VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

OCH JAG SOM BRUKAR VARA DEN SOM PLANERAR FÖRST…

Känslan när en jobbig känsla förvandlas till glädje, den är härlig! De senaste dagarna har haft ångest över stundande b-uppsats och indirekt även över c-uppsatsen som i och för sig är ett år bort. Det började när jag frågade min vän i klassen om vi skulle skriva b-uppsatsen och hon svarar att hon redan har bestämt med en annan tjej, att de gjorde det redan första terminen. Say what!?? Tydligen har flera redan gjort det. Jag kom ju in i termin 2 i den här klassen som är ganska grupperad och och har inte tänkt på det speciellt mycket förrän nu när det är några veckor bort. Ångesten bottnade i rädslan att hamna tillsammans med den som ”blir över” som då kanske inte alls är någon jag klaffar med ifall ”alla” redan bestämt. Frågade i alla fall en annan tjej (efter att ha tänkt igenom vad jag vill ha i min skrivkompanjon) och även hon hade redan pratat med någon om uppsatsen men inte bestämt något, så det blev bestämt att vi kör. SÅ skönt att kunna släppa det och veta att det kommer bli en bra uppsats. Anledningen till att jag även skrev c-uppsatsen är ju att ifall det fungerar bra nu blir det säkert mest troligt att vi skriver den tillsammans också.
 

På väg hem från högskolan. Eller ska man säga universitetet nu kanske när högskolan har bytt namn till Jönköping University? Ser ni regnbågen? Den ser ut att sluta hemma hos oss…

 

Det blev en långpromenad och det gick bra med höften. Mange slutade lagom tills jag skulle hem så han hämtade upp mig och så hämtade vi Elion tillsammans och åkte sen hem till svärmor där minisarna var.

 

Sen åkte jag vidare till invigningen av den nya delen på A6. Alltså åhh vad fint! Känslan var lite Nordstan, alltså större, och det gillar jag. Trivs väldigt bra med att bo i en stad som hela tiden expanderar och blir större :). Skulle bara lämna tillbaka några grejer på Kappahl men de hade 25% på hela köpet så det slutade ju inte direkt plus på kortet hehe.

 

Nu är de stora killarna på hockey med en granne. Jag nattade Idun och Aston och låg kvar nästan en timme efter de somnat. Det var det mysigaste på länge, att bara ligga och lyssna på deras andetag och känna värmen från deras små kroppar. När jag eller Mange är ensam hemma brukar vi söva dom båda i vår säng. Jag låg och kollade efter klänningar till systers bröllop igen, är inne på marinblått. Gärna lite ärm också men det verkar det inte finnas så mycket av.

 


Kommentarer


 1. Emma 26 oktober, 2017 on 20:34 Svara

  Usch, minns tillbaka till min egen utbildning med fasa när det skriver om det här. Jag var precis just den som ”blev över” och de två andra som också ”blev över” ville inte vara med mig så det slutade med att jag fick skriva själv. 🙁 (Både b- och c-uppsatsen skrev jag själv.) Jag får ont i magen bara jag tänker på mina uppsatser för det är verkligen inget jag är stolt över: istället för att glädjas över att snart vara klar med utbildningen återupplevde jag högstadiet på nytt, kan man säga. Hemskt! Jag genomled arbetet och blev efter mycket om och men godkänd på första uppsatsen (min examinator och handledare var inte riktigt överens, kan man säga: examinatorn talade om för mig att jodå, om jag skulle bli journalist så var det väl bra skrivet, men lärare skulle jag aldrig kunna bli. Handledaren å andra sidan menade på att en b-uppsats ska vara förståelig för alla, för den skrivs på en grundläggande nivå…) Ja. Hrm.

  Men du verkar ju vara en fena på allt du gör så jag tror (och hoppas!) att ditt kommer att gå tusen gånger bättre! 🙂 Lycka till!

  P.S. Jobbar som F-3-lärare idag, trivs hur bra som helst och har förträngt båda mina uppsatser. De har aldrig hänt! 😉

  • Evelina 26 oktober, 2017 on 22:14 Svara

   Nejmen fyyy! Vad dålig stil att du fick vara själv! För oss gäller det två eller tre, om det är ojämnt tal i klassen. BRA kämpat men jag förstår att det blev en dålig känsla över hela grejen med uppsatsen. Det är ju stora uppsatser att skriva… Att ha någon att bolla med är väl lite halva grejen kan jag tycka, det gör man ju oftast även ute på arbetsplatsen om man skriver stora utredningar etc. Och knepigt att få så mixade signaler från läraren…. Och att klanka ner på dig sådär var ju INTE ok!! Tror du är en superbra lärare trots detta och vet du… Man får sopa vissa saker under mattan – acceptera och gå vidare är helt rätt. Massa kramar <3

 2. Elina 26 oktober, 2017 on 22:27 Svara

  Vi fick skriva själva om vi ville så jag valde faktiskt det till slut. Hade en kompis att skriva med men kände att jag ville ha full kontroll då vi var mitt i husbygget (inte ens flyttat in alltså). Vi skrev båda två enskilt och fick två A! ✌️Vänner än idag också ?

 3. Elma 26 oktober, 2017 on 23:21 Svara

  Ett tips är märket Chi Chi London, säljs bland annat på Zalando. Fantastiska klänningar till bra priset, finns så fina i spec blått med ärm 🙂

  • Evelina 27 oktober, 2017 on 13:12 Svara

   Tittade faktiskt på precis det märket haha!

 4. Jennie - mamma till W&A 27 oktober, 2017 on 09:59 Svara

  Nu var det nåt år sen, men jag beställde en superfin
  marinblå klänning på Asos när vi skulle på ett höstbröllop. Det var en mammsklänning, men det var rätt tungt tyg så den föll snyggt ändå. V-ringad och med långa, tunnare ärmar. Den känns klassisk och hänger i min garderob i väntan på ett bra tillfälle ?. Ett litet tips bara ?.
  Ha en härlig fredag!

  • Evelina 27 oktober, 2017 on 13:11 Svara

   Låter fiiin!

 5. Helena 27 oktober, 2017 on 10:38 Svara

  Hoppas att den ”som blir över” inte behöver skrivs själv eller känna sig utanför.

  • Evelina 27 oktober, 2017 on 13:11 Svara

   Nej det blir ingen över så, utan det blir par eller en grupp med tre 🙂

 6. Inne hos Ina 27 oktober, 2017 on 18:19 Svara

  Där jag läste fick man inte skriva tillsammans med någon för att de som examinerar inte kan veta vem som har skrivit vad. I mitt program ingick två c-uppsatser och det gick alldeles utmärkt att skriva själv.

  Skönt för dig att få det här fixat!
  Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna