VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

BEST TRIP EVER – VÅR BRÖLLOPSRESA

Vi har alltid velat åka till New York, kanske allra mest jag. Men jag trodde nog inte att jag skulle bli så här kär i staden som jag blev. Säkert blev det gånger en miljon bara för att vi gifte oss där, men ändå. Det är en häftig stad med kontraster och utbud som heter duga. Eileen, vår vigselförättare berättade för oss att hon har bott där i majoriteten av sitt liv men upptäcker ändå nya saker varje vecka. Vi kommer definitivt att resa tillbaka! Känns roligt att ha en så speciell stad att kunna återvända till, vår bröllopsstad. Och att åka med en enkel bebis kan verkligen rekommenderas!

 

 

img_3533.jpg

 

Hotell – Vi bodde på Park South Hotel, ett ganska litet hotell med bara åtta våningar. Vi fick ett av deras finaste rum på åttonde våningen med utsikt mot Chrystler building. Lobbyn är väldigt liten med personalen är urgulliga (har i och för sig inte stött på någon överhuvudtaget i New York som är otrevlig på något vis, varken personal eller invånare) och rummen är fräscha och nyrenoverade. För att ha ett så pass bra läge och vara så fräscht, är det här hotellet riktigt prisvärt! De har även en jättemysig takterass med bar och lättare mat, vi var uppe där en kväll men stannade inte eftersom det kändes mer som ett uteställe. Ett tips är att boka genom hotellets egna hemsida som vi gjorde, det blir ändå billigare än bokningssidor som ofta har paketpriser.

 

Resa med bebis – Att ha med Idun märktes knappt, förutom att vagnen var med överallt såklart. Jag hade läst innan att det skulle vara svårt med barnvagn i New York, men det var inget vi upplevde alls. Kanske för att vi har Kronan City som är väldigt smal (56 cm bred) och smidig, men krångligare än i någon annan stad och i butiker var det inte. Vår vagn fick för övrigt otroligt mycket beröm från amerikaner! Men när de fick höra vad den kostade skrattade dom högt och sa att det finns såna vagnar i USA också, men ”not for my baby!!”. De är tydligen inte vana vid att lägga lika mycket pengar på barnvagn som vi gör i Sverige ;). Taxi var det största frågetecknet. Vi hade ingen möjlighet att ha med babyskyddet med tanke på all vår packning. Så det gjorde ont i mitt mammahjärta när vi inte fick tag på taxi med babyskydd och istället valde vi att gå. Kring vigseln var vi såklart tvugna att ta taxi, men vi lyckades verkligen inte få tag på babyskydd och använde bärselen. Tänkte att den i alla fall hjälper bättre än inget men det var ändå en klen tröst. Så ni som reser med bebis, ta med eget babyskydd om det är möjligt! Annars finns det ju tunnelbana och buss etc också om man inte orkar gå. Just promenera är vårt vanliga sätt att upptäcka nya ställen och så alltså även denna gång. Tack vare New Yorks rutsystem är det väldigt enkelt att hitta när man väl förstått sig på det. Att värma barnmat på restauranger och cafeér är inget dom är vana vid så det man får göra är att ta kaffemugg med varmt vatten i (finns ju på alla restauranger i stort sett) och värma old style ;). Men det funkar, gäller att ha lite planering bara eftersom det tar ett tag att värma på det sättet.

 

Shopping – Det finns affärer ö v e r a l l t ! Alltså på riktigt, precis överallt. Likadant med restauranger och cafeér. Om man som vi var där i en vecka när det var mellan 30 och 36 grader och strålande sol alla dagar är det hur skönt som helst att med jämna mellanrum pausa i lokaler med AC… Macy´s och Century 21 är måsten att besöka! Macys ligger på 151 W 34th street och precis brevid ligger även Manhattan mall där vi hittade Aeropostale. En butik som liknar Hollister lite, mycket hoodisar och t-shirts men inte bara till män och kvinnor utan det finns även en barnavdelning. Century 21 ligger vid Ground Zero och har märkesvaror till lägre priser. Hade jag inte velat ha Michael Kors plånboken just i den där färgen jag köpte hade jag kunnat köpa en billigare här, för det var ganska bra utbud och inte alls lika stökigt som på TJ Maxx, en annan outletbutik vi fick tips om. Där var det inte alls lika ”fint” utan kändes som sagt rätt rörigt, så jag skulle välja Century 21 alla gånger. Sen finns det ju alla enskilda butiker, alla märken finns i egna butiker också! Så man ska försöka fylla plånboken rejält innan man gör ett besök här ;). Just det, på Macy´s kan man gå till informationen, visa upp sitt pass och få ett kort som ger 10% rabatt för turister!

 

Mat – Vi prioriterade ofta lunch just där och då i farten i samband med att Idun skulle äta, och det blev väldigt många sallader, wraps eller andra lättare luncher/middagar på ställen som Fresh & Co, Pret A Manger etc. Det var egentligen inget som kändes billigare än i Sverige (dollarna är ju så hög nu) men utbudet är enormt. Nästa gång när vi reser hit kommer vi helt klart lägga mer fokus på att testa olika restauranger, men denna gång med liten bebis passade det helt enkelt inte, och vi ville inte heller lägga för mycket pengar på fina restauranger. Och det gick ingen nöd på oss, fräsch och god mat och dryck var precis vad vi behövde i värmen! En sak som slog mig är att det var väääldigt stort fokus på kalorier. Där vi ser priser om vi beställer mat såg man kaloriintaget för just den produkten. Såklart bra att vara medveten om vad man äter, och M sa att det beror säkert på fetmaepidemin i USA, men ändå. Man förstår väl att en sallad är bra mycket nyttigare än hamburgare kan jag tycka. Om allas världar ska kretsa kring kalorier tycker jag att man har gått lite för långt ändå.

 

Att gifta sig i New York – Alltså jag är sååå glad att vi gjorde det! Det var den mest perfekta, kärleksfulla stund jag varit med om. Bara han och jag och våra löften till varandra. Precis det som är det viktiga i en vigsel. Förberedelserna var egentligen inte alls krångliga. Det första vi gjorde var att boka in vår vigsel med Eileen på Weddings of New York den sjätte september. Hon guidade sen oss vidare i hur vi skulle gå tillväga. Som jag förstår det har City Clerks office många Wedding Officants och de frilansar men går via byrån. Eileen hittade jag när jag googlade om vigsel i New York så det kändes tryggt att hon rekommenderades av andra par som blivit vigda av henne. Vi förberedde vårt marriage license på City Clerks Office hemsida, inget måste, men när man sen ska hämta ut det (minst 24 timmar innan vigseln) går det mycket snabbare. Vi hämtade det på torsdag morgon och träffade Eileen efteråt för att prata igenom inför söndagen. På Skatteverket skickade vi efter Äktenskapscertifikat och personbevis på engelska och dessa hade vi med men behövde aldrig visa. (ESTA måste man förresten ansöka om för att få resa in i USA (kostar inte många kronor).) När man sen har hämtat ut marriage license gifter man sig helt enkelt, Eileen fyllde i den och sen ska den tillbaka till City Clerks office. Att ansöka om marriage license kostar 35 dollar, att boka Eileen kostade desto mer, 350 dollar tror jag det var (eller 300?). Vi var tillbaka på City Clerks office den åttonde eftersom det var stängt på Labour day den sjunde, och då lämnade vi in vårt marriage license och fick istället ett marriage certificate som ska lämnas in till Skatteverket i Sverige (det gjorde vi förra veckan). Allt det kan Eileen och City Clerks office sköta om man vill, men Eileen rekommenderade oss att ta hand om äktenskapsbeviset själva och det tyckte vi också kändes bäst.

 

Sevärdigheter vi hann med – Central Park (södra halvan), Times Square (på kvällen), Brooklyn Bridge och Brooklyn Bridge Park (vid solnedgången två kvällar för fotografering och herreminje vad vackert att stå där och titta mot Manhattan! Se bild nedan), Battery Park (där man åker ut till frihetsgudinnan och Ellis Island), 9/11 Memorial (tidigare Ground Zero). Sen gick vi förbi de flesta kända byggnaderna och platserna som Rockefeller center (där de har den där kända skridskobanan på vintern), Empire state Building, One World Trade Center mfl. Finns helt klart massa kvar att göra nästa gång vi åker dit!! Åka upp på toppen av Empire State Buildning eller Top of the rock har vi redan bestämt. En sightseeingtur på någon av bussarna som åker runt Manhattan hade också varit roligt. Och jag ska inte vara gravid så att jag kan shoppa massa kläder ;).

 

Sammanfattning – BEST. TRIP. EVER! ♥

 

img_3402.jpg

 

We keep this love in a photograph
We made these memories for ourselves
Where our eyes are never closing
Hearts are never broken
And time’s forever frozen still

 

 


Kommentarer


 1. Diana (La Madre) 21 september, 2015 on 14:01 Svara

  Alltså så vackert och fint!!!!

  Men jag är lite nyfiken på grejen att välja gifta sig utan familj. Vad tyckte dom, hans föräldrar etc. Bara av nyfikenhet hur andra människor tänker menar jag.

 2. Maddo -nybliven mamma 21 september, 2015 on 16:28 Svara

  Det låter ju hur fint som helst!
  Jag var au pair i NY-state och var under året väldigt mycket inne i stan.
  Finns massor att se och upptäcka, häftig stad!

 3. N 21 september, 2015 on 17:23 Svara

  Hur gjorde ni med Idun under fotograferingen? 🙂

  • Evelina 21 september, 2015 on 17:35 Svara

   Vi hade en barnvakt som var med oss några timmar (12-19 ungefär) 🙂

 4. Anna 21 september, 2015 on 18:34 Svara

  Hur tar du alla era fina pussbilder? <3 Nåt tips? Vi ser inte kloka ut när vi försöker oss på nån bild, hahaha!

  • Evelina 21 september, 2015 on 18:53 Svara

   Haha vi tränar på att pussas mycket kanske? 😉 nä jag vet inte!!

 5. Malin - mamma till Sam Tim och Liam 21 september, 2015 on 19:41 Svara

  Åh nu vill jag ännu mer till NY!!!!

 6. Milla 21 september, 2015 on 20:45 Svara

  Har du fler bilder? Från er resa

 7. Anna 22 september, 2015 on 18:07 Svara

  Är nyfiken på hur din fruhippa var 🙂

 8. Clara Edvinsson 23 september, 2015 on 22:38 Svara

  Wow så vackert! Har sett foton på Emelies medier från ert bröllop. Verkligen magiskt!

 9. Angelica 6 oktober, 2015 on 08:43 Svara

  Stort tack för tipset, ska läsa på lite mer om detta !! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna