilstolar!

    • Evelina 6 oktober, 2015 on 07:39 Svara

      Oj! Vi hade inga problem med bakåtvänd i passagerarsätet och bakom! Kanske ni provade med för stora stolar bara då?

  7. Anna 5 oktober, 2015 on 20:57 Svara

    Hej!
    Det finns flera bilmärken som har 3 st separata säten i bak som gör att det finns gott om plats för 3 st bilstolar. Lycka till!

  8. Emma 5 oktober, 2015 on 21:06 Svara

    Vi körde en ford mondeo när vi fick vårt 3:dje barn, vilket vi tyckte var en stor och rymlig bil.. men som sagt, med tre bilbarnstolar (babyskydd+2 framåtvända) blir det räääääätt trångt bak. Jag satt också i mitten bak och det var knappt jag kom mellan stolarna med axlarna.. när maken sedan skulle sitta bak var det kört! slutade med att vi bytte till oss en ford galaxy (stod mellan den och s-max) som är en 7 sits bil. 3 riktiga stolar bak och möjlighet att fälla upp 2 i skuffen. Helt suveränt. Bra med benutrymme åt alla, bra förvaringsutrymme samt toppen med extra säten om man sedan ska ha med någon kompis hem också. Galaxyn/s-max är 12 cm bredare än mondeon och då är mondeon ”stor”.. så nu får vi plats allihopa utan problem.

    • Evelina 6 oktober, 2015 on 07:39 Svara

      Haha det går ALDRIG! Vi har ett par vänner som har en sån tror jag det är, och det är ett stort nej 😉 Men måste vara helt underbart att ha tre separata stolar bak! Lyxigt minst sagt. Kram!

      • Johanna 6 oktober, 2015 on 08:18 Svara

        Men varför går inte det? För att det inte är en audi? 😉 Ibland får man gå ifrån sina principer, speciellt när det handlar om barn och säkerhet. Mange får väl ha en leksaksaudi och åka runt i när han kör själv… Är bilkudde inget alternativ för Elion?

        • Evelina 6 oktober, 2015 on 08:27 Svara

          Ne två bilar har vi inget behov av och dessutom har ju audi bra OCH stora bilar (som självklart är säkra) så man måste ju inte köpa en billigare bil om man inte vill ha något annat märke tycker jag. Och ska vi prata säkerhet så är ju en bilkudde VERKLIGEN inget alternativ! Det hade ju varit den värsta lösningen av dom alla.

          • Johanna 6 oktober, 2015 on 08:39

            Nja, det stämmer kanske inte helt, men ok. Jag tänkte mer på att ni alla ska sitta bra när ni åker tillsammans alla fem. Att Elion då sitter på en bälteskudde är ju eg inte mindre säkert, såtillvida att han uppfyller kraven, dvs att bältet ligger rätt och han har rätt vikt. Sen är det GIVETVIS BÄTTRE om han kan sitta i en bältesstol så länge som möjligt. Det förstår jag också.
            Och jag säger inget om att inte AUDI är en säker bil, men ibland får man frångå det man tror på, för att det ska bli bra för alla, dvs resten av familjen i detta läget. Men ni kanske inte kommer åka LÅNGA sträckor, alla tillsammans.
            Det är ju kanon att du har ditt jobb, så ni kan åka och testa! Skitbra!

          • Evelina 6 oktober, 2015 on 08:44

            Ja och tanken är som sagt att vi ska byta till en större bil, bara inte just nu men inom kort, för just den sakens skull! Elion har ju inte riktigt åldern eller längden för att skippa en vanlig framåtvänd stol så det är absolut inget alternativ för oss i af 🙂 Och exakt, varannan vecka är vi fem, det är då det blir lite trångt. Och när vi är fem åker vi väldigt sällan långt, så jag tror och hoppas detta ska funka ett tag!

          • Johanna 6 oktober, 2015 on 08:42

            Och… vad har en billigare bil med detta att göra? Det förstår jag inte. Man tänker väl säkerhet främst när man har barn? Tänker jag… 😉

          • Evelina 6 oktober, 2015 on 09:06

            Något annat än en säker bil är självklart aldrig ett alternativ! Men när du refererade till leksaksbil antog jag att du dessutom syftade till kommentaren om att man kan få större bil i annat märke för billigare peng. Tro mig, skulle M ha en leksaksbil skulle han INTE ha en A4 haha! Men får han välja, vilket han får, vill han ha en sportigare familjebil och det är helt ok för mig, även om jag lika gärna skulle kunna ha mycket annat då det inte spelar lika stor roll för mig 😉

  9. Maddo -nybliven mamma 5 oktober, 2015 on 21:12 Svara

    Oj oj… Ja vilken logistik! Tänker en kanske inte på först!
    När tänker ni byta ut Iduns babyskydd och låta henne sitta i en vanlig stol?
    Vår dotter är ju 2 veckor yngre, och jag tycker babyskyddet börjar bli lite litet.
    Får se vad vi hitta för någon bra stol då.

    • Evelina 6 oktober, 2015 on 07:38 Svara

      Vi kommer byta när hon växer ur den eller när lillbebisen kommer. Hon väger bara 7 kg nånting fortfarande och har en bit kvar till huvudet så än är det lugnt. Men hon är ju inte jätteförtjust i att åka bil idag, så kanske vi testar att byta nån månad innan bebis kommer bara för att se om hon blir nöjdare! Varför tycker du det börjar bli för litet? Är det benen som är trångt så är det inte det du ska gå på men byter ni tidigt tänk på att välja en stol som ger bra stöd till henne, kanske till och med gärna går att luta under färd (typ be safe izi kid eller plus eller maxi cosi mobi eller mobi xp, de skulle jag helst vilja ha men tar för mkt plats för oss)
      Kram!

  10. Martina 5 oktober, 2015 on 21:33 Svara

    Så himla kul med barnagans provning ! Har du läst den här bloggen ? Hon har även testat Kronan http://ombarnvagnar.com/2014/11/emmaljunga-double-viking/
    Mvh

    • Evelina 6 oktober, 2015 on 07:34 Svara

      Just den recensionen har jag nog missat, ska läsa! Tack! 🙂

  11. C 5 oktober, 2015 on 21:33 Svara

    Vi hade först en passat. Va ganska trångt (har 3 barn och alla i stolar). Så vi bytte till en volvo. Jääääätte mkt plats. Men mannen min saknade audi så mkt så nu har vi en A6. Tycker det är bra med plats. Vi har en bakåtvänd i mitten. Sen en framåtvänd modell större brevid. Sen en plats tom. I fram har vi en framåtvänd till. Så jag sitter alltså bakom föraren. Alla har gott om utrymme. 🙂 (vi har också provat med 2 bakåtvända i bak och de fungerade också bra.

    • C 5 oktober, 2015 on 21:34 Svara

      Såg att inlägget blev lite rörigt haha men du förstår nog ?

    • Evelina 6 oktober, 2015 on 07:34 Svara

      Volvo är tyvärr inget alternativ här ;)… Men hade ni en v70? Min man älskar nog Audi för mycket för att byta till något annat han med! Hur lyckas ni med att barnet som sitter framåtvänd kan knäppa sitt bälte med bakåtvänd i mitten? Eller är det sån skillnad på bredd till A6? För i vår finns det inte en chans i världen att man ska komma åt bältet där. Annars hade det ju varit bästa alternativet, som vi hoppades på men det fick vi lägga på is direkt haha.
      Kram

  12. Carro 5 oktober, 2015 on 21:42 Svara

    Tipsar att sätta iduns stol i mitten bak, elions i en ytterkant och bebis fram till att börja med. Då kan dessutom elion hjälpa till med en napp eller leksak om ingen vuxen sitter bak. Till elion skulle jag letade smalare stol än besafe som är en rätt bred stol. Tex Britax adventure är smal. När bebis sen ska ha stor stol kan ex maxway och axkid minikid placeras bredvid varandra bak då de kompletterar i utformningen och passar bra ihop.

    • Evelina 6 oktober, 2015 on 07:32 Svara

      Vi kom fram till att det inte är så smidigt eftersom Elion då inte kan spänna fast sig själv. Han sitter ju isf på sidan av babyskyddet och han kommer inte in med handen för att knäppa och knäppa upp sitt bälte. Men han kan ju hjälpa med bebisen även om han sitter på andra sidan tänkte vi, han når absolut till andra sidan. Vi har inte britax adventure på jobbet men ska kolla! Besafen är ju så smidig eftersom den är smal nertill och jag som ska sitta i mitten kommer åt att knäppa bältet enkelt eftersom det saknas byglar på besafen. Hiway och minikid är det vi kommer välja till Idun nu när hon byter, sen har vi förhoppningsvis bytt bil när det är dags för lillbebisen att byta stol från babyskyddet.

  13. Annika K 5 oktober, 2015 on 21:42 Svara

    A6 bagageutrymme är kanonstort tycker jag iaf 🙂

  14. Joysan 5 oktober, 2015 on 21:56 Svara

    Om ni vill hålla er fast vid Audi så vad tror ni om Q5 eller Q7? ?. Kul att testa sig fram vad gäller både stolar och vagn! Vi älskar våran Kronan ?. Till bilen bytte vi nyss stol till en Besafe izi kid X3…Millie sitter som en prinsessa i den ?. Hoppas ni inte har läckage någonstans ?. Det är SÅ trist med fel på huset…snor så mycket energi…håller tummen för er ? Kram

    • Evelina 6 oktober, 2015 on 07:29 Svara

      Tack snälla! Be safe har riktigt bra stolar men de tar också mer plats än ex britax hi-way eller axkid minikid… Så det blir svårt i denna bilen!
      Kram

  15. Suzanne Zehlander 5 oktober, 2015 on 22:40 Svara

    Å jag tipsar om en sån som vi har, Ford S-Max 🙂

  16. Anna 6 oktober, 2015 on 04:28 Svara

    Vi har en v70 och det blir rätt trångt i den oxå mellan en bakåtvänd besafe och en framåtvänd besafe, men det går 🙂

    • Evelina 6 oktober, 2015 on 07:28 Svara

      Ja v70 är ju inte så jätterymlig utrymmesmässigt mer än i bagaget tycker jag!

  17. Lina 6 oktober, 2015 on 06:03 Svara

    Är din man Volvo rasist? Hihi ? Annars är Volvo XC90 ett tips, den kollade vi på ett tag. Den ser ej ut som en minibuss men har plats för 7 pers. Väldigt rymlig! Dock dyr i skatt (har jag för mig) så det blev en XC60 för oss istället ?

    • Evelina 6 oktober, 2015 on 07:27 Svara

      Haha JA! Är nog svårt att få honom över till något annat än Audi A6 ;)… Men skulle det vara Volvo är XC90 och 60 de bästa skulle jag tro!

  18. Hanna 6 oktober, 2015 on 07:32 Svara

    Vi har en v70 och alla tre barn där bak. I början hade vi babyskydd, en bakåtvänd stol och en bältesstol. Nu har fyraåringen också bältesstol. Bebisen sitter i mitten och syskon sätter in nappen på honom när det behövs 😉 Ibland får nån av de ”stora” barnen flytta fram och jag bak men det är så smidigt att flytta på bältesstolarna 🙂

  19. Emmie 6 oktober, 2015 on 08:12 Svara

    Hej!
    Gällande vagn så är jag nyfiken på om ni övervägt bugaboo donkey och hur ni i så fall resonerat kring den? Den är ju rätt dyr men kan användas som både duo- och enkelvagn… Är själv på jakt efter vagn så spännande att få höra andras resonemang…

    • Evelina 6 oktober, 2015 on 08:23 Svara

      Nej den är inget alternativ. Tycker inte om teleskophandtag och jag gillar inte riktigt bugaboos lite vingliga chassin (var det i af när Elion hade den när han var liten men blir nog ofta så med just teleskophandtag). Har även hört att just donkeyn inte är särskilt bra att ha som enkelvagn då hela vagnen drar snett eller nåt sånt, när vikten från ett barn kommer så mkt på ena sidan bara. Vi behöver ju en syskonvagn alltid i princip men hade vi som sagt haft längre mellan barnen skulle jag valt super viking med syskonadaptern för att få en helt vanlig vagn vid behov (man kan ju även köpa till side bagen till emmaljunga om man vill ha funktionen av en sidokorg).

  20. Ponnie 6 oktober, 2015 on 08:12 Svara

    Om ni kan tänka er att överge Audi finns det ju många olika sorters mpv att välja mellan. Vi har tre barn ganska tätt och får lätt plats med bakåtvända bilbarnstolar till alla tre, samt en stor syskonvagn. Vi har en citroen c4 grand Picasso, men det finns ju touran och sharan hos Volkswagen. SEAT alhambra, Ford smax eller galaxy, Renault espace och säkert en massa andra som jag har förträngt. Inte en minibuss, men bra plats till alla.

  21. Jessica a 6 oktober, 2015 on 08:24 Svara

    Åh vi har våra stolar på samma sätt ni tänkt ha. En bakåtvänd fram,en framåtvänd bakom föraren och ett babyskydd bakom passageraren o så jag i mitten o det är bara sååå trångt! Vi har en Chevrolet cruze kombi. Kan man ha stolarna på annat sätt tror du? Vill inte ens tänka på i vinter när jag har vinterjacka på mig…

  22. Malin 6 oktober, 2015 on 09:02 Svara

    Kan tipsa om en Audi Q7. Min sambo hatar också minibuss varianten, men då vi gemensamt har 5 barn varannan vecka så var stor bil ett måste, mina tvillingar sitter bakåtvänt båda två, och min äldsta framåtvänd, likaså hans yngsta har också framåtvänd bilstol, endast hans äldsta pojke på 12 år som ej har stol, och sedan har vi en tvillingvagn. Men Q7 är vi supernödja med, både stor, rymlig och framförallt snygg! Vilket var prio 1 typ för oss två..haha.

  23. Elina 6 oktober, 2015 on 09:28 Svara

    Vi har en Emmaljunga super Viking, kan man göra om den till en syskonvagn?? 🙂 hur mycket kostar adaptern och sånt då ungefär?

    • Evelina 6 oktober, 2015 on 09:42 Svara

      Ja jättesmart! 520kr för adaptern tror jag det är… Däromkring iaf! Och delarna har du ju förmodligen redan, alltså en liggdel och en sittdel? Det är ju om du behöver komplettera med en sittdel till sen eller om det blir bra tidsmässigt att göra om till enkelvagn igen när bebisen behöver sittdel :).

      • Elina 6 oktober, 2015 on 10:52 Svara

        Fy vad bra! 🙂 Vi har inget småsyskon på gång än, men tror nog att det tidsmässigt skulle bli en perfekt lösning när/om vi får ett småsyskon till vår yngsta som är 6 mån nu. 🙂 Dagens bästa nyhet typ!

        • Evelina 6 oktober, 2015 on 11:07 Svara

          Haha ja det är fantastiskt! Önskar såå att vi hade kunnat ha den vagnen 😉

  24. Annika 6 oktober, 2015 on 09:38 Svara

    Vi har en A6 och den är galet rymlig. Far utan problem plats med tva framatvämda stolar i baksätet och min (feta) röv mellan. Har testat att ha tre barnstolar bak ocksa och det gick, dock inte att rekommendera 😉 Men du med din lilla söta rumpa kommer att sitta perfekt bak i en A6 mellan tva barnstolar 😉

    • Evelina 6 oktober, 2015 on 09:44 Svara

      Haha! Just min rumpa är faktiskt rätt bred men ändå, gulligt av dig 😉
      Skulle ju tro att det blir en A6 nu efter allt bra ni skriver om den 😉

      • Annika 6 oktober, 2015 on 09:51 Svara

        Sen att den är galet snygg ocksa är ju liksom inte ett minus om man säger sa 😉
        Men jag tycker mig lukta den välkända svenska avunsjukan i vissa av dessa kommentarer. Alltsa, jag förstar inte riktigt problemet vissa verkar ha med Audi? För att priset visar att man har pengar pa att lägga pa en bil ;)? Kan ju ocksa tillägga att tanken pa minibuss är den största anledningen till att vi väljer att ha bara tva barn, haha. ALDRIG att jag skulle aka runt i en san 😉

        • Evelina 6 oktober, 2015 on 11:08 Svara

          Ja Audi ÄR ju väldigt snygga! Haha min kära man säger väl ungefär som du, även om jag inte heller kan säga att det känns särskilt lockande med minibuss ALLS!

  25. Ulrika F 6 oktober, 2015 on 11:43 Svara

    Jag kan rekommendera Skoda Superb, oslagbart rymlig och säker. Alla som åker med är förundrade över utrymmet, speciellt i baksätet! Kram från tvillingmamma ?

  26. Ann 6 oktober, 2015 on 13:09 Svara

    Hej!
    Vi sålde också vår fina A4 ett tag efter att lillan kom. Vi tyckte det var svårt att ha 2 barnstolar i den och vi ville att barnen skulle sitta bak båda.
    Så vi hittade den fin BMW 520 av nyare modell.
    Där får vi alla plats. Och ska vi längre sträckor kör vi med takbox.
    Att ha ett särskilt mäske på bilen är kanske inte det viktigaste så klart, men både jag och min man är intresserade av motorer, säkerhet, inredning i bilar osv så för oss var det ett självklart val.
    Lycka till i jakten på familjebilen ?
    Kram kram

  27. Ia 6 oktober, 2015 on 13:32 Svara

    Volvo. Bästa tipset, men det verkar vara big no no för din man.
    Hursom, till vardags hade vi bakåtvända stolen i passagerarsätet och bältesstolarna (2 st) baksätet. Kortare sträckor då vi åkte allihopa fick jag knö in mig mellan dessa.
    Längre sträckor, typ på semester, flyttade vi bakåtvända till mitten bak, den som inte körde satt bakom förarstol och ett barn i bältesstol på passagerarsidan fram och bak. Det behövs ju dock att den som sitter fram är tillräckligt lång med tanke på airbag.
    Så, ommöblering så båda bakåtvända sitter bredvid varandra (mitten +passagerarsidan) och en vuxen. Ett rent helvete att få fast stolarna med tanke på trängsel, oavsett bil tror jag, men tack och lov för babyskyddsbasen. Sparar många klämda fingrar.
    Och takbox! Glöm aldrig takboxen!
    Och tar man loss hjulen på tvillingvagnen så ryms det MYCKET mer. Ex.vis en gräsklippare ?
    /Mamman med två tättingar då vagnarna var stora

  28. Lisa 6 oktober, 2015 on 16:11 Svara

    Skoda superb är ett hett tips! Superstor!

  29. Anne 6 oktober, 2015 on 16:33 Svara

    Min kille älskar också audi och skulle aldrig vilja byta till Ford eller liknande, och det är jag nöjd med för audi är ju riktigt bra bilar. 🙂 Vi har A6 och den är mycket rymligare än de flesta bilar jag åkt i. Men vad sägs om en större variant för er med tre barn? Q7? Men ang. A6 så kan jag tänka mig att den är bra mycket större än A4 trots att jag aldrig åkt i A4. Om principen är densamma som i bmw 5-serie vs 3-serie så är skillnaden enorm. Just bmw 3/5-serie är kanske ett dåligt exempel för 5-serie är ju enooorm men som sagt, om principen är densamma.

  30. Emma 6 oktober, 2015 on 20:35 Svara

    Bra val av syskonvagn! Vi har en Emmaljunga Double Viking (gamla bredare modellen) och den är toppen att köra! Jag har tagit den på promenaderna ibland efter dagislämningen av stora killen, trots att vi även har en enkelvagn, vilket fungerar eftersom den är så lättkörd. Dessutom väldigt rymligt i sittdelen (sonen är lite över 2 år), något som var en avgörande faktor när vi gjorde vårt val. Inte helt lätt att välja i barnvagnsdjungeln, men tror att du kommer att bli nöjd!

  31. Lisa 7 oktober, 2015 on 12:54 Svara

    Jag skulle helt klart satsa på en Q7a.
    Toppenbra bil.
    Rymlig bak och stort bagage

  32. Louise 7 oktober, 2015 on 14:25 Svara

    Hej! passar på att ställa en ”jobb-fråga” till dig eftersom vi har samma babyskydd som ni har till Idun 🙂 Vår tjej är ungefär lika gammal så det är absolut inga problem med längd eller vikt, men tycker det känns väldigt trångt på bredden över axlarna liksom, vet du om man kan ta ur den lösa rygg-kudden eller ska den alltid vara kvar! Hoppas ni hittar den smidigaste lösningen för att få in alla 3 barn!

    • Evelina 7 oktober, 2015 on 14:53 Svara

      Tack snälla, vi tar tacksamt emot alla tips och har kommit en bit på väg iaf ;)!
      Den kan ni ta ur, precis som kudden man använder i början för att bebisen ska komma upp 🙂
      Kram!

      • Louise 8 oktober, 2015 on 14:05 Svara

        Tack för svar, hittade ingen info i tillhörande beskrivning nämligen 😉 Kram

  33. Sabina 7 oktober, 2015 on 15:41 Svara

    Vi har både en VW Passat och en Audi A6. Audin är mycket mindre än passaten. Bagageutrymmet i passaten är grym!! Skönare säten i Audin. Men det är nog mer en utrustningsfråga i dom två bilarna. Skulle vi köpa en nyare bil skulle det bli en till passat.

  34. Hanna 7 oktober, 2015 on 15:43 Svara

    Skoda superb!! Provkör den. Känns som en limousin i baksätet. Grym komfort.

  35. Nina 7 oktober, 2015 on 19:00 Svara

    Vi ska snart byta babyskyddet mot stol till andra sonen, stora har maxi cosi som vi varit jättenöjda med men det tar mycket plats så en till sån går nog tyvärr inte. Är inne på britax highway men är osäker på om den räcker hela tiden och hur man ska placera stolarna, en stor djungel. Hörde någonstans att den bakåtvända stolen är säkrare än babyskyddet även om barnet väger under 9 kg OM barnet sitter bra själv vet du något om det?

  36. Caroline 25 oktober, 2015 on 23:47 Svara

    Kan VERKLIGEN rekommendera Skoda superb, utrymmet i den bilen är oslagbart. En riktigt bra bil när du har barnstolar/babyskydd då du aldrig får för litet benutrymme trots stol bakom säte exempelvis.

    Jag blev riktigt imponerad över superben då jag körde den första gången (kör nämligen taxi i en sådan).. Kunderna ger mycket beröm om hur lyxig den känns att åka, går mjukt efter vägen och jag tycker den har bättre väghållning än Audi (har en A6 själv)..

    Så jag håller på att spara till en superb, blir att byta ut Audin till en sådan då den har så otroligt mycket bättre utrymme än Audin, och då tycker jag ändå att Audin är stor.. Sen går inte bagaget att jämföra heller, superben har gigantiskt bagage..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna