VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

TERMINSSLUT & VECKA 35

Dagen D är här, terminens sista tenta och min sista tenta innan ett uppehåll på ett år. Det är även en ny graviditetsvecka idag, vecka 35! Fortfarande lite tidigt för henne att komma ut, men eftersom längden på tiden jag får vara hemma med lilla I beror på när hon kommer ut får hon gärna komma ut tidigare än BF. Jag kan ju bara vara hemma till terminsstarten vårterminen 2016 innan pappa M tar över fram till sommarlovet.



vecka 34

På tisdag väntar nytt barnmorskebesök och det ska bli spännande att se om lilla damen har fixerat sig!


Läste nånting om att nu börjar kroppen producera oxytocin för att förbereda mamman inför förlossningen och livet som komma ska, och det kanske är därför jag de senaste dagarna faktiskt har börjat känna mig redo? Helt ärligt har jag inte gjort det innan, inte på samma sätt som med Elion. Nu har jag nog varit mer rädd för förändringen det innebär att få en bebis igen och mitt dåliga samvete är något jag kämpar med rätt så ofta, det liksom ligger där och gnager. Det dåliga samvetet för att I kommer vara hos mig alltid medan Elion inte kommer det. Är fruktansvärt rädd för att han ska känna sig utanför på något vis. Men vi har sagt att det är viktigt att vi fortsätter inkludera honom i allt som vi alltid gör, och att bara jag hittar på saker med honom och även att han och M fortsätter med sina stugutflykter och sådär.

Jag vet innerst inne att det kommer bli hur bra som helst. Jag älskar familjelivet och jag älskar att vi varit en familj sen start och nu ska få ännu en familjemedlem att älska. Det är barnen och vår framtid som varje dag har gett mig motivation till att klara skolan, skulle aldrig klarat det så bra utan allt fint stöd jag har fått (från ER också!) för visst har det varit kämpigt emellanåt med illamående, trötthet och yrsel. Att vara en gravid, arbetande student och mamma. Men såå värt det för jag känner att jag är på precis den väg jag vill vara!


IMG_9196.JPG

Tänk att vi från och med i morgon börjar vårt nya liv… Men först ska jag klara (!) dagens tenta och det känns skönt att ha lilla I med som lyckoamulett precis som de andra tentorna den här första terminen ;)…

KRAM

     ♥


Kommentarer


  1. Emma 18 januari, 2015 on 11:38 Svara

    Glöm inte att E har något som er nya bebis inte har. En F som bara är hans som ni nog i detta läget för E ska ses som något positivt. Och påtalas för E.

    LYCKA till med tentan!

    • Evelina 18 januari, 2015 on 12:23 Svara

      Ja det är sant :)… Kram!

  2. Annie 18 januari, 2015 on 12:12 Svara

    Hej, vart kommer den snygga bh-n ifrån?

    Lycka till med tentan!

    • Evelina 18 januari, 2015 on 12:24 Svara

      Det är en sån där mjuk grej utan byglar och foder som mer är som en top, köpt på lindex!
      Kram

  3. maria 18 januari, 2015 on 12:26 Svara

    Så fin du är 🙂 Stor lyckospark inför tentan!

  4. Sandra 18 januari, 2015 on 13:15 Svara

    Förstår du tänker så, men det är inte säkert att Elion känner så? Fast jag förstår verkligen det är jobbigt med samvetet, tanken på att skaffa ett syskon till min dotter (alltså med samma pappa) får mig att tveka också. Att vi inte har lika mycket tid att lägga på dottern. Så eventuella syskon får vänta. Vet inte ens om jag kan fler gånger med tanke på hur svårt det var innan.

    35+0 snittades jag, men dottern mådde inte så bra. Värmesäng (sondmatning i två veckor), noll i blodsocker så behövde sockerdropp.
    Så bra om tjejen väntar några veckor till 😉 fast vissa barn som ser världen v.35 mår bra också.

  5. Alexandra 18 januari, 2015 on 14:01 Svara

    Köpt en sådan soft-bh. Så skön! Behöver nog en till hehe

  6. J. 18 januari, 2015 on 14:04 Svara

    Jag tror faktiskt inte att Elion kommer tänka så… Fredrik är ju en jättebra pappa och tänk vad skönt att få komma dit och ha egentid?! Min kusin som är elva har en syster på fyra och i jul önskade han sig en systerfri dag… 😉 Det är ju stor åldersskillnad mellan dem så han är inte supernöjd alla gånger haha.

    Lycka till idag!

  7. Hanna 18 januari, 2015 on 14:09 Svara

    Hoppas att tentan går bra!

  8. Elina 18 januari, 2015 on 14:10 Svara

    Det bästa E kan få är ett syskon, så inget dåligt samvete nu 🙂 Men förstår vad du menar, jag väntar tredje och är rädd att mellanbarnet ska känna sig utbytt när lilla bebisen kommer. Hon har ju varit yngst och ”den lilla bebisen” i fem år och så blir hon storasyster! Men jag har fått tipset att involvera henne så mycket som möjligt i bebisbestyren så att hon känner sig viktig inte utbytt. Sen tänker jag också att ungarna får en till livslång vän som de kommer att ha nytta av även när jag och deras pappa är döda, hemsk men samtidigt betryggande tanke 🙂
    Lycka till på tentan!

  9. Cissi 18 januari, 2015 on 17:09 Svara

    Hoppas tentan gick bra och grattis till långledigheten 🙂 Du verkar så genomgo och klok så tror ni kommer klara det galant 🙂 Elion får ju göra massa kul med SIN pappa som inte lillasyster får 🙂
    Kramar

    • Karolin aka Mariette 18 januari, 2015 on 18:57 Svara

      Hon ÄR genomgo och klok <3

  10. EMELIECATRINE 18 januari, 2015 on 21:30 Svara

    Varje gång jag läser I så tänker jag ”Ilse”, undra om jag är helt ute och cyklar eller om det kan vara rätt. Har för mig att du skrev att det var lite ovanligt =) Är SÅ förväntansfull på eran lilla nya familjemedlem iaf. Har ju följt dig sedan du var gravid med Elion! Kan du tänka dig fler barn sedan? Stor kram

  11. Emelie 19 januari, 2015 on 08:45 Svara

    Det kommer gå så bra så Eve, det tror jag! Du verkar ha båda fötterna på jorden och så bra planerat osv. Och tänk att nu den här gången vet du ju vad du håller på med till skillnad från när man är en ny mamma, så jag tänker att du/ni kan spara tid genom det.
    Kom och tänka på en fråga när jag såg nedersta bilden, din tatuering som du har på sidan, blir den påverkad av graviditeten? Tänker om den töjs ut den med eller om den precis slipper det.
    Kram

    • Evelina 19 januari, 2015 on 08:58 Svara

      Tack söta du för dina ord!!
      Jag har tatueringar på båda sidorna men ingen påverkas av graviditeten skulle jag tro. Den ena sitter väldigt långt upp och den andra går nedåt på sidan men ändå inte på magen liksom. Vi får se helt enkelt 😉
      Kram!

  12. Sanna 21 januari, 2015 on 13:12 Svara

    Vart kommer din snygga BH ifrån? 🙂 Är på jakt efter en likande!

    Önskar dig en fin dag i snö-ovädret!

    KRAM

    • Evelina 21 januari, 2015 on 13:13 Svara

      Den är köpt på lindex, är en sån där soft utan byglar och inlägg. Superskön! Jag sover i såna till och med, får så ont i brösten annars ;)…

      Kram och detsamma!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna