VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

NY GRAVIDVECKA & GRAVIDITETSJÄMFÖRELSER

Igår gick vi in i graviditetsvecka 18!

Det 16 veckor gamla barnet är nu ca 21 cm hel längd (hjässa till fot) och väger ca 200 g. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter och fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda.

img_4693.jpg

En magbild (går)dagen till ära

Jag mår fysiskt väldigt bra! Denna graviditet är helt klart den som jag mått allra bäst i den här första halvan (för vi närmar ju oss mitten av graviditeten!!). Överlag är denna graviditeten väldigt, väldigt lik graviditeten med Elion och därför har mina känningar för att det är en pojke ökat 😉

Jag har mått minst illa i denna graviditeten, med Idun mådde jag illa i 20 veckor (även om jag bara spydde en gång vi vecka 17) och hade lågt blodtryck som gjorde mig svimfärdig när jag stod upp. Med både Elion och nu var det bara ett par veckor i början som jag mådde illa. Med Elion ungefär tre veckor (då jag spydde på morgnarna under de veckorna) och nu egentligen ingenting förutom lite småillamående i ungefär samma veckor som med honom, och då mest på kvällstid (spydde en gång på kvällen denna gång). Bara jag åt vartredje timme gick det bra! Precis som med Elion i magen är jag varmare än vanligt, med Idun frös jag precis som jag alltid gör annars (när jag inte är gravid). Jag har redan svullnat lite i benen (man ser en kant efter strumporna på kvällarna), med Elion var jag jättesvullen och samlade på mig massor med vätska, med Idun var jag inte det minsta svullen någonstans.

Har börjat känna mig piggare igen och är väldigt sugen på surt och c-vitamin mest hela tiden! Är rätt hungrig av mig och har blivit väldigt kvällstrött.


Kommentarer


  1. Diana 5 oktober, 2015 on 14:00 Svara

    oj den magen såg jag inte på bilden där du håller i prinsessan. 😀 Vad fin den ser ut och vad snabbt det gick! Mysigt.

  2. Evelina H 5 oktober, 2015 on 16:12 Svara

    Jag har två söner och har varit precis likadan- mer svullen, trött, sugen på surt, massor av vätska, trött, men inte mått illa mm. Tycker inte det stämmer att man skulle vara smalare men pojk i magen, har svullnat nåt otroligt av vätskan!

  3. Sofie 5 oktober, 2015 on 18:24 Svara

    Har du funderat på att göra bikarbonat-testet? Man kissar i en behållare och häller det i lite bikarbonat. Börjar det brusa är det en kille, om det inte reagerar är det en tjej.. sägs det ?
    Ska ni ta reda på könet?
    Testa detta innan i så fall och hör gärna av dig om det stämde ? Jag kommer lätt göra det när jag ska ha barn!

    • Evelina 5 oktober, 2015 on 18:28 Svara

      Har gjort det! Visade tjej med Idun och visar kille nu 😉
      Men så drack jag vääldigt mkt färskpressad apelsinjuice då så det kan ju påverkas av det haha. Ska testa en gång till nu innan UL!

      • Sofie 8 oktober, 2015 on 17:33 Svara

        Men vad spännande!! ?
        Läste ditt inlägg nu om att du såg en inzoomning att det KAN ha varit en pojke ? Så kul att det verkar stämma!

        • Evelina 9 oktober, 2015 on 09:35 Svara

          Ja om en vecka får vi veta!! 🙂

  4. Andrea 5 oktober, 2015 on 19:08 Svara

    Vilken fin mage! Klänningen var också fin? Roligt att du mår så bra. http://nouw.com/yogavardag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna