VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Branäs 2014

IMG_0114

Bildbomb från Branäs kommer här! Vi bodde i Ski Lodgen precis nedanför backarna på ena sidan… På morgnarna vaknade vi till strålande solsken och åt sen frukost i vår lilla lägenhet innan vi gick ut i vackra vårvädret. Förrutom sista morgonen innan hemfärd, då åt vi frukost i restaurangen.

 

 IMG_0123

Haha alltså denna första morgon… Elion hade SÅÅÅ bråttom ut! Världens sötaste i sitt underställ från Mini a ture/Babyshop, hyrda hjälmen och skidglasögon han fått av M. Vi hyrde det mesta av utrustningen, och det stod och väntade på oss i ett skåp i Ski Lodgen. Längdskidorna hämtade vi ut och lämnade tillbaka efter vi använt dom dock, men det andra lämnade vi bara i skåpet/på rummet när det var dags att åka hem. Smidigt!

 

IMG_0125

Det blev att jag använde Ms korta skidor som han brukar ha för att trixa och sådär, men för mig var de bra för att de är enklare att åka med. Den här gången tyckte jag det var KUL att åka och jag vågade mig till och med på en ”riktig” backe som M kallar det när det inte är barnbacke haha. Vågar Elion så vågar jag tänkte jag (plus att jag såklart inte ville visa några nerver för honom)! And we did 😉 Är glad att jag gav det en chans till för den stukade foten i sälen kom ju emellan sist. Alltså det var galet varmt! Jag hade på mig den här tunnare dunjackan (Susy down jacket från ChillNorway) men fick ta av den och åka i bara underställströjan. M som alltid är varm till skillnad mot mig som alltid fryser hade nog helst åkt i shorts och tisha ;)…

 

IMG_0133

Denna rullift tränade han på att åka i själv, och sen nedför, innan han började ta barnbackarna på egen hand!

 

IMG_0135

Att Branäs är väldigt barnvänligt stämmer verkligen, hoppas vi kommer hit fler gånger!

 

  IMG_0140

IMG_0139

Eftersom jag hade fullt upp med mina egna ben och skidor var det M som åkte med Elion upp och ner

 

IMG_0143

Förväntansfull inför den ”riktiga” backen 😉

 

IMG_0148

  IMG_0183 IMG_0191

Efter lunch tog vi gondolliften upp till toppen där man såg ner åt båda hållen. Lite coolt tyckte vi att det är backar åt alla håll ut från berget, och stugor/lägenheter på två av sidorna. Ski Lodgen låg väldigt bra men den andra sidan var nog bättre barnbackar. Det var även på den sidan som längdspåren och hundspannet fanns.

 

  IMG_0204

Och skoterturen för barn! På lördag förmiddag var det dags för just det!

 

IMG_0217

IMG_0220

IMG_0223

Klart man måste krama björnen efteråt!

 

IMG_0229

Sen var det dags för längdskidor!

 

IMG_0232

IMG_0241

IMG_0258

IMG_0263

Vi lånade en pulka till Elion men med facit i hand skulle vi nog valt skidor till honom också och sen hållt oss till det korta spåret som var helt plant. Jag tyckte det var roligt så länge det var just plant men efter ett varv på ett längre spår tyckte inte Elion det var roligt att åka pulka mer så han och jag stannade och klappade hundarna medan M fick testa på ett varv utan pulkan. Elions fina mössa kommer från Ossoami!

IMG_0266

 

IMG_0268

Samma dag på eftermiddagen, efter solning på balkongen ville Elion åka mer slalom! Vi gick brevid och sen var vi fast tills solen försvann. Det var en liten kille som tyckte det var SÅ roligt att åka själv i knappliften och sen ner igen så han ville aldrig sluta haha… På kvällen väntade middag i restaurangen, där vi även åt lunch, smidigt med buffé mitt på dagen och mitt i aktiviteterna sådär! Och skönt att slippa laga och diska!

 

IMG_0273

IMG_0280

IMG_0282

IMG_0285

Dagen efter (söndagen) var det dags för hemfärd men vi hade bokat in oss på hundspann i sista sekund. Riktigt coolt! Jag testade ju på det för nån vecka sen här nere utan snö, men på snö var defintivit häftigare.

 

Bästa weekendresan med otroligt mycket kärlek, sol och semestermood och jag är så glad att jag fick åka med mina favoriter och att allt gick så smidigt och enkelt. Med bilresa, boende, aktiviteter och så vidare. Alla var glada och mådde bra! Lagom fyllda dagar och vi tog allt i lugn och ro. Det var ju vår första tripp tillsammans alla tre och varenda sekund kände jag sån tacksamhet för att det fungerar så bra mellan oss. Mellan M och Elion framför allt såklart, eftersom de inte har valt varandra på det sättet som jag och M har. Det är ju ingen självklarhet att de klickar, men det gör de verkligen och jag blir så rörd av att se hur fina de är med varandra. Älskar att se dom lyckliga tillsammans! Detta, semester med familjen är ju livet! Känns ljuvligt att veta att det är dags för nästa semester om endast dryga tre veckor… 😉
 

 

(I samarbete med Branäs)


Annons

Kommentarer


 1. DeMarkey - Liveyourdreams! 1 april, 2014 on 13:14 Svara

  Oj vad många bilder och oj vad mysigt och roligt ni verkar ha haft det. Jag gillar inte vinter men det ser väldigt mysigt ut ändå!

 2. Linda 1 april, 2014 on 16:35 Svara

  Åh så härliga bilder! Det är tydligt att ni hade det riktigt mysigt där uppe :)

 3. linda 1 april, 2014 on 17:56 Svara

  Åh så härligt det ser ut! Blev ni på något sätt ”sponsrade” av branäs skidanläggning med resan?

  • Evelina 2 april, 2014 on 17:41 Svara

   Vi fick en del av resan och det är vi så otroligt tacksamma för eftersom det annars hade varit en resa jag inte hade kunnat prioritera nu i och med min arbetssituation. Men jag skulle aldrig skriva bra om något jag inte tycker är bra, så allt positivt jag tyckt om Branäs hade jag självklart skrivit oavsett.

   Kram!

 4. Det ser och låter alldeles underbart! :)

 5. Martina 2 april, 2014 on 10:04 Svara

  Tänk att du skulle gilla skidresor

 6. petra 2 april, 2014 on 10:28 Svara

  så kul att få se dina fina bilder speciellt när man nyligen varit där själv med fam på sportlov.kram o ha en toppedag.

 7. Martina 2 april, 2014 on 10:48 Svara

  Redigerade du min kommentar eller kom bara halva med?!

  • Evelina 2 april, 2014 on 12:13 Svara

   Den försvann nog! 😉

 8. Martina 2 april, 2014 on 12:14 Svara

  Konstigt

 9. Martina 2 april, 2014 on 12:16 Svara

  Nu kom ju bara första ordet med… Skumt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna