VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

NÅGRA BILDER FRÅN VILLAN

Inlägget är i samarbete med Moank

 

Det är redan över en månad sedan vi blev med villa, hur det ens är möjligt att tiden går så snabbt!? Jag lovar att ni kommer få vara med på förändringsresan och tro mig – förändring kommer det att bli. En del tycker nog att vi är lite knäppa som har köpt ett sånt här mastondontprojekt, men vi ser potetnialen bortom det ruckel huset är nu och har Gert Wingårds motto som ledord när vi tänker fastigheter – läge, läge och läge. Vissa dagar känner jag mig dock inte lika kaxig, och funderar på vad tusan vi har gett oss in på…

 

Jag och min kära man har även den här månaden lärt oss att ordet skilsmässoprojekt har olika innebörder för oss. För Mange betyder det ett renoveringsobjekt á la radhuset. Det hade blivit en galet intensiv renovering på cirka ett halvår, nästan så pass intensiv att vi knappt skulle se Mange under den perioden. Anledningen till att det skulle bli så intensivt är för att det vi planerade med utbygge och nästan alla steg av renoveringen skulle behöva göras på en och gång vilket innebär att vi skulle behöva anlita en del hjälp. Min definition av skilsmässoprojekt är nog ändå exakt precis det objektet vi har köpt haha. Det innebär renovering under flera års tid och att man i perioder också får bo i det på ett annat sätt. Men, vi kan göra allt själva, eftersom det går att göra mer steg för steg. Alternativ ett, snabbt och fint direkt passar min personlighet bättre haha. Samtidigt förstår jag ju Mange också som dessutom sa (innan vi köpte villan och vägde för- och nackdelar mot varandra) att han är osäker på om han (hans kropp, han har diskbråck) skulle orka med en sån stor och intensiv renovering som radhuset hade inneburit för oss. Då kände jag ändå att villan känns mer hållbart.

 

img_6243.jpg

Ett av husets guldkorn är den här öppna spisen, som är öppen från två håll.

 

Vad sägs föresten om en grön heltäckningsmatta från 1970-talet som ni kan skymta här? Och vad sägs om att Mange först inte alls förstod att vi inte kan ha kvar den ens ett litet tag? Haha jag höll på att smälla av, finns inte att jag bor med den mattan i huset. Så det kommer bli att jag får ansvar för att riva ut och lägga ett nytt provisoriskt klickgolv där. Jag har aldrig lagt golv innan men antar utmaningen och har hittat en kompanjon i världens bästa Karro. Mange kommer vara fullt upptagen med att riva ut sovrum och renovera dom (fyra stycken). Så glad och tacksam för att vi har nära och kära som vill hjälpa oss!! Våra pappor har redan lovat att hjälpa till med att lägga om taket, och svärmor vet jag kommer hjälpa oss med de små. För att det här projektet ska vara hållbart även för vårt äktenskap tror jag det är viktigt att vi vågar be om hjälp OCH ta emot hjälp när den erbjuds. Vi vill ju att detta ska vara ett hem där våra barn firar studenter, där vi bor när vi är gamla och barnbarnen sover över, där vi når de drömmar vi har för inte bara hus utan även trädgård.

 

Provisoriskt golv blir det för övrigt på grund av att det nästa höst någon gång kommer att bli kök och matplats i just det rummet. Nästa sommar blir det takläggning och i samband med det kommer vi att öppna upp till nock i det rummet. Då kommer även murstocken komma fram ännu mer. Tror det blir helt galet bra, helt klart husets framtida pärla.

 

img_6151.jpg

Vad sägs om nuvarande köket då?? Det kommer att delas upp, redan nu till hösten blir det ett sovrum istället för matplats och köket som då blir väldigt pluttigt är alltså bara tills nästa höst när det kommer flytta till det som blir kombinerad kök och matplats. Istället blir det kontor i nuvarande köket. Ja ni ser ju hur mycket det är att göra…

 
img_6247.jpg

Huset byggdes 1962 och sedan dess har ingenting hänt. Ändå lite coolt! Och verkligen sista chansen på vår (kommande) gatan till en så galet bra investering, eftersom vi har möjligheten och kunskapen till att anta ett totalt renoveringsobjekt och göra i princip allt själva 🙂

 

Vi har haft tur med bra fastighetsinvesteringar och vår magkänsla (samt koll på vad villan är värderat till i toppskick) gör att vi känner att vi gjort en bra investering även nu. Dessutom blev det nästan plus minus noll med köp och försäljning för oss, vi gav bara 25 000 mer för villan än vad vi fick för radhuset. Det känns skönt att behålla vår månadskostnad även om vi flyttar till villa. Däremot ska vi låna upp liiite för att inte behöva stå still med stora renoveringar som tak och kök, tillräckligt för att vi kan hålla den renoveringen flytande. Annars kommer vi spara ihop till allt, men när det blir så stora kostnader på en och samma gång behöver vi en liten pengaskjuts. Inlägget är som ni såg i början i samarbete med Moank, där man kan göra tillfälliga renoveringslån, eller baka ihop olika smålån, med Moank lånet. Jag är inte för att låna pengar om man verkligen inte måste och vi har därför enbart huslån. Just fastigheter och att renovera är ändå något som gör att värdet på huset ökar och räntan på lånet kan därmed bli mer än kompenserad.

 

 


Kommentarer


 1. Lina 1 juli, 2020 on 17:26 Svara

  Så kul att se lite bilder! Ja, vilket projekt ni skaffat er ? men kan erkänna att jag är lite avis, att renovera är ju bland det roligaste som finns ?

 2. Milla 2 juli, 2020 on 09:45 Svara

  Wow så spejsat med 60tal. Ska bli så kul o följa er resa.

 3. C 3 juli, 2020 on 06:52 Svara

  Kul att få se bilder. Vårat hus såg också ut typ så , ingenting gjort sen det byggdes på 70-talet ?. Det blev en helrenovering , eftersom ingen av oss är speciellt händiga så gjorde vi inte det själva utan en byggfirma som var där i ca 2 1/2 månad innan vi flyttade in ? Önskar att jag hade en Mange som kunde fixa det mesta ?

  • Evelina 3 juli, 2020 on 07:56 Svara

   Ändå skönt att få fixat av andra går ju oftast lite snabbare när en byggfirma får jobba på! ? Men såklart också helt fantastiskt lyxigt med en man som kan ”allt” ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna