VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Mer frukt & grönt!

Hej mitt i lunchen!

Jag väntar på att makaronerna ska koka färdigt, E sitter redan och äter brevid mig. Rester är ju bara för bra när man är iväg och kommer hem och inte hinner laga mat! Men makaronerna räckte inte riktigt så då väntar jag såklart :-). Fast jag ska faktiskt äta mest kokta grönsaker till. Försöker vara lite nyttig i alla fall. Köpte massa frukt igår och det hjälper ganska bra mot godissuget. Visst är det socker i frukt också men det är väldigt stor skillnad på fruktsocker och vanligt socker. Hellre ett päron än en påse godis liksom.

Sen ska vi ut i solen, härligt värre! Vilken extra lyx det blir att vara föräldraledig på vår och sommar :-)…


Kommentarer


  1. sofia 28 april, 2011 on 12:42 Svara

    Hej!
    Gör ett avbrott mitt i flyttpackningen och besöker din blogg istället! Blir alltid på så bra humör när jag läser dina inlägg! 🙂
    Men nu åter till mina kartonger!
    kram kram!

  2. roxanna - kamp efter cancern 28 april, 2011 on 13:04 Svara

    Nu var det länge sedan jag tittade in hos dig.
    har haft det rätt jobbigt :/
    hoppas ni mår bra
    tusen kramar

  3. Therese 28 april, 2011 on 13:07 Svara

    Åhh vill oxå ut och sola, men hann med 10 min ialla fall på lunchen..;)

  4. ja det är härligt med föräldraledighet på våren och sommaren…. jag sitter på jobbet just nu! men ska gå ut sen när min rast är klar. fördelen med förskolläraryrket är att man får vara ute mycket.

    hoppas ni får en fortsatt bra dag!

  5. Helena - mamma till Alexander 28 april, 2011 on 13:17 Svara

    Ja visst är det lyxigt! Sitter inne just nu för lilleman sover i sin säng, men sen bär det av utåt igen. Vi har dock lite blåsigt idag men solen skiner och det är härligt!
    Kram

  6. Angelica 28 april, 2011 on 14:23 Svara

    Älskar både grönsaker och frukt! Jag mår mycket bättre av fruktsocker än vanligt socker (tyvärr frossar jag i båda :)) Speciellt nu när man har så otroligt mycket godis i och med påsken och jag kan ju inte låta bli att norpa från skålen.. Noll kontroll när de kommer till den biten..

  7. Cissi 28 april, 2011 on 15:07 Svara

    Visst är det! Har massa dagar kvar så tänkt att låta dottern sluta på dagis redan i juli och sen vara ledig 2 månader medan jag är mammaledig innan hon börjar på nytt dagis i höst! Längtar verkligen!

  8. Elin Gabriella - Mops & chihuahua 28 april, 2011 on 16:34 Svara

    Vackra du 🙂

  9. sandra 28 april, 2011 on 16:46 Svara

    Du är så fin 🙂 kram

  10. Ina 28 april, 2011 on 18:12 Svara

    Jag fick akut sockersug igår så jag mosade en banan och rörde ner kakao. Inget tillsatt socker iaf! Har ett recept på en "chokladpudding" där man mixar en avokado och en banan med en msk kakao. Supergott och kakao ska ju vara nyttigt har jag hört 🙂 Sen nyår äter jag bara socker på helgerna (och inte var fjärde helg som råkar vara i helgen) och det är så mycket godare att äta godis om man inte har ätit på en hel vecka 🙂
    Kram!

  11. isabella - mama till Eira 28 april, 2011 on 19:59 Svara

    ja nu är det verkligen skönt att vara mammaledig!
    kommer vara mammaledig nästa sommar också. 🙂 Blir ju klar med skolan om ett år och istället för att söka sommarjobb så ska jag vara ledig med Eira. Tanken är ju att jag ska börja jobba som förskollärare efter den sommaren… iiiiihhhhh..

  12. erika 28 april, 2011 on 21:25 Svara

    Hej! Det är ingen egentlig skillnad mellan vad fruktsocker gör mot kroppen och vad vanligt socker gör mot kroppen. Det som är skillnad mellan att äta gpdis och äta ett päron är att du får i dig mindre onyttiga tillsatser, fetter och annat skit när du äter ett päron. Dessutom innehåller päron fibrer som är positivt för mycket i din kropp, och godis innehåller inget fiber alls.
    Bästa sättet att hålla sötsuget borta är att hålla blodsockret på en jämn balans hela dagen genom mellanmål och mycket proteiner till varje måltid-och undvika sockerruscher helt.
    Coolt att du har så snygg kropp fast du äter så lyxigt 😉

  13. Sofie 28 april, 2011 on 21:57 Svara

    Såklart det är mycket bättre att äta ett päron än godis! 🙂 Frukt är ju nyttigt

  14. Jessica 29 april, 2011 on 07:49 Svara

    Haha någon som skrev "coolt att du har snygg kropp fast du äter så lyxigt" vet inte om jag kallar frukt lyxigt. Man får i sig tillräckligt med kolhydrater genom att ta bort pasta, ris, potatis och bröd. Alla stärkelserika livsmedel och istället fokusera på grönsaker till, fett och protein. SLipper du ens bli sugen på frukt. För om det är som du säger att du bara äter det för att inte äta godis så är det något fel med din kost. Ät avokado, keso, kesella och varma bär, yoghurt + nötter m.m finns massa goda ENKLA mellanmål som inte är en massa kolhydrater (stärkelse = höjer blodsockret)!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna