VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

BEBISSVAR

Kollar på vagn och undrar om du rekomenderar crescent compakt som du hade?

Absolut! Den är kanon framför allt om man har ett långt barn då ryggen plus bygeln ger mest utrymme för barnet. Elion hade inte kunnat ha någon annan vagn tror jag eftersom han är lång. Han behövde vagnen länge också eftersom vi gick milslånga promenader och det orkar såklart inte barn gå själva.

 

Har nyligen hittat din blogg och tycker den är jättebra, kikar in varje dag. Men jag undrar vilken stad du bor i?

Jönköping

 

Hej. Ja är nyfiken på vad ni valt för vagn till lillen? Och motivera gärna varför ni valt just den….tackar för mysig blogg och all lycka till..

Vi ska testa en ny Crescentvagn som heter Infinity, den finns inte på marknaden ännu men kommer ut i april. Vi var inne på en Emmaljunga Super Viking för att vi gillade typ allt med den, men så hade den tagit upp precis hela bagaget i vår Audi A4, så detta känns helt klart som ett bättre alternativ. Plus att den är väldigt lätt. Det bästa med Super viking var lufthjulen tyckte jag men nu fick jag veta i förra veckan att det kanske går att ordna till Infinity också och då känns den klockren. Svängbara framhjul är ett måste samt ergonomisk sittdel!

 

Var det ett självklart val att skaffa barn så snabbt? Tvekade du inte med tanke på hur det gick med F?

Jag har aldrig tvekat på grund av hur det gick med Fredrik, men i början visste vi väl inte riktigt hur vi (jag) skulle göra med skola så det var mest den som ”krånglade” till det. Men så blev jag ju gravid så att jag kunde bryta bra efter första terminen och det känns jättebra. Hade inte velat gå halva utbildningen och sen ha uppehåll och sen börja ny klass, känns bättre att när jag sen börjar igen gå med samma klass i tre år, det vill säga största tiden av utbildningen. Och barn och familj kommer alla gånger före en utbildning för det är det jag prioriterar mest av allt i livet.

 

Spelade könet på bebisen någon roll före ni fick veta att det är en tjej? Vore det ena lite roligare än det andra liksom…

Nej verkligen inte! Sen har jag trott sen start att det är en liten tjej och en del av mig tycker att det känns otroligt roligt att få chansen att ha den mammadotter-relation jag själv aldrig har haft. Och Ms sida är typ full av pojkar och män, så lite kul är det ju att det kommer en liten tjej in i familjen nu. Men självklart hade en pojk varit precis lika efterlängtad och älskad :).

 

Vad hade ni för namnförslag utöver det lillasyster heter? Var ni överens om bebisens namn, eller hade du veto? ;)

Haha hade jag veto…. NEJ! Alltså M är SÅ bestämt han med så att jag skulle få bestämma ett namn som inte han gillar finns liksom inte ;). I maj när vi var i Spanien och pratade bebisnamn för första gången sa jag att jag gillar detta tjejnamn och han sa faktiskt att han också tänkt på att det är ett fint namn! Sen när jag blev gravid och vi började prata namn på allvar var det aldrig något annat namn som båda gillade helt och fullt så det var ju rätt självklart att det var en liten I även om vi testade på ett par olika till och från. Jag gillade Livia allra mest efter I, Ms andra favoritnamn var Elsa. Sen gillar jag även Alice, Bianca, Celine, Chloé för att nämna några.

 

Om du får önska fritt, hur många barn vill du/ni ha?

Jag skulle väldigt gärna vilja ha tre barn men jag är oändligt tacksam för de två jag har fått! Drömmer om en stor familj i framtiden, att barn och respektive med egna barn vill komma hem till oss och fira jul och sådär.

 

Jag får uppfattningen att det var viktigt för er att skaffa barn fort, varför? Inget illa menat utan alla gör ju som de själva vill! Men kände du aldrig att du ville plugga klart först eller i alla fall komma en längre bit på vägen? :-)

Inte viktigt, men barn var från början en central del i vårt förhållande kanske framför allt för att M är 35 (då 34) och inte har några barn sedan tidigare. Jag tycker att det blev perfekt tajming nu! En termin avklarad och sen får jag gå tre år med samma klass, och Elion hinner inte bli äldre än sina fem år. Sen skulle jag gärna vilja ha en till men då får det bli efter utbildningen, med ungefär lika stort åldersintervall bort igen.

 

Kan du inte visa alla saker ni köpt till bebis? :)

Ett inlägg som gjordes till dig! 🙂

 

Vem har barnen när ni är i NY?

Elion är ju hos sin pappa och lilla I kommer vara hos sin farmor och farfar med back up från sin extramamma Karro.

 

Vad tänkte du när du blev gravid? Blev du förvånad eller var det “väntat”?

Jag blev SÅ lycklig! Det gick snabbt, egentligen på andra försöket eftersom första månaden inte kan räknas riktigt då M hade ryggskott haha… Med Elion tog det 8 månader och det var låång väntan.

 

Vill du ha epudral på förlossningen? Tog du det vid Elions förlossning och isåfall hur upplevde du den smärtlindringen?

Helst inte. Hade inte det med Elion och det som talar emot epidural för min del är att det kan göra så att förlossningen drar ut på tiden och att man inte känner krystvärkarna på samma sätt och därmed inte kan jobba tillsammans med sin kropp som utan. Men jag vet ju också hur ont jag hade första gången så jag har inte sagt tvärt nej till det heller, bara att jag vill försöka klara mig på lustgas och massage som jag gjorde första gången.

 

Hur har du och M planerat föräldraledigheten?

Jag kommer vara hemma tills termin två på min utbildning startar i januari nästa år och då tar M över fram till maj när jag får sommarlov. Sen är jag hemma över sommaren och så får hon börja på förskolan till hösten 2016 när jag börjar skolan igen. Då är hon 1,5 år ungefär.

 

Vad är största skillnaderna mellan graviditeten med Elion och nu lilla I?

Jag har mått mycket sämre denna gången, med illamåendet och yrsel. Varit mycket mer känslosam och varit rätt nere emellanåt. Foglossningen är ungefär samma tror jag. Ja sen är hon rätt mycket livligare i magen! Vet inte hur många karatesparkar jag fått i revbenen så jag nästan ramlat av stolen, det fick jag aldrig med Elion! Sen har jag inte gått upp lika mycket i vikt eller samlat på mig vätska som sist, det är väldigt skönt måste jag säga. Har haft jättelågt blodtryck istället för jättehögt med Elion, då fick jag gå på extrakontroller för havandeskapsförgiftning, nu har jag ”bara” varit svimfärdig till och från istället ;).

 

Jag har en barnvagnsrelaterad fråga (till dig som kan mycket om vagnar)! Har du något tips på vagn/vagnar som passar en lång pappa? Min sambo är 193 cm och kraftigt byggd. Det viktigaste är att han kan ta ut stegen ordentligt utan att sparka i vagnens underrede, samt att själva liggdelen är hög så att han slipper böja sig så djupt för att lägga/plocka upp henne. Ett annat måste är ordentliga hjul som klarar de flesta underlag och går smidigt.

Tänkte på Stokke som du nämnde men annars tycker jag att Emmaljungas chassin är gjorda så att deras handtag passar långa personer bra. Sen har Crescent Trike och City ett teleskophandtag som passar långa mammor och pappor! ”Vår” vagn kan jag inte säga så mycket om ännu men återkommer om den.

 

Bild-2014-06-24-kl.-08.33

Detta var 24 juni 2014. Hade vaknat mitt i natten, kissenödig, precis som de senaste nätterna och brösten ömmade som tusan så jag gjorde testet jag köpt kvällen innan. För jag bara måste vara gravid, kände det trots att det var före BIM men vågade såklart inte tro det förrän testet visade det jag redan visste. Halv tre plussade jag positivt och sen kunde jag definitivt inte somna om, var så lycklig!! Tänk att jag var gravid med mitt andra mirakel! Och tänk att hon nu kommer ut vilken dag som helst…


Kommentarer


  1. DeMarkey 3 februari, 2015 on 12:45 Svara

    Vilka härliga svar till alla frågorna och vilken vacker bild på dig finaste!!

    Nu bara längtar jag tills din fina bebis kommer ut och vill absolut veta namnet!! Längtar och är nyfiken. <3

  2. DeMarkey 3 februari, 2015 on 12:45 Svara

    Vilka härliga svar till alla frågorna och vilken vacker bild på dig finaste!!

    Nu bara längtar jag tills din fina bebis kommer ut och vill absolut veta namnet!! Längtar och är nyfiken. <3

  3. J. 3 februari, 2015 on 13:25 Svara

    Det där med en mammadotter-relation tror jag många glorifierar, oftast blir det pappa & flickan som står varandra nära och mamma & pojken. Eller så är det bara för att jag verkligen inte ser skillnad på kön och tänker att man kan få samma relation oavsett… Jag t.ex. har ingen närvarande pappa och önskar mig en jättebra relation med ett framtida barn vad det än blir, göra om göra rätt liksom. 🙂

    Förresten är Elsa ett otroligt fint namn! Synd att lill-kusinen heter det hehe…

  4. J. 3 februari, 2015 on 13:25 Svara

    Det där med en mammadotter-relation tror jag många glorifierar, oftast blir det pappa & flickan som står varandra nära och mamma & pojken. Eller så är det bara för att jag verkligen inte ser skillnad på kön och tänker att man kan få samma relation oavsett… Jag t.ex. har ingen närvarande pappa och önskar mig en jättebra relation med ett framtida barn vad det än blir, göra om göra rätt liksom. 🙂

    Förresten är Elsa ett otroligt fint namn! Synd att lill-kusinen heter det hehe…

  5. Anne 3 februari, 2015 on 14:05 Svara

    För det första, tack för svar på min fråga.

    För det andra, fick mig ett leende när jag läste ditt svar om att Mange hade ryggskott.. Haha, så brutalt ärligt (och kul).

    För det tredje, får nästan tårar i ögonen när jag läser slutet. Känner igen mig också, den känslan när man inser att man är gravid men inte har testat. Jag var säker på att jag var gravid men vågade inte testa förrän ÄL+17. Och då var det så positivt att jag inte ens hann kissa i dom där fem sekunderna innan plusset var mörkblått, blev lite tagen på sängen då jag hade tänkt gå ut till köket och vänta ut dom där tre minuterna tillsammans med pappan. Men det hanns ju inte. Fick istället stappla in i köket med ett extremt positivt test, minst sagt chockad (även om jag egentligen redan visste)! En helt otrolig känsla 🙂

    • Elina 3 februari, 2015 on 14:19 Svara

      Jag fick också tårar i ögonen nu! Höggravid nu och längtar så tills bebisen kommer, men nu kände jag att jag vill bli gravid igen ”bara” för att få uppleva plusset igen <3 😉

  6. Anne 3 februari, 2015 on 14:05 Svara

    För det första, tack för svar på min fråga.

    För det andra, fick mig ett leende när jag läste ditt svar om att Mange hade ryggskott.. Haha, så brutalt ärligt (och kul).

    För det tredje, får nästan tårar i ögonen när jag läser slutet. Känner igen mig också, den känslan när man inser att man är gravid men inte har testat. Jag var säker på att jag var gravid men vågade inte testa förrän ÄL+17. Och då var det så positivt att jag inte ens hann kissa i dom där fem sekunderna innan plusset var mörkblått, blev lite tagen på sängen då jag hade tänkt gå ut till köket och vänta ut dom där tre minuterna tillsammans med pappan. Men det hanns ju inte. Fick istället stappla in i köket med ett extremt positivt test, minst sagt chockad (även om jag egentligen redan visste)! En helt otrolig känsla 🙂

    • Elina 3 februari, 2015 on 14:19 Svara

      Jag fick också tårar i ögonen nu! Höggravid nu och längtar så tills bebisen kommer, men nu kände jag att jag vill bli gravid igen ”bara” för att få uppleva plusset igen <3 😉

  7. J. 3 februari, 2015 on 15:57 Svara

    Gick tillbaka i ditt arkiv till inlägget med bilden ovan… Vilka intuitioner kvinnor har alltså haha! Eller ja två personer gissade direkt på ett plus, kanske inte så svårt då man visste att du var bebissugen…men ändå. 😀

  8. J. 3 februari, 2015 on 15:57 Svara

    Gick tillbaka i ditt arkiv till inlägget med bilden ovan… Vilka intuitioner kvinnor har alltså haha! Eller ja två personer gissade direkt på ett plus, kanske inte så svårt då man visste att du var bebissugen…men ändå. 😀

  9. Alexandra 3 februari, 2015 on 17:30 Svara

    Jag var en av dom som gissade rätt=D

  10. Alexandra 3 februari, 2015 on 17:30 Svara

    Jag var en av dom som gissade rätt=D

  11. Cissi 3 februari, 2015 on 17:51 Svara

    Underbart med graviditet och bebisar. Man blir SÅ glad! Jag som läsare tycker din graviditet har gått supersnabbt då vi ändå fick veta i vecka 9 att du var gravid. Oh ja…tänk snart är hon här. Helt underbart ju!
    Extra kul att läsa när jag själv är gravid i vecka 9 😉
    Det är något magiskt det där med plus på stickan.

    Kramar <3

  12. Cissi 3 februari, 2015 on 17:51 Svara

    Underbart med graviditet och bebisar. Man blir SÅ glad! Jag som läsare tycker din graviditet har gått supersnabbt då vi ändå fick veta i vecka 9 att du var gravid. Oh ja…tänk snart är hon här. Helt underbart ju!
    Extra kul att läsa när jag själv är gravid i vecka 9 😉
    Det är något magiskt det där med plus på stickan.

    Kramar <3

  13. Evelina 3 februari, 2015 on 19:17 Svara

    Hej!jag har en Fråga till: kommer du amma?

  14. Evelina 3 februari, 2015 on 19:17 Svara

    Hej!jag har en Fråga till: kommer du amma?

  15. Emilie 4 februari, 2015 on 09:13 Svara

    Hur kan man välja att länna en så liten bebis för att åka till NY? Jag menar inte att döma eller kränka. Men jag kan inte förstå det!

    • Evelina 4 februari, 2015 on 09:26 Svara

      Det behöver du inte heller 🙂 Vi vill gifta oss på vår dag, i NY och detta är enda året det funkar eftersom jag inte har skolan vilket jag kommer ha i flera år framöver efter detta året.

  16. Emilie 4 februari, 2015 on 09:13 Svara

    Hur kan man välja att länna en så liten bebis för att åka till NY? Jag menar inte att döma eller kränka. Men jag kan inte förstå det!

    • Evelina 4 februari, 2015 on 09:26 Svara

      Det behöver du inte heller 🙂 Vi vill gifta oss på vår dag, i NY och detta är enda året det funkar eftersom jag inte har skolan vilket jag kommer ha i flera år framöver efter detta året.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna