VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Sommareftermiddag

Jag fick bästa sällskapet i solstolen brevid idag på eftermiddagen, finaste Veronica och jag satt och pratade om allt och inget medan killarna sov i vagnarna. Sen vaknade Jastin av Elions hostande lite för tidigt och när sömntutan till slut vaknade lekte vi ute en stund innan de gick hem för middagsfix. Som vi också ska starta med nu!


Veronica är så brun och fin…

Jag som inte solat på två somrar blir mest röd haha… På näsan har jag fråknar året runt men nu ploppar de upp på både kinder och i pannan. Är alldeles glansig av solskyddet som jag ska vara noga med i sommar, på hela kroppen och inte bara ansiktet som idag.

Hur gör ni med solskydd på era små? Jag hör olika överallt, vissa säger att man inte ska ha det på små barn andra säger att det är ok om de är över 1 eller 2 år… Vi kommer ha skyddande kläder i den mån det går men det blir även solskydd denna sommaren!


Kommentarer


  1. Charlotte 28 april, 2011 on 16:53 Svara

    Du ska absolut köra solskydd! Mer skadligt att få hudcancer än att ha solkräm på sig…
    Kan rekommendera en jag hittade på Life (naturapoteket), lite dyrare, men UTAN massa gifter, parabener och andra onödiga ämnen. Smeta på! 🙂

  2. Annika 28 april, 2011 on 17:03 Svara

    Det är stor skillnad pa solkräm och solkräm, här finns lite mer fakta
    http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article10459574.ab

    Dock smörjer jag inte in Isabella med solkräm, eftersom hon är sa pass liten och inte är lämpligt att hon vistas i direkt solljus ända= onödig med solkräm när man ända sitter i skugga. Tänk dock pa att vissa parasoller och sant släpper igenom solen ända. Alex far lite granna, men da med speciell kräm, utan en massa "skit" i det.

  3. Min dotter ca 20 mån har solhatt och solskydd och det körde jag på även förra sommaren. Den stora tjejen som är 6 år har bara solskydd keps ibland. Lillkillen ligger oftast helt skyddad i vagnen men skulle de finnans en risk att han får solen på sig så är det solhatt för hans del,honom smörjer jag inte och kommer inte göra denna sommar heller utan han få vara i skuggan och ha solhatt istället! Kram

  4. Cicci - Mamma till lilla J 28 april, 2011 on 17:10 Svara

    Precis så kör vi också.. tunna skyddande kläder så gott som går.. men vid klänning eller tshirt SÅKLART solkydd! :o)

    Vad mysigt det ser ut i solen hos er!

    KRAMAR

  5. Min dotter som har albinism tål inte solen.
    Hudläkaren har sagt att det är skyddande kläder som gäller men ÄVEN solskydd.

    De bästa finns att köpa på apoteket.
    Nu använder hon 50.

    Barn under 1 ska inte vistas i solen alls så det är väl därför som de säger att man inte ska ha solskydd på dom, men eftersom solens strålar kommer in under t.ex keps så är det självklart de ska ha solskydd.

  6. Anonym 28 april, 2011 on 17:51 Svara

    kom på att jag har följt dig sedan tidig vår 2008. Va tiden går snabbt=O

  7. Elin Gabriella - Mops & chihuahua 28 april, 2011 on 17:51 Svara

    Åååh så mysigt 🙂 Fina brillor du har!

  8. Denise 28 april, 2011 on 18:18 Svara

    Du var ju ganska brun du med! Själv ser man ut som en pepparkaka utan att ens ha behövt sola. haha 😉

  9. Min syster har alltid smörjt sin pojke så länge jag kan minnas. Bättre o smörja än o inte göra det. Man vet ju hur jobbigt det är o vara bränd 🙂

    Men såg den där badbyxgrejen du hade köpt, de sägs vara otroligt bra och täckande 🙂

  10. Anonym 28 april, 2011 on 19:20 Svara

    solen tar på en även om man sitter i skuggan. Så solkräm till de små även när de är i skuggan borde ju vara ett måste?

  11. Frida 28 april, 2011 on 19:50 Svara

    Här uppe i Kiruna har det inte hunnit bli så mycket vår/sommar än men solen reflekteras väldigt starkt i snön och ozonskiktet är tunnt i år så jag har smort in det som inte täcks av kläderna (ansiktet alltså :P) på dottern när vi varit ute. Till sommarn kommer jag definitivt att smörja in hela henne när vi vistas i solen. Som någon skrev tidigare, det är farligare med hudcancer än med solkräm…

  12. Anonym 28 april, 2011 on 21:49 Svara

    Min mamma är bvcsköterska och säger att det går alldeles utmärkt att smörja ett barn som är över 1år 🙂

    Ha en fin resa:)

  13. Gee 28 april, 2011 on 22:27 Svara

    HELT omöjligt att helt undvika solen. I alla fall i min värld.

    När Simon var under 1 år smörjde jag med fysikaliskt filter (SPF30) som finns på Apoteket (ej kemiskt filter som tas upp av kroppen). Nu på våren smörjer jag med den men i sommar kommer jag köra med Kids SPF50. Jag smörjer allt som kläderna inte täcker och nu på våren/försommaren när han inte har solmössa än, utan bara keps, så är det viktigt att komma ihåg att smörja öronen.

    Självklart har han solskyddsdräkt med SPF50+ på stranden/i poolen, men i övrigt t-shirt o shorts om det är sol.

    I vagnen använder jag solskyddet cloudy och på utlandssemestrar är jag noga med att ha fuktade, svala handdukar i närheten hela tiden, men det är ju mest för värmen, inte solen.

  14. Catrin 29 april, 2011 on 09:39 Svara

    När vi var i thailand i vintras så använde vi så gått det gick uvkläder. Och där det inte täckte i tex ansiktet och fötter/händer så hade vi solkräm. Kommer göra samma hemma i sverige i sommar. Där kläder inte täcker smörjer vi med solkräm. Dock så ska man inte ha solkräm på barn under 1 år. Finns så mycket dåliga ämnen i solkräm. Vi kommer ha en liten i sommar och hon får ligga under ett uv-paraply. Dock inte så svårt eftersom hon kommer vara mini (är inte född ännu). När min son var under 1 år så skyddade vi kroppen med tunna lång armade bomullskläder osv. Det funkade jätte bra.

    Ett tips är att köpa en uv-keps om ni inte har det. Och SOLGLASÖGON. Man får inte glömma ögonen!

  15. Fia 30 april, 2011 on 22:40 Svara

    Våra små är ju lika gamla och jag har tänkt exakt samma tanke i dagarna så det var bra att du tog upp frågan! jag kommer att smörja in Elin, o kommer att köpa krämen på Apoteket. Men hålla henne i skuggan så gott det går ändå. Solglasögon till små skulle jag vilja veta vart man hittar? De på H&M till exempel kan ju omöjligt vara bra med rätt skydd osv eller?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna