VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

BUDGETYTTERDÖRR?

Något som vi vill göra med husets exteriör ganska snart är att byta ytterdörr. Den vi har nu är inte vacker, och att byta ut den skulle göra hela huset finare med en mer modern look. Det är lite ”stugvarning” på vårt röda lilla radhus, så vår plan är just att moderinsera så mycket det går. Trädäck, ny entré, nytt staket med mera står också på framtidslistan.

Men tillbaka till ytterdörrar. Jag fick en trevlig oväntad summa in på lönekontot så nu försöker jag få M till att gå med på att byta ytterdörr. Det är inget projekt vi kanske tänkte oss såhär snart, och det finns ju en hel djungel med sådana, och vissa kostar bara några få tusenlappar. Är det någon som kan säga något om såna budgetyterdörrar? Är det väldig skillnad i isolering, gångjärn, robusthet osv? Det vore väl konstigt om det inte var så, men dyrast är ju faktiskt inte alltid bäst.

501080575_1

Denna dörr finns på K-rauta. Ett krav är att det måste vara fönster i, för mer ljusinsläpp i hallen.


Kommentarer


  1. Jennie och Lova 25 juni, 2015 on 09:23 Svara

    Det kan vara skillnad. Min sambo är chef på Byggmax så jag frågade honom. 🙂 Han sa att billiga dörrar lättare slår sig, färgen kan sitta sämre, det är oftast sämre brandklassning och försäkringsbolagen kan krångla om ni t ex får inbrott och har en dörr som är enkel att bryta sig in i. Enligt sambon finns det dock billigare dörrar som är ungefär lika bra som dyra dörrar men det är viktigt att se vad man får för pengarna för man får oftast vad man betalar för. Kolla hur lång tid tillverkaren säger att det tar för en brand att ta sig igenom dörren t ex. Kanske kan köpa en dörr i mellanklassen?

  2. Diana D (La Madre) 25 juni, 2015 on 09:34 Svara

    ha ha trodde aldrig jag skulle säga det men SNYGG ute dörr. 😀

    Kul att få välja en massa skoj tjejen, välja sitt hem och allt. Hoppas det går bra.

  3. Sandra 25 juni, 2015 on 11:03 Svara

    Jag skulle valt en lite dyrare, många av dom billigare ”känns” billig i kvalitén, om du förstår hur jag menar. Min bror köpte en dörr för 3500-4000 och den har både släppt färg och blivit sne. :/ Skulle även valt en dörr med tre gånggärn (stavning?

  4. Johanna H 25 juni, 2015 on 11:34 Svara

    Den påminner väldigt mycket om vår ytterdörr dock vet jag inte om våran är från k-rauta eftersom den satt på huset när vi köpte den. Vi är dock jäätenöjd med dörren och aldrig haft något problem.

  5. Kattis 25 juni, 2015 on 11:49 Svara

    Vi har ett fönster i vår ytterdörr, väldigt fint utifrån och även för ljusinsläppet. Men för mig som är lite rädd för att vara hemma själv på kvällarna (moget!) så tycker jag det är lite läskigt att man kan se rakt in i huset om man står vid dörren.
    Ibland hade jag velat kunna se vem det är som står där innan jag väljer att öppna. Blir lite konstigt att inte öppna om dom ser att man är hemma…

    Nu låter jag väl som en creepy människa 🙂

    • Evelina 25 juni, 2015 on 14:27 Svara

      Vi tänkte som Sandra isf, sätta på nåt frostat insynsskydd. Vill inte heller att man ska kunna se in 😉
      Kram!

  6. Sandra 25 juni, 2015 on 13:50 Svara

    Kattis

    Hahaha nej det gör du inte 🙂
    Jag är också lite mörkrädd och vill gärna se vem som knackar på innan jag öppnar. Vi har sånt där glas i dörren (bubbligt?) som inte går att se igenom men släpper ändå in ljus. Så jag kan låta bli att öppna. Ibland är det nån försäljare och jag vet att vi hörs ut (barn och tv på och sånt) men samtidigt har man ingen plikt att öppna dörren.

  7. Alexandra 25 juni, 2015 on 15:01 Svara

    Jättefin dörr! Tycker att det Man kan göra är att jämföra de olika dörrarna. Dyrare och den du är intresserad av. Jämföra sådant som är viktigt som inbrott och brandsäkerhet och material. Tror att de dörrar som säljs måste vara en viss standard.

  8. Therese 25 juni, 2015 on 21:31 Svara

    Vi köpte vår ytterdörr på xl-bygg för en liten summa och den är vit med fönster som ger ljus in men ändå inte insyn utifrån ☺

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna