VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

April april din dumma sill

IMG_9112

IMG_9108

Rubriken ovan ville Elion ringa och säga till mig tidigare i morse haha… Han är VÄLDIGT mycket för rim den killen. Heela tiden rimmar han. Helgens bästa var ”mamma är bäst, Mange luktar häst” ;).

Idag är det vårsol igen och det är ju bara för härligt att vara ledig då! Jag är anställd veckan ut så det är först nästa vecka jag är arbetssökande. Men det finns ju att göra när man är ledig! Igår satt jag inte still många minuter (jo i frisörstorlen vilket var lovely) och idag har jag redan hunnit med städning av golv och toalett. Ska ut på prommis nu och besöka banken på vägen för att kolla läget. Sen är det stolslipning på schemat! Har ju massa stolar kvar att slipa och måla. Och fönster som borde (läs måste) putsas. Och senare i eftermiddag hämtar vi Elion och åker ut till trädgårdshandel för att kolla på träd till stugan. Sen måste jag nog försöka lära mig att göra ingenting ibland också… Återhämta mig och andas! Men det kommer nog av sig självt nu när värmen snart är här och man kan vara ute mer och mer och bara sitta och njuta i solens strålar.

Ni var ju fantastiskt duktiga på att gissa vad det är jag har tänkt plugga om det nu blir så. Socionom är det rätta svaret! Jag är inte sån som söker förstahandsval, andrahandsval etc, för mig är det lite allt eller inget. Men barnmorska och nån form av lärare/fritidspedagog är också bra gissningar! Barnmorska hade jag lätt velat vara om jag inte varit så rädd för blod, nålar etc, etc. Det är liksom delen att få möta bebisen jag gillar bara haha. Att plugga och jobba med enbart ekonomi är nog inte min grej, även om siffror i arbetsuppgifterna gärna får finnas till viss del. Varför socionom då? Som ni också har gissat skulle jag gärna rikta in mig på barn och ungdomar, målet är nog allra helst kurator. Jag vill förändra och förbättra livet för de som känner sig vilsna och ensamma, förändra världen lite. Jag har som ni vet en del erfarenhet av socialtjänst som inte gör tillräckligt och jag anser att det behövs fler människor som verkligen bryr sig där. Att gå den utbildningen tidigare än nu hade nog inte varit bra med tanke på att jag kanske varit för färgad av mina erfarenheter. Nu skulle jag göra det för att jag vet vad det betyder att ha en person som finns där på riktigt om så bara för att lyssna, och jag vill gärna vara den personen för andra. Sen känner jag att det är viktigt för mig att välja en bred utbildning som förhoppningsvis gör att jag kan gå många olika vägar och vara på många olika sorters arbetsplatser om jag sen skulle vilja det. Jag är ju rätt rastlös av mig och därför känner jag att jag om jag ska våga chansa på en utbildning igen vill att den ska kunna innebära många möjligheter, i olika riktningar.

KRAM


Kommentarer


  1. Tilda 1 april, 2014 on 08:51 Svara

    Vad roligt, tror socionom programmet är helt rätt för dig. Du kan ju kolla tidigare intagningspoäng på det programmet på den skolan du sökt för att ta reda på möjligheterna att komma in 🙂 Håller tummarna för dig.

    Kram

  2. Agneta 1 april, 2014 on 08:53 Svara

    Lycka till med utbildningen! Du kommer bli den bästa! Kram till dig!

  3. Nana 1 april, 2014 on 09:09 Svara

    Åh så spännande med studier! Håller tummarna!

  4. maria 1 april, 2014 on 09:28 Svara

    Jag tror verkligen du blir en bra socionom! Att ha egna erfarenheter och därför kunna se om något behöver förändras inom systemet måste vara en bonus (ursäkta att jag använder ordet bonus i samband med dina erfarenheter här, hoppas du inte missförstår). Kan tänka mig att det inte är så många i sådana samtal som verkligen kan förstå en på den nivån så att säga.
    Nu flummar jag lite, det jag vill säga är att jag tror det är en yrkesbana som blir toppen för dig! 🙂 Stor lyckospark i baken att allt går vägen med planerna!
    Ha en riktigt fin dag i vårsolen!

  5. Lisa 1 april, 2014 on 09:38 Svara

    Kommer att passa dig som handen i handsken! HEJA DIG BIG TIMES! Hjärta.

  6. DeMarkey - Liveyourdreams! 1 april, 2014 on 10:09 Svara

    Fan vad du är bra! Du är en sån bra och stark tjej Evelina. Tänk att jag misstänkte något om barn och så, för det passar verkligen dig. Jag har själv tänkt på den utbilden så många gånger men oj vad feg jag är, vågar inte av rädsla att inte förstå, tröttna och hoppa av .. och därmed slösat bort pengar, tid och energi som också drabbar familjelivet. Fasen, ska jag se detta som ett tecken på att det va det jag skulle ta.. ska jag följa med på din våg av kraft?

    Ja ja, lycka till och hoppas hoppas verkligen att du kommer in fina fina du!

  7. Dagny 1 april, 2014 on 10:56 Svara

    Ska du söka nu till hösten? Jag har sökt 😉

    • Evelina 1 april, 2014 on 12:03 Svara

      Japp har också sökt nu till hösten 🙂
      Har du sökt hit eller till Växjö??

  8. På Selmas gata 1 april, 2014 on 11:36 Svara

    Jag är övertygad om att du med dina erfarenheter skulle vara en tillgång och jag håller mina tummar för att du ska komma in! Ett tips är ju att göra högskoleprovet (ja, nu i vår är det ju lite sent, men det går ju även i höst) om man vill förbättra sina chanser. Jag tror absolut att det är en fördel att vänta några år som du gjort, då har man hunnit jobba lite, få fundera på vad man vill göra, etc. Jag kan önska att jag väntat lite… Lycka till! Kram/tanja

    • Evelina 1 april, 2014 on 12:03 Svara

      Tack alla fina ni!! Som ni peppar :)!!
      Jag är inte speciellt orolig för mina betyg, tror att de kommer ta mig in, men jag vet inte helt hundra på hur jag kommer känna när det i så fall är dags att starta… Om det kommer kännas rätt då? Men mest är det nog bara att jag är lite rädd för att misslyckas men samtidigt måste man ju våga!

      Kramar

  9. emma 1 april, 2014 on 13:50 Svara

    Kul med studier, det är roligt att plugga. Jag blev färdig SSK i somras och de tre åren jag plugga var riktigt roliga kändes enbart som ett par månader hade gått när jag var klar. Då trivs man, trivs jättebra på jobbet med. Varje dag innehåller inte blod och nålar. Är nålrädd själv men har inga problem att ta prover eller sätta nålar på andra.

  10. J. 1 april, 2014 on 14:09 Svara

    Åh vad kul Evelina! Heja heja. 🙂
    Socionom är något jag ibland också funderar på, jag precis som du gillar att hjälpa, lyssna och vill förbättra. Dock är jag inte riktigt med på hur hela systemet med socialen ser ut, hur dåligt de faktiskt hjälper i många situationer och vet inte riktigt om jag vill jobba för något jag i grunden inte håller med om. MEN, man som ensam kan inte göra allt men däremot något! Att det finns dem som verkligen brinner för sitt yrke gör ju att i alla fall några får den hjälp de behöver och det om något är ju att förbättra.

    Och det här med att plugga efter man är så van vid att jobba… speciellt när man pluggar för att BLI något och inte bara en grundläggande gymnasieutbildning. Klart det kommer kännas ovant men är det kul är det också rätt! Det går ju upp och ner för alla men finns viljan, vilket jag verkligen tror att den gör hos dig, går det. Du verkar ju dessutom ha världens finaste familj och vänner vid din sida och det underlättar!

    Lång kommentar haha, men jag är själv lite sådär förvirrad just nu(vilket kanske är normalt när man är 20, snart 21, haha) men i värsta fall kan man ju alltid hoppa av och det enligt mig är inte ett misslyckande, tvärtom. Man insåg att det inte var rätt och det är väl mer ett lyckande, man vågade hoppa av och det är modigt, man har fått lite mer erfarenhet vilket aldrig är fel och man kan stryka ännu ett yrke på listan som man vet inte passar en. 🙂

  11. Stina 1 april, 2014 on 14:29 Svara

    Tror du kommer passa perfekt som socionom! Är själv utbildad socionom sedan några år tillbaka, läste programmet i Örebro. Har du några frågor om utbildningen eller om själva jobbet är det bara att du mailar! Ha en fortsatt härlig 1 april!

    Stina

  12. Izabella 1 april, 2014 on 15:10 Svara

    Jag ska också läsa socionom till hösten!!! 😀

  13. alexandra 1 april, 2014 on 18:30 Svara

    Jag är socionom och det är en av de bästa valen jag har gjort! Det är precis som du skriver en mycket bred utbildning som också ger arbete! Så ett både roligt, spännande och smart val av yrke. Det är oerhört givande och man kan också om man vill vidareutbilda sig med denna utbildning i botten. Har arbetat inom socialtjänsten med just barn och ungdomar. Det är idag väldigt tufft, arbetsbelastning främst inom de flesta kommunen skulle jag tro. Detta ledde till att jag sa upp mig och fick direkt ett nytt fast jobb inom en statlig myndighet. Också utredningsarbete, vilket jag trivs med. Vad min ”dröm” är, har varierat hela tiden…men att arbeta och prata med människor är ju A och O. Du kommer bli en fantastisk socionom och jag håller tummarna att du kommer in! (vilket jag tror att du gör)

  14. Rebecka 1 april, 2014 on 22:45 Svara

    Jag tror också att du kommer att bli en väldigt bra socionom 🙂 som du själv skriver är det alltid bra att ha erfarenheter men att det inte ska vara ”pågående”. Är själv socionom och jobbar inom socialtjänsten (försörjningsstöd). Det är tufft men samtidigt ett fantastiskt jobb och trots hög arbetsbelastning stortrivs jag 🙂

  15. Mia 2 april, 2014 on 18:16 Svara

    Lycka till med studierna! 🙂 Jag har själv pluggat socionom och blev färdig i januari. Min dröm är att joba med barn/unga på socialtjänsten, men just nu är jag som biståndshandläggare på soc och trivs superbra!! 🙂

  16. Malin 3 april, 2014 on 10:53 Svara

    Jag tror du kommer att passa super bra som socionom 😀 Jag läser socionomprogrammet, och en del dagar funderar jag vad tusan jag har gett mig in på.. Men dom tankarna brukar gå över ganska fort när jag kommer på varför jag gör det 🙂 Det är en utbildning som får en att rannsaka sig själv och kan vara ganska psykisk jobbig eftersom det är känsliga områden, men jag ångrar mig inte ett dugg även om man kan tvivla på sig själv ibland 🙂

  17. Dagny 4 april, 2014 on 06:46 Svara

    Jag har sökt både till jkpg och Växjö 🙂

  18. Anette 8 april, 2014 on 09:36 Svara

    Så kul med socionom! Är ju det jag kommer ihåg att du pratade om när du bodde i Ryd 😉

    Stort lycka till!!!

    KRAM

  19. Elin 18 april, 2014 on 03:37 Svara

    Jag började studera till socionom i höstas och jag är så glad över att jag tog det valet. Det är en intressant utbildning och nästan varje dag kommer jag på någon ny inriktning man kan arbeta inom som socionom. Just variationen är ju ett stort plus. Lycka till med antagningen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna