VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

IGÅR

Vänner från Skåneland hade vägarna förbi de småländska skogarna och stannade till hos oss för en fika. Elin och Hampus fick en liten Ludvig precis två månader efter vi fick Idun, han är så söööt! Vårt staket på baksidan däremot – allt annat än sött för tillfället! 😉 Vi måste byta ut det när tid och pengar finns.

  

Karro och Elin var också på plats, någon hade saknat sin mamma efter en vecka på Mallis ♥


När gästerna hade åkt hemåt var det dags att sätta igång med renoveringen igen. Jag målade hela vardagsrumstaket själv mitt på dagen och framåt kvällen tog jag tag i kökstaket. Förstå, det sista paneltaket!! Så skönt. Detta i köket kommer vi nog byta ut till likadant i kök och matdel/hall då vi tycker det är stilrenare. M fick dispans från takmålningen eftersom hans diskbråck inte alls gillade den målarställningen. Så jag gjorde det istället och bytte till mig lite nackmassage, för min nacke och mina axlar gillar det inte heller men hellre att jag är spänd och har ont där, än att Ms rygg strejkar och lägger av helt såhär mitt i semester och renovering.



Tog ett så otrrroligt skönt bad när målningen var klar för dagen, gräset klippt på framsidan med vår gamla handjagare och barnen hade somnat. Ljuvligt!


Sen var jag dödstrött men vi åt kvällsmat vid 22 (glömde visst av middagen!?)(Elion glömde vi inte såklart men konstigt att inte vi tänkte på oss själva haha…). Ett avsnitt Sons of anarchy i sängen blev det innan det var sovdags också. Vi har sett två hela säsonger och det är väl spännande och så, men för varje avsnitt tänker jag vilken dålig serie det är egentligen. Rasistisk och kvinnoförnedrande, lite för kallblodigt våldsamt för min smak. Men precis som alla andra serier fastnar man ju efter ett par avsnitt, på gott och ont.


Kommentarer


  1. Diana D (La Madre) 29 juni, 2015 on 10:52 Svara

    Låter som en bra dag det där. Hoppas allt fortsätter riktigt bra. Stor kram finis

    • Evelina 29 juni, 2015 on 12:43 Svara

      Tack snälla! Kram tillbaks 🙂

  2. Anne 29 juni, 2015 on 15:55 Svara

    Har sagt det förr och säger det igen – Lush.se! :p Jag älskar deras badprodukter. Skulle bada jämt om jag hade ett fint badrum!

  3. Monika 29 juni, 2015 on 19:18 Svara

    Hur sover Idun, sidan eller rygg, mage? Vaknar hon inte när ni kollar tv, gör mat på kvällen etc? Hon verkar sova hela natten. Inget blöjbyte eller nattmål? Vad får hon att äta som gör henne så nöjd så länge? Vilken tjej alltså. Så ny, men redan inne i rutiner.

    Vh
    Monika

    • Evelina 29 juni, 2015 on 19:43 Svara

      Hon ligger på rygg och sover. Sover som en stock från ca 20 och framåt men hon äter en gång till mellan 22-23, fast det är i sömnen typ 😉 Elion var och är likadan, det GÅR inte väcka honom på natten. Idun har vi ju inte hunnit testa det med på samma sätt, men när hon sover så är det djupt och hon vaknar inte för att vi väsnas. Som nu i renoveringen, de sover genom borrljud och allt annat som jag själv skulle vakna av ;). Men visst är det superskönt med så tungsovande barn! Nu äter hon en flaska nan som sistamål men sover hela nätterna har hon gjort sen start och då väcker jag inte för mat eller blöjbyte utan det får hon styra själv. Byter blöja där vid 22-tiden och ofta på morgonen är den rätt tom även om hon vaknar vid 7-8. Så ja hon är en väldigt enkel bebis, jag var verkligen helt övertygad om att hon skulle bli en kolikbebis eftersom Elion också var så enkel från start, men peppar peppar så blev det ju inte så. Hoppas att ni fortsätter ha lite medvind? Och att du får allt mer tid till dig och att andas! Kram

  4. Monika 30 juni, 2015 on 00:16 Svara

    Ger också nan. Sedan jag började med ersättning har han blivit en helt annan. I helgen gick jag 6 timmar med vagnen, tidigare gick det inte. På två veckor hade han ökat 1 kg, så nu väger han 5340g. Allt är så mycket bättre förutom nätterna och vissa sovpass på dagen, de är korta och så oroliga. Jag får byta minst tre överfulla blöjor varje natt. Ibland vaknar han av att min mage låter eller sängen knarrar. Längtar tills jag får sova mer än två timmar i sträck. Tror att denna lättväckthet har att göra med att han inte tar napp. Armarna vevar och blir lugna när jag lägger vid bröstet eller ger han fingret.

    Kram
    monika

    • Evelina 30 juni, 2015 on 08:47 Svara

      Vad skönt att det går på rätt håll! Och vad bra han ökar i vikt! Idun hade bara ökat 125 gram på två veckor sist och hon är fortsatt Ingen storätare. Men så länge de växer och mår bra sköter de nog det själva :). Det sista målet innan natten äter hon alltid bäst, då blir det ofta 250ml. Annars runt 150ml dagtid. Tror inte du ska känna för mkt över nappen, det kanske bara är att han inte har nattrutiner ännu? Idun har haft natt sen start och har aldrig nappen då, hon somnar utan den och vill bara ha den ibland när hon vaknar till framåt morgonen. Och på dagtid när hon ska somna. Och ersättning gör såklart ofta att de klarar sig längre utan mat, men jag vet ersättningsbarn som vaknar på nätterna ändå, så de har verkligen olika dygnsrytmer de där små 🙂
      Hoppas du snart får sova längre och mer!! Kramar

  5. Monika 30 juni, 2015 on 07:06 Svara

    Hur mycket Nan äter Idun?

  6. Monika 30 juni, 2015 on 10:07 Svara

    Jag får i honom som mest 120ml, oftast mindre. Han äter lite och ofta, vilket är jobbigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna