VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

HÖST UTE, SOMMAR INNE

Eftersom vi är småförkylda och det är ostabilt väder (minst sagt) tog vi bilen på en liten tur innan. Jag tror alla förutom Elion tycker det är skönt att ta det mest lugnt på förmiddagarna, han vill helst göra något hela tiden hehe. Idag fick jag i alla fall honom till att dammsuga nästan hela huset, imponerande. Han fick en liten peng som tack för hjälpen. Städa sitt rum tycker jag hör till men att dammsuga känner jag egentligen går över till mina sysslor även om han får hjälpa till med andra småsaker utanför hans rum också. Hur gör ni med åttaåringar i huset, får de veckopeng eller månadspeng?

 

Inne på A6 var det i alla fall sommar! Vi testade hammocken bland all sommarblomster hihi

 

 

 

 

Glass köpte vi också, skickade MMS till Mange på jobbet haha. Han svarade att det är förbjudet att göra sånt utan honom men jag tröstade med att han får vara med nästa gång. SNART semester!

 

 

Vi gick igenom hela plantagen utan att riktigt hitta det jag ville ha så vi åkte vidare till nästa blomsterhandel. I den vevan började det tokregna, så pass att Idun började gråta för att hon inte ville gå i regnet från bilen till affären. Okej det åskade lite också, men just regnet var helt galet. Mitt hår var inte alls lika lockigt när vi kom hem sen igen om man säger så haha.


Kommentarer


 1. S 5 juli, 2017 on 23:30 Svara

  Hello! Min (snart) 9åring fick veckopeng till en början (20kr/vecka) men eftersom det var så jävla störigt/krångligt att få fram kontanter (20kr) gick vi efter några månader över till månadspeng, och då blev det automatiskt 100 kr istället för orkade inte krångla med växeln där heller haha ? Men för att få månadspeng är det några ”regler” att följa. Plocka undan tallrik/sätta in i diskmaskinen. Städa rummet 1 gång i veckan (ej dammsugningen). Ta bort allt som en tagit fram. Ta in nytvättade kläder och lägga i garderoben.
  Dessa enkla regler funkar väldigt bra faktiskt 🙂

  • Evelina 6 juli, 2017 on 08:41 Svara

   Tack för tips! Haha ja 20-lappar är ju inte helt lätt att ha hemma alltid ?
   Låter som bra och lagom motprestation för pengen ??

 2. Therese 7 juli, 2017 on 09:02 Svara

  Här hemma hjälper barnen till mycket. 8 och 10 åringen plockar ur diskmaskinen, sorterar rentvätten, dammsuger och klipper gräset.
  Alla barnen hänger in sin egna tvätt.
  Sen innan läggdags skall det vara undanplockat på rummen.
  De får även städa sin egna toa på övervåningen.

  Tycker det är självklart att de skall lära sig att hjälpa till. Hjälps man åt går det snabbare och msn får mer tid över till roligare saker ?

  Veckopeng får det dock inte ännu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna