VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

TILL DEN SOM FYLLER ÅR

IMG_0005

När någon fyller år hemma tycker jag  att det måste finnas snittblommor hemma! Så även om minisarna inte riktigt förstår eller ens bryr sig, så ska de bara få blommor på sin dag :). Aston fick dessa blandade tulpaner som gör mig lycklig i själen bara av att titta på dom.

På dagens to-do-list står att hämta paket + hämta ut kläder på Lindex. Uppskattar verkligen att man kan handla på nätet och hämta ut kostnadsfritt i butik, när det inte finns inne i butik. Det är en pyjamas och en tröja till Aston som väntar på att hämtas. Och har väntat länge haha, så typiskt att jag var där i fredags utan att tänka på det och alltså glömde det helt. Och med tre veckor kvar av Ms föräldraledighet tänker jag att jag ska försöka effektivisera och faktiskt minimera pluggandet den tiden. Alltså inte göra så lite som möjligt, men inte göra någonting i onödan. Jag är annars sån att jag gärna sitter och pillar i texter etc utan att det kanske ens behövs? Det är ju inget annat än onödigt och något jag tränar på stenhårt just nu, att sänka kraven på mig själv. Skolan är viktig men själavård och familjen är minst lika viktig!

Får då och då frågan om hur det är att kombinera småbarnslivet och studier på högskola. Tror jag skrivit ett inlägg om det men kan såklart ta det igen :). Jag kan inte säga något annat än att det är helt perfekt. Om man som vi har en hel del självstudier och kan styra upp många dagar efter eget tycke och smak. Det är guld värt känner jag, att kunna anpassa mina dagar efter hela familjen och inte känna att jag väljer bort mina barn. Sen är det ett måste (!) att se det som ett jobb. Det är mitt jobb de närmsta åren och jag ska behandla det precis som ett. Det finns saker som måste göras, och de ska göras. Dagtid under veckodagarna planerar jag in att vara tillgänglig för skolrelaterade ting och när man lägger upp det så får man också helgerna ledigt. En dag utan föreläsningar betyder inte att man är ledig! Vid kursens början när jag kommit in i det smått gör jag en planering kring vilka böcker jag ska läsa, vad jag ska skriva och på vilka dagar. Tips nummer två att gå på alla föreläsningar – det ger såååååå mycket gratis. Går du på dom, antecknar och lyssnar aktivt, frågar om det är något du undrar så har du en fantastisk grund inför tentapluggandet. Jag har aldrig behövt känna någon tentastress just av den anledningen, snarare har jag specialiserat min studieteknik och känner för varje kurs att jag vet hur jag ska disponera min tid för att klara av tentan. Och tips nummer tre såklart – välj en utbildning som motiverar dig och som du tycker är rolig. ALLT (alla kurser) är inte roligt såklart (själv avskydde jag Vetenskaplig grundkurs och tyckte det var så tråkigt) men det ska nog ändå övergripande vara ämnen du känner är intressanta. Då blir det ju lättare att läsa och motivationen kommer av sig självt många gånger, tillsammans med vetskapen om att detta är något jag måste göra för att få vissa jobb jag önskar. Vi vet ju alla hur viktigt det är att göra det man vill och det man tycker är kul – och det är bara du som kan bestämma vad det är du brinner för och vill göra. Jag blir oavsett glad över att jag kan inspirera andra småbarnsmammor till att börja studera! Jag är lycklig i stort sett varje dag för att jag sökte in och tänker bara att min livserfarenhet som jag hann samla på mig innan jag tog tag i saken kommer hjälpa mig i yrkeslivet sedan.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna