VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

1-ÅRSSPRUTAN

Idag är det grått och dimma ute, känns nästan ovant efter flera vårdagar med nästan tropisk värme på vår baksida. Känner att det är har gjort susen – att få solsken på näsan, buffra D-vitaminer efter en mörk vinter. Jag ska in till skolan för redovisning/seminarium om några timmar men är hemma med Idun och myser nu. M och Aston skulle förbi pappas jobb och sen är det BVC-besök – ettårskontroll och sprutor. Det är pga dom Idun får vara hemma, vi känner inte att hon behöver vara med och se Aston få sprutor, ifall han blir ledsen. Så då passar det ju bra att jag är hemma och läser igenom min uppgift och förbereder mig inför eftermiddagen slash myser. Sen står jag med öppen famn ifall Aston behöver mamma när han fått sprutor! Han är väldigt mammig som ni vet, så jag tror faktiskt att det är bättre att M är med, dels för att Aston är tuffare utan mig i närheten men också för att jag tycker det är jobbigt att se de små få sprutor.

Är du som jag eller är du cool att vara med vid sprutor? Jag har ingen nålskräck och visar heller inte barnen att det är något farligt (tvärtom är det ju bra med vaccin även om det skulle vara svårt att förklara för små barn) men det gör ont i mammahjärtat de gånger de blir ledsna av sprutsticken. Samtidigt som jag vill vara där ifall tröst behövs. Men jag är den som varit med alla andra sprutor så M får ta denna innan han inte kan vara med igen pga jobb :).


IMG_0304

Sovande prinsessa en av de underbara vårdagarna ♡

På tal om nålstick, imorgon pratar Josefine om hur det var att få Elians diabetesbesked och den första tiden efter den. Jag blir ledsen bara jag skriver om det och det var många tårar under avsnittets gång. Tufft ämne men ett ämne som behöver lyftas, vi har så många små hjältar i vår värld som kämpar varje dag, alla dagar. Ni kan lyssna på tidigare avsnitt här eller i din podcastapp!

KRAM

 

 


Kommentarer


  1. Alexandra 28 mars, 2017 on 10:38 Svara

    Jag tycker inte det är jobbigt med sprutorna. Men det bär mycket p.g.a. att min pojk tar det så bra. Om det är två sprutor ber jag BVC ta dem samtidigt, vilket gjort det enklare

    • Evelina 29 mars, 2017 on 12:34 Svara

      Vad skönt! Hihi jag har egentligen ingen anledning att tycka att det är jobbigt för alla mina har också tagit sprutor väldigt bra. Det var en gång jag började gråta för att Idun var ledsen i typ 20 sek, men då var jag gravid med Aston och väldigt hormonell. Antar att det är att se någon sticka mitt barn som jag inte alls gillar, även om det är för en bra sak 🙂

  2. Anneli 28 mars, 2017 on 21:12 Svara

    Hej Evelina

    Jag vill bara tala om för dig att din podd som du har med prinsessans dagbok, är faktiskt den första podden jag har lyssnat på. Nu har man fått en röst till dig och henne. Ni har nu gjort mig till en podd jagare.

    Kramisar Anneli

    • Evelina 28 mars, 2017 on 22:37 Svara

      Åh vad ROLIGT att höra, tack för att du delar med dig 🙂 <3
      Stor kram tillbaka!

  3. Milla 28 mars, 2017 on 21:49 Svara

    Längtar redan till onsdag. Ni e så öppna o härliga

    • Evelina 28 mars, 2017 on 22:38 Svara

      Snart är det dags!! 🙂 TACK för att du lyssnar!
      Massa kramar

  4. Josefine 28 mars, 2017 on 22:06 Svara

    <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna